Хаха интересна тема

Јас пратам спорт буквално од кога сум роден, најголем виновник за тоа е татко ми, впрочем така и се стекнува желбата за спорт дали директно ќе спортуваш дали индиректно само ќе навиваш...

Е сега кај сите не е така, многу нормално и не ми е чудно...

Има татковци кои повеќе ги интересираат колите на пример, лов и риболов, музика итн...Па затоа и многу деца уште од мали години не се навикнати да одат на стадион или во сала или пак родителите да ги запишат да тренираат нешто, наместо тоа ќе ги носат на часови по гитара, ќе ги носат на риба, ќе поправаат коли или нешто сосема десето не е ни важно..

Така да мое мислење е дека не може да ти се јави интерес за спорт на 20 години...Океј е некои следат спорт некои не, ама најмногу ме иритираат оние кои со сила се прават фанатици само затоа што Македонија освоила 4 место во кошарка или 5 во ракомет...

Па ајде сликање со шал Македонија во Борис, па на влезот на Градски...

Ме иритираат и оние што се во фазон лелеее Филипчееееее

па после ќе те праша абе не ја даде Миркуловски онаа тројката во последен напад? Ме иритираат и оние што мешаат калдилница во спорт (сум играл и јас порано ретко, ама сум играл 2-3 пати во годината, сега не, нека играат, ама ме нервира кога некој ги меша овие две работи) па кога ќе почнат со муабети леле Реал мамицата нивна не можат екипа од втора лига да победат во куп, следно коло Барселона ќе му биде крива...

Ме нервираат и оние од кои не можеш да се израдуваш ни на победа ни на титула, старите најчесто. На пример кога ја победивме Србија во кошарка, еее ни ја пуштија, местена беше, гледај денес како лесно играат, аха да баш ги заболе нив за нас па да ни пуштаат ама ајде иди докажи им...

Или уште не завршило прво полувреме, ете ви реков толку им е, ќе играме сега за 11-то место, (пази во Европа) , а во фудбал се радуваат ако изиграме 0:0 со Хрватска...За тие што не пратат воопшто и не се мешаат само да слават полуфинале или да бидат први мрчатори кога ќе изгубиме, океј и не ми е воопшто чудно и нормално ми е зошто не може секој се да го интересира...
Јас пратам фудбал од мали нозе и сум го гледал ФК Вардар скоро на сите домашни утакмици, подоцна и на гости, ракомет малку подоцна, кошарка сум гледал само дерби натпревари, од странските лиги сум навивал како мал за Милан, и уште ги симпатизирам, сега фудбалов ми стана премногу платен спорт и не ми е така интересен, па најмногу сакам да гледам европски и светски првенства...Кошарка исто така, гледам понекогаш и НБА...Во живо гледам едно куп утакмици и јас како @Коњаникот Сабја, бидејќи речиси сите утакмици ги гледаме заедно,

фудбал и ракомет на прво место, потоа и кошарка но ме интересираат и другите тимски спортови, ватерполо обожавам, хокеј исто така ми е интересно, гледам и индивидуални спортови, тенис, пливање, скијање итн, се ме интересира...Со оглед на тоа дека со едни исти ликови одиме барем на една некогаш и две до три утакмици во неделата такво ми стана и друштвото така да и немам никаков проблем, женската страна е приморана да навива и да прати барем еден спорт, барем РК Вардар...

Јас лично не би можел да си го замислам животов без спорт, кога нема утакмици, посебно овој период (добро ај сега барем ракомет има европско) криза ме фаќа, во депресија паѓам,

незамисливо е да пропуштам утакмица на Вардар освен ако навистина немам шанси да одам, како и големиот дел Вардарци од форумов, едвај чекам да дојде викенд и да одиме на некоја утакмица...Има и девојки кои многу пратат спорт, јас имав една другарка ми правеше друштво до Тетово да гледаме Тетекс-Вардар

и други утакмици за кои кога ќе ме прашале каде одам и кога ќе слушнат умирале од смеење

каква само реакција се добива кога ќе кажеш на некого во Недела пред полноќ дека се враќаш од Кичево и си гледал Напредок-Вардар
Машки има и вакви и такви, не значи дека нешто му фали ако не го интересира спорт

мада чудно ми е како некои не ги интересира ни Македонија кога игра, ама ете како што реков и предходно така се научени, ама затоа девојките кои се бават или барем следат спорт се многу привлечни...
Кога ќе ми рече мајка ми, аман со тој Вардар, нема леб да ти даде, што ќе добиеш од Вардар...

Преку Вардар добив едно стандардно супер друштво, Вардар многу пати ме направил најсреќен човек на светот сум се радувал како никогаш во животот, неговите порази ме направиле и премногу тажен како се да сум изгубил, но пред се овие моменти плус дружбата и забавата ми биле мотив да се заинтересирам најмногу за оние спортови во кои Вардар учевствува и покрај тоа што од спорт се ме интересира.
И да, преку спортот сум доживеал преголеми емоции, само кошаркарите и ракометарите во животов ме направиле горд што сум Македонец и што живеам во Македонија, а кој друг иначе нели...

Сум славел со луѓе што не ги ни знам, очите ми се насолзувале кога сме губеле несреќно, какви возбудливи завршници сум доживеал кога сум мислел дека срцето ќе ми застане,

каква радост и среќа сум имал во мојот живот преку спортот, ова на друго место не можам да го доживеам...

Стадионот и салата се мој втор дом.

Малку забегав и од темата, ама јбг се распишував

бришете ако смета.