Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Зума е одличен дефанзивец, ми се погоди неколку утакмици да гледам на Сент Етјен ради спортска што уплаќав во живо, и е налик нешто на Компани, одлично чита игра, ама е доста темпераментен.
Не ја помнам утакмицата, ама знам дека брутално скрши нога на противнички играч, и откако доби исклучување, го покажаа у кадар неколку минути подоцна, целиот насмеан што лично сметам дека е доста погрешно.
Али ке го избруси Мурињо, има многу потенцијал во дечкото.

Едно нешто не ми е јасно, како може бизнисмен со милиони на сметка да продаде играч за 3 а да го купи за 25 милиони ? Flawless бизнис логика.

Батали таа бизнис логика, од кога Абрамович е дојден челси само една единствена година има остварено профит ( и тоа некое скромно милионче кога освоивме ЛШ), Челси за роман е ко за нас фудбал менаџер не ги мешајте работите ве молам :) има тој други места каде да применува бизнис логика не го доведувајте во прашање тоа ни малку.

Каков скок има циганов, штета што имаме доволно играчи на таа позиција, мора да се ослободиме од некој ако планира Мурињо да го зима.

Исто така,Куртоа бил при крај со трпението.
Сакал што е можно побрзо да се реши неговата иднина.
Сака да се врати во Челзи но не како втора опција.
Во Чех јас лично гледам уште 1 сезона,2 максимум што мислам дека не му одговара на Куртоа.
Јас мислам дека ќе остани во А.Мадрид,џабе кај нас нема да биде прва опција сигурно.бар уште 1 сезона.
Така да мислам дека загубивме одличен голман,но сепак мислам дека грев е да се жалиме,Чех е вистинска легенда едноставно не заслужува да седи на клупа па макар и следната сезона 2014/2015.

Курто > Чех. Simple as that. Ама мачкава знае уште добри партии да брани, ќе видиме како ќе се развива целава ситуација со Курто, ама би требало Чех самиот да се повлече ако е вистинска легенда, и да брани во купови, да остави млади деца ко Курто да бранат. Мада неверувам дека такво нешто ќе се деси, попрво Чех трансфер ќе направи кај ќе биде стандарден. Ама реално гледано, иако е легенда, со сета почит, неговото време пројде, а иднината наша на голманска позиција е во Курто.

1044681_10152191667177259_62596687_n.jpg

Матиќ на денешниот тренинг.

Нема шанси да го дадат Куртоа бе. Мурињо го нарече најдобриот млад голман. Ќе средат. Плус Атлетико Сакале демек да го купат и им побарале 25 милиони :D

Kevin De Bruyne is having his medical at Wolfsburg having agreed a five-and-a-half-year contract according to Sky Deutschland.

Ако ве интересира :D

So sreka neka mu e na De Bruyne.
Se nadevam deka koga ke prerasni vo vistinski maestro ke go vratime za 40m.

Nathaniel Chalobah has today (Thursday) joined Middlesbrough on loan until the end of the season.

Aj ako ne vi e maka da najde nekoj lista so site sho gi imame pushteno po pozajmici.:cool:

Ај малце и јас да се уфрлам...​
Со оглед на ситуацијата во Сотон, би било добро да го потпишеме Лук Шо уште сега бидејќи има интерес и од други клубови. Со доаѓањето на Матиќ ги имаме Рамирес, Лампард, Микел и Есиен. Покрај овие играчи не верувам дека Есиен би добивал некоја минутажа а читав на фејс прее дека бил отворен за преселба во друг клуб. Нема место во тимот и за Ба. Би било добро и тој и Есиен да си заминат ова зимо бидејќи нема што да тражат во Челзи повеќе.
Куртоа не верувам да го вратат следната сезона бидејќи тој сака да биде 1 избор а не верувам дека Чех толку лесно ќе се откаже од голманската позиција. Не треба да дозволиме да го изгубиме Тибо бидејќи е еден од најдобрите на светот и најдобар млад голман. Може наредната сезона да го испратиме на позајмица во премиер лигата чисто како да зима бодови на конкурентите. :D
После таа сезона да се врати во Челзи и да биде прв голман. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom