Водици - Скопје 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Кумата :eek:
1044077_405524186233020_1040625018_n.jpg

Со поскромни подароци до помалку проблеми за Водици

45BCAA9C-3893-4339-A5A5-65966CB30A40_w640_r1_s_cx0_cy8_cw0.jpg

19.01.2014
Даниел Дончевски од скопската населбата Маџари го фати крстот во реката Вардар во Скопје. За крстот оваа година се бореа 200 луѓе. Ова е трет пат како Дончевски го фаќа крстот за празникот Богојавление - Водици.​

Годинашното чествување на Богојавление и обредот на скокање по крстот беше одбележан со нетрпеливост од учесниците, кои влегоа во реката уште пред да бидат прочитани евангелијата. На неколку пати интервенираше и поглаварот на МПЦ-ОА архиепископот г.г. Стефан со цел да се обезбедат потребните услови за фрлање на крстот. Поради тоа, од МПЦ најавија дека идната година подароците ќе бидат сведени на минимум.

Тоа ќе биде икона во чест на крштевањето на Господ Исус Христос, и оние што имаат желба да се натпреваруваат, целта треба да им биде духовното раѓање, велат од свештенството.
http://www.makdenes.org/content/news/25234754.html

Коефициент за драчевчанец да го фати крстот беше -1.15 ама ништо во 90+ киксна :icon_mrgr:

Не помина дојавата а? тууу..

Бтв мене не ме чуди, македонска работа е тоа. ќе прават глупости и на крај попот ќе е крив.

Празник ли е, театар ли е ?
Едвај ги чекам ремек делата и од другите градови и села во Република Македонија.
Ова во Скопје циркус, а баш ме занима во Делчево и село Дедебалци што се дешавало оваа година :pos::pos:

Во Ново Село, Штип го фатила жена па некое машко и го здрпало од рака. :pos:
http://makfax.com.mk/327346

Не ме чуде .. градот ми врие од сељачана ..
После коа ќе одат од куќа до куќа и да барат пари, ја не им давам и ме гледат ко ебан непријалет број 1.

А ни 95% од тие не си ја ни знаат религијата ниту ја имат прочитано Библијата...

Noob. Пиши Ana Marija Vukovska на фејсбук. Едини search result ти искача оваа. :нинџ:
Бот, не и го знаев презимето а ани марии други ми даваше. Не е фејсбук срчот ко гугл за сите ист -_-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom