Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Шо се дешава коа нема да земеш потпис за еден предмет т.е. Калкулус 1 ? Ќе треба у 2 семестар да го слушам пак или ?

Не, ќе треба да го презапишеш другата година, истото што се случува ако не успееш да го положиш предметот во 3-те испитни сесии.

Дали морам да имам просек 8.5 да запишам шести предмет во семестар или може само со молба или како оди тоа? (во случај да го надминувам бројот на кредити)

Дали морам да имам просек 8.5 да запишам шести предмет во семестар или може само со молба или како оди тоа? (во случај да го надминувам бројот на кредити)

Па мислам дека ти треба молба за добивање на уште 1 кредит (имаме по 35, а ти требаат 36 за уште еден предмет). Еден другар така во трет семестар запиша 6 предмети, никаде не му побарале просек или нешто, само поднесол молба.

А дали праксата носи кредити или не? Оти од некои колеги имам слушнато дека 1 кредит или така нешто било.

Дечки, една молба. Ако било кој од вас си го чува проектот АОК (прв или втор, уште подобра двата), го молам најискрено да ми го прати :) Фала многу однапред.

Потребни ми се предлози за 2 изборни предмети во 4ти семестар... Се мислев да земам веб дизајн, не го зедов во прва а сега мислам дека ќе имам некаква користи од него, а за друг немам никаква идеја :D

А дали праксата носи кредити или не? Оти од некои колеги имам слушнато дека 1 кредит или така нешто било.

3 кредити е праксата. Ама ти ги додаваат на крај заедно со кредитите од дипломска :)

Дали дискретна математика 2 е многу потешко од дискретна 1 ? И АОК каков предмет е
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 18:32 ---
Дали дискретна математика 2 е многу потешко од дискретна 1 ? И АОК каков предмет е
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 18:33 ---

--- надополнето: 17 јануари 2014 во 18:32 ---
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 18:33 ---

Дискретна 2 мене ми беше полесна од Дискретна 1, па и поинтересна.
АОК изгледа тежок а во суштина со време ако си го фатиш е многу лесен.

Дискретна математика 2 е пообемен од дискретна 1, ама задачите во глобала не се претешки. Инаку е доста корисен предмет, посебно за алгоритми. Малку е потежок од дм1 ама со редовно учење нема да ти е тежок.

АОК ти е како два предмети во еден. Теорија е обемна ама се учи и полага некако. Логички кола се најтешкиот дел од овој предмет. Гледај од првиот колоквиум на задачи да извадиш добри поени, за после од колата да ти треба минимум.

А може да го полагаш Дискретна 2 на колоквиуми , а да го немаш положено Дискретна 1 ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom