Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.885
Поени од реакции
21.818
И пак постот ти нема смисла.
Што кај мене нема логика?

Со Евра очаен на толку натпревари (што најверојатно и на тренинзи бил и тренерите биле свесни за тоа) и играч кој би можел да го замени достојно, би играл Евра?
Да беше Бутнер доволен ќе играше. Што да не на жими мајка се избира тимот? Си знае тренерот на кој колку му се можностите. Како бе може вие од пред компјутер да знаете повеќе?
Очигледно е. Штом не игра не е доволно добар или не е спремен.

Со повредата на Евра, бековската позиција мора да се покрие, затоа што ако останеме на Бутнер ќе станеме решето (а сега сме швајцарско сирење).

Играч што најмногу ни треба е од средниот ред ама нема слободен зимава. Затоа и нема да се случи трансфер на таа позиција.
ти го реплицирав она што ти и пола фан клуб го правите после секој натпревар , давате без врска забелешки и ги редите под реден број играчите со на крај од секоја реченица, фала, чао , пшријатно стар бил ова она. прваче да беше немаше да се повторува после секој натпревар со забелешкиве.
Евра - бутнер, се гледа колку мојс знае кој колку е подготвен, после подолготрајна пауза ги фрли во оган џонс и јанг иако се гледаше дека од марс не се фит ... ама нели мојс знае ние не знаеме, затоа и џонс го исфрлаа од игра како мало дете ( ето со 35 години ) а јанг друга приказна, само зафаќа место во први 11 на тие што беа денес на клупа. што е со заха што е со кагава, нани потпиша 5 годишен договор, 27 милиони за фелаини ... ни дејвид духовни да снима x-files епизода нема да може да ја разреши мистеријата.
Што тестира мојс со тимов? да не случајно смени нешто да не измисли некоја новина ?, играта се сведува на нафрлени топки, а она што го красеше јунајтед како екипа т.е. напаѓачки фудбал се сведе на тоа да се браниме и при резлутат 3-0 !!! мојс врска нема што прави, ако има нешто свое што го внел во овој тим освен да се брани при пораз нека ми каже некој зашто јас не гледам ништо !!!

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Ona na Rafael e tri pati poveke crven nego ona na Vidic. Ni namera imase, ni otvoren gon, ni so dve noze. Vidic da saka da napravi crven zrtvi ke ima na teren ;)

Па и двете беа реално, ама неможеше веке втор да ви даде, кај така немате играчи па и уште во 5 минути да ве осакати...

Ама ајде знам, не сте многу миленици на црвениве, кога и да ви дадат не биле, а тоа што играчиве незнаат како да појдат на топка е друго.. if you know what i mean. ;)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Гледам/не прочитав за незаинтересираноста на валенсија, на оваа и минатата утакмица, .!. го боли, си шутира без врска, прави жути црвени, еден асален пас, плата зима и нема гајле. Што ли е проблемот кој знае, изгледа си живее во некој негов свет.
Ако не си се среди има златни деца полни мотивација и желба кој би го зеле неговото место.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па и двете беа реално, ама неможеше веке втор да ви даде, кај така немате играчи па и уште во 5 минути да ве осакати...

Ама ајде знам, не сте многу миленици на црвениве, кога и да ви дадат не биле, а тоа што играчиве незнаат како да појдат на топка е друго.. if you know what i mean. ;)
Ova na Vidic ako e crven treba na sekoja utakmica vo PL da ima crven ;) Kade gledas elementi za crven na startot na Vidic kazi mi? Pa kaj vas Xabi Alonso samo po deset starta onakvi pravi u tek na utakmica.

ako mislis deka sme pristrasni nema veze, Vidic prael crveni i sam si iskacal od teren, Valencia dobi crven zasluzen pred mesec dena, Fabio dobi zasluzen pred dve nedeli, nikoj niso ne rekol da zastane vo odbrana.

