Македонија - Австрија [ 16.01.2014 - 18:15 часот ]

Кој ќе победи?

• Македонија

Гласови: 79 60,8%
  • нерешено

Гласови: 6 4,6%
  • Австрија

Гласови: 45 34,6%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Затоа ич не ги сакам , додека против скандинавски стил на ракомет ни одговара . Против унгарските крила немаме шанса .

И ја ги мразам поради тоа, али гледано на секоја утакмица нас не кршат, факт е тоа, ама пак за бодови подобро е Унгарија да бидат со наша група, оти така ќе имаме ние 2 бода а Исланд 1, додека пак Норвешка ако бидат у наша ние ќе имаме 2 а исто така и Исланд ќе имаат 2 бода, не е убаво со толку јака екипа да се има исто бодови. Сепак ќе има жртвување како и да е... :)

Ме пое*аа гадно на спортска, ама браво за децата. Македончето конечно покажа цврст карактер и муда кога се крши победникот. На 2 мин. пред крај кога Австрија ја сврте и отидоа на +2 си викав у себе ''Еее на Балканот ништо ново''. Ама ме демантираа нашиве и затоа заслужуваат пофалба. СЧ за Борко кој заврши со 50% одбранети удари:cuc: и за Кирца, што превзеде одговорност кога беше најпотребно.

Минималната цел е остварена. Лошо е што вкрстуваме со групата на смртта. Но понатаму што сака нека биде мене денес ми се направи ќејфот за сите пари, покажавме карактер тогаш кога беше најпотребно и заслужено сме меѓу 12 те најдобри репрезенатции во Европа.

Браво за борбеноста... Борко денес фантастичен... Реков и вчера не е тој крив... Не му одеше требаше да изреагира тренерот, да го одмори... Денес не ми се допадна тоа што го држеше манасков 53 мин во игра, а не покажа ништо... Мора да стартува Ојлески, моментално е Тимур Дибиров за Манасков... Бранче ме изненади денес... Постигна неколку фантастични погодоци и тоа од 9-10 метри од левата страна, нешто што во претходните натпревари го немавме... Миркуловски беше одличен... Изнуди многу исклучувања и добро ги разигруваше другите... Кире е убедливо најдобриот играч во оваа репрезентација... Повторно избрзуваше во многу ситуации, среќа што го постигна последниот гол, инаку пак ке беше најкритикуван на форумов... Сепак без него ке сме чиста нула...Одбраната денес беше добра благодарение на Борко... Со играч помалку ни постигнаа дури 6 или 7 погодоци... Нешто на што мора да се поработи, исто и реализацијата со играч повеке ни беше многу бедна.Немаме никаква акција кога сме во таква ситуација...
Среќата беше на наша страна одиграа со срце... За во втората фаза повторно сум оптимист... Мислам дека нашите можаат да одиграат многу подобро, мислам дека тоа не е максимумот, плус појачани со уште еден квалитетен играч Прибак... Со Шпанија нема што да бараме, важно е само да изиграме како што знаеме, па ако му тргне на Борко и Кире можеме да ги изненадиме... Во другите два натпревари најверојатно со Унгарија и Исланд сме тука некаде или ајде минимално посилни од нас... Имаме шанси барем за две победи, но треба да одиграт со срце и да си ги исправат грешките кој ги имаа во претходните три натпревари.... :)

i sto fajde sho borko se povampiri na golot koga kolegite od napadot mnogu topki prokockaa
sepak imaa mala srekja na krajot

Да ви каже бато нешто :
Ако Македонија-Австрија е нерешено, Данска ќе има 4 бода, а Австрија 3. Во тој случај Данците ќе можат да си дозволат и да изгубат од Чешка (со не повеќе од 12 разлика ако сакаат да останат први). Ако Чешка тепа, нашите се враќаат дома и покрај нерешеното со Австрија...

So how about that smart asses ?

Една Австрија матер им спојеба на чесите, ти од изгледано 2 и пол утакмици ракомет збориш дека една Данска велесила у ракомет, најголем фаворит за освојување на прво место на шампионатов ќе си поткопуваат квалитет и ќе дозволуваат луксузи да изгубат од една Чешка.
Иди бе глеај крикет молим те.

1560392_797922070234566_1838980716_n.jpg

Хаха сликичкава ме насмевна :)

Инаку, ОДЛИЧЕН резултат, одлични Борко Кире и секако Филип.

Браво тиквару , браво. Манасков да продава семки пред Борис Трајковски. Толку блиску ама толку далеку од спортот да биде.

Продолжуваме, се надевам со 2 поени, со некоја огромна среќа , со здрав Филипчо и одличната аквизиција со Примак во екипата...одиме на многу посилен притисок понатаму... ако конечно не направиме глупави грешки имаме шанси за некои резултати :)

Конечно и малце среќа на наша страна, Кирца добро шо шутна негде на 20 секунди до крајот на нападот кога не очекуваа, дефинитивно машина е. Борко одлично се покажа. :) Maнасков да му ебам петелот, Бранче и Филип.:love:

Вечерва има да се препарираат по дискотеките. :vozbud:

+6 води Данска, на 22 до крај. Ова значи дека идеме со 2 бода даље. Чудо не очекувам, не ме мава песимизам, тоа е добро. :icon_lol:

Циганот Раул како се препреваше при крај кога доби 2 минути исклучување.Бетар од Миркулот беше.

Манасков не спаси со исклучувањето :LOL: ,тука Вебер ќе ни го опнеше и 3 разлика тешко многу да се анулираше.

Да му ебам семката на тој Бауер,го размонтира голот 4-5 пати..:гомце:Нон стоп провоцираше,се надевав Лазаров ќе му врати ама тој си искулира кога го даде седмерецот.Второ полувреме нон стоп станат позади Лазаров и пискаше само.
Дури мислам кога ни накачија на 2 разлика направи она препознатливоно сисај кон Борко..

Борко добро е што одбрани,колку толку сигурно ама мислам дека заврши натпреварот милисекунда пред да шутне..Се збунија тие,немаа поима изгледа колку време има.

Диви дупе беше на седмерците,како зарѓан беше.Посебно вториот седмерец,тоа живи смешки беа,дури и на Борко му се стемни.

Се спасивме,и излезе супер на крај.:cool:

Обрван оваа утакмица му се исплатеше што не го извади Борко,ама на следни ако не е на висина мора да го вади,истото и за Ојлевски место Манасков важи. Ко да се заборава со измениве.

Пошто пцуење на судии ни е национален спорт, а овој пат (а и целово првенство до сега) нема за што да ги пцуеме, Манасков прифати да се жртвува за да има нацијата кого да пцуе па и вие, зарем не сфативте до сега...:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom