The Last Exorcism 2
... ако првиот беше тапа, овој беше дно дна.
Наредни на листата за гледање
Клик
Клик
Клик
Слаб рејтинг имаат сите три.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
The Last Exorcism 2
... ако првиот беше тапа, овој беше дно дна.
Наредни на листата за гледање
Клик
Клик
Клик
Го гледав по 3-пат, The Blair Witch Project, и мора да кажам дека е еден од најморбидните, и најприродно успешните доловувања на она што се вика вистински страв до сега во филмската индустрија. Не е толку битно дали филмот е продуциран, едитиран или снимен добро, она што можеме да го видиме е приказ на потполно мрачен и извитоперен ефект, мозочно убиствени хорор напливи од кои косата ти се крева и ти поминуваат морници низ рбетот, за малце би бил негледлив, онака премногу е....на моменти, ми идеше да покријам очи и да не гледам....вистински психолошки терор.
За финишот нема ни да зборам, да не откријам некој детал, затоа што последната сцена беше.....O M G!!!!
Она што е најбитно е фактот што за да го постигне тоа, не се ни труди самото дејство во филмот те зима, те вози, и те треска од земја. Нема специјални ефекти, нема нагли моменти, нема "кул тинејџери" нема цицки, нема скоро ниеден аспект кој може да се земе како минус...
Филмот не е совршен, си има мани, ама ако сакате нешто вистински да ве исплаши гледајте го навечер со слушалки - блуреј верзија, секое друго искуство не е вистински репер за неговиот импакт.

Једини хорор за кој ме нафураа дека е вистински и на кој срцето ми застана. Од тогаш го препорачувам, ама не го гледам втор пат.![]()
Гледај го Paranormal Activity, да видиш што е хорор.

Слабо стојш со хорориве?
Не, ептен добро стојам со хорорите. Ме чуди зошто мислиш дека "слабо" стојам со хорорите?
Не, ептен добро стојам со хорорите. Ме чуди зошто мислиш дека "слабо" стојам со хорорите?
Paranormal Activitu ne e horor za toj film ne mi e jasen. Spijat luge so milion kameri okolu sebe 24\7 i cekaat da se sluci neshto natprirodno. Gluposti. Koga go gledav si mislev deka gledam BIG BROTHER... e sea za horrori ako sakash da gledash gledaj go Conjuring i Insidious 2, Saw e tie se horori a ne paranormalna aktivnost.
Гледај го Paranormal Activity, да видиш што е хорор.

после Blair ништо не ме плаши ако веруваш![]()

http://www.imdb.com/title/tt0069019/
Сосема ок филм со интересна приказна и крај. Ако треба да го споредувам или насочам, би рекол дека има некоја сличност со атмосферата во Wicker man. Во тој стил е амбиентот, само друга приказна. Интересно е тоа што низ текот на филмот ќе си го нагаѓате убиецот, за на крај да го откриете мотивот кој е прилично забеган.![]()
Фулчи е култен режисер во giallo жанрот.

Aко сакаш giallo тогаш имаш миљон филмови. Тој жанр или поджанр, е дел од европската хипер продукција (без цензури и ограничувања) во 60-ти 70-ти и 80-ти. Некои ги викаат би - мувис, некои ги викаат јуротреш мувис.
Ја сум гледал неколку giallo филмови, а сигурнo и ти. Најпознат режисер, колку што јас знам, од giallo, е Дарио Арџенто и било што од него ќе ти заврши работа. Сакам јуротреш, ама giallo не толку. Има доста филмови и режисери италијански од тоа време кои се хорор ама не се баш giallo.
Не знам какви хорори сакаш.
Ако сакаш филм што има wickerman-атмосфера, Black Death гледај го.
Најбољи нови хорори ми се Тhe Conjuring и Evil Dead.
после Blair ништо не ме плаши ако веруваш![]()