toa sto si bevme losi e druga prikaska, nebitna za kartonov, ne se obiduvaj so toa sea da napravis paralela.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
ти го реплицирав она што ти и пола фан клуб го правите после секој натпревар , давате без врска забелешки и ги редите под реден број играчите со на крај од секоја реченица, фала, чао , пшријатно стар бил ова она. прваче да беше немаше да се повторува после секој натпревар со забелешкиве.
Евра - бутнер, се гледа колку мојс знае кој колку е подготвен, после подолготрајна пауза ги фрли во оган џонс и јанг иако се гледаше дека од марс не се фит ... ама нели мојс знае ние не знаеме, затоа и џонс го исфрлаа од игра како мало дете ( ето со 35 години ) а јанг друга приказна, само зафаќа место во први 11 на тие што беа денес на клупа. што е со заха што е со кагава, нани потпиша 5 годишен договор, 27 милиони за фелаини ... ни дејвид духовни да снима x-files епизода нема да може да ја разреши мистеријата.
Што тестира мојс со тимов? да не случајно смени нешто да не измисли некоја новина ?, играта се сведува на нафрлени топки, а она што го красеше јунајтед како екипа т.е. напаѓачки фудбал се сведе на тоа да се браниме и при резлутат 3-0 !!! мојс врска нема што прави, ако има нешто свое што го внел во овој тим освен да се брани при пораз нека ми каже некој зашто јас не гледам ништо !!!

Ко ти после секоја утакмица имаш разумна забелешка. Хахаха. Па се една иста ти е. Непромислена и глупа.

Човек, незнам што да ти кажам освен, мораш да се пробаш како менаџер! И тоа директно во врвен клуб! И тоа немора да се замараш тренинг мониторинг ова она, пошто што ќе ти е?

Искрено, зошто не си менаџер на фудбалски клуб?

Стварно незнам што повеќе да ти кажам а да направам полезна работа со тоа..

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.885
Поени од реакции
21.818
Ко ти после секоја утакмица имаш разумна забелешка. Хахаха. Па се една иста ти е. Непромислена и глупа.

Човек, незнам што да ти кажам освен, мораш да се пробаш како менаџер! И тоа директно во врвен клуб! И тоа немора да се замараш тренинг мониторинг ова она, пошто што ќе ти е?

Искрено, зошто не си менаџер на фудбалски клуб?

Стварно незнам што повеќе да ти кажам а да направам полезна работа со тоа..
јас се придржувам кон велбек само ... критикувам некој на кој му е е оставено премногу простор и време а тоа го враќа на налош можен начин. чикарито иако искина со голови го ставија на клупа заради велбек, кој за разлика од чикарито не искористи ниту оправда ниту една ситуација во која бил стартер. воопшто нема ни напредок кај велбек а нема ни желба за игра а под игра подразбира она идење напред и напаѓање по голот на противникот. како што напоменав од него очекувам голови но ете ќе помине и со асистенции но тој не го прави ни едното ни другото. Кога имаш стерилен напад не е чудно што и тери и кејхил ќе ги видиш во 16ник на манчестер, зашто се знае а велбек фати топка или ќе се сопне од нејзе или ќе прави 600 потези за да се намести за гол, време доволно да отидат тери и кејхил до хаваи и назад и за да го блокираат неговиот шут. капиш !!!!
Колку е пазарна вредност на велбек мом3ентално ? 2-3-4 милиона ? Мислиш ли дека некој топ тим би го купил велбек ? Дечкото би завршил во тимови како кардиф и сличните на него кој немаат амбиција да бидат шампиони, толку му е талентот и тоа е тоа, а со такви не можеш да градиш шампионски тим.

не ми одговори во врска со евра - бутнер споредбите. чим бутнер не бил спремен сигурно имаш објаснување и за џонс и јанг како тоа после месец дена пауза беа подготвени да ги возат на дерби натпревар.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Настрана глупостиве, стварно ме интересира мислењето и ставот на Inglourious Basterd за цела оваа работа. Човек ти си еден од оние кои имаат смисла тука и сакам да знам што мислиш за работава со Мојс и клубот.

Секој со разумно објаснување може да се вклучи во дискусијата што би сакал да се створи.
И ќе ве молам без глупости.

Други кои сакам да се вклучат
Ilumious
ManUtdChampions
Rooney's Temper
goodlife_filipsis
еternum
и слични
:)

R

red.devil

Гостин
Колективно потфрли целиот тим. Не барајте поединечни виновници. Премногу лоша поставеност, мешање во туѓи задачи, никаква кохезија во играта.... никаква компактност и сигурност. Катастрофа.

Единствена позитивна работа од натпреваров беше Чичарито.

Инаку, Англија има најпреценети играчи во светов. Само тренери кои ќе го заприметат тоа ќе имаат успех во Премиер Лигата. Што мајнд фак ни прават англиските медиуми со нивните статии за млади таленти, вундер кидс од островото е неверојатно. Од каде да почнам, Џо Харт, Даунунг, Јанг, Ричардс итн итн да не ги спомнувам сите. За еден Шо изнaпишаа милион статии и ќе видиме што ќе биде со него, зошто гледајќи и други лиги на памет ми идат едно 12-13 бекови кои се поталентирани од него. Цената му рипна во облаци благодарение на медиумите. Истото важи и за Бејнс. Да погледнеме само по колку играчи од Англија во стартните состави имаат Арсенал, Челзи и Манчестер Сити (па и тимовите како Свонси, Њукасл и Евертон), и се ќе стане јасно. Да не зборам за играчи кои што влегоа во најдобрите 11 на светот последниве години.

Ова погоре го пишав сакајќи само да илустрирам колку сме во заблуда за квалитетите на некои играчи. Тие се добри играчи, не викам не, ама благодарение на медиумите се прикажани како супер ѕвезди (маркетиншки набилдани како Кока Кола, сите знаеме дека е штетна и пак ја пиеме), како играчи кои се кадарни да играат на секоја позиција на теренот, играчи кои не смее и нема причина никако да бидат критикувани, миленичиња на тато, нивниот начин е правилниот начин, се друго е погрешно. А тоа доведува да имаме премногу големи очекувања од нив и се разбира нереално проценување на нивните квалитети.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.142
Настрана глупостиве, стварно ме интересира мислењето и ставот на Inglourious Basterd за цела оваа работа. Човек ти си еден од оние кои имаат смисла тука и сакам да знам што мислиш за работава со Мојс и клубот.

Секој со разумно објаснување може да се вклучи во дискусијата што би сакал да се створи.
И ќе ве молам без глупости.

Други кои сакам да се вклучат
Ilumious
ManUtdChampions
Rooney's Temper
goodlife_filipsis
еternum
и слични
:)
Го скаутирум Коке моментално, ќе пишум попосле. :D

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Не знаат кај терат ни тренер ни играчи. Сакам Сити да им шибне 5, aко го преживеа Мојс Олимпијакос. Уште повеќе, Солскјер сакам да му одржи лекција за десетина дена. Нималку лошо не изгледаа Кардиф против Сити, настрана резултатот. Тоа е вистинскиот тест. Нека остане Солскјер, ем карта нема да му плаќат од Велс, таман ќе заштедат за некој играч.

Трагедија! Дојде помошникот во Тотенхем, да има 19/21 можни или така нешто и да се вратат во топ 4, овој нашиов кај не победуваат па и се влечат по терен.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Холи шит Бебе голиште дал

*видеото е многу гласно пазете

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
This

Gary Neville: "It's always been difficult here but you were watching a team that are in the position they are in the league for a reason and Chelsea actually had more than them even though they were not at their best and that would be the worry. I would never get too despondent because that's not the way I look at it, but you would never say as a Manchester United person at the club that we need to sign players. It's the last thing you say because you have respect for your team-mates, you have respect for the players who are in your club, you always rely on the quality of the development teams to come through, but there are a group of players out there who need help. They're a good bunch of lads out there who have won the Champions League and many trophies for United, but they need inspiration and they need lifting. You saw the effect of Ozil at Arsenal, those players, that manager they need fresh blood and they know that. They're not scouring all over Europe and travelling all over Europe and being spotted at Juventus and Madrid because they don't want to sign players, they need to sign players."

Kajgana Shop

На врв Bottom