[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Форца, кажи ми, наместо свинска маст, може ли да ставам нешто друго? Немам тоа по дома моментално. :(

Многу вкусно изгледаат, ќе ти дојдам на ручек. :pipi:
Маргарин ќе ти збрка работа покрај зејтин.
 

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
Бреј ,се месено,сукано ,утепаате ме:(

Знае некој как се праве пастрмалија си пастрма
 
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Денеска ја правам пастрамајлијава ,сега го зачинив месото ,знам требаше вчера али заборавив.
Ке ги изненадувам мојве за ручек + најдов свинска маст
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Денеска ја правам пастрамајлијава ,сега го зачинив месото ,знам требаше вчера али заборавив.
Ке ги изненадувам мојве за ручек + најдов свинска маст
Ајде бре питата ја чекам цела вечер!
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Будало најн кашкавалот у пастрмајлија Господ грев ќе ти пише. Тоа е исто на сортно вино да му додадеш сок. Веднаш од трет круг во пеколот те шалтаат у четврт да патиш :D
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Епа кајганџии еве ја мојата пастрамајлија ,направив 8 со 1кг брашно ,не ми барајте ,нема веќе ,се се изеде:D
Прегледај го приврзокот 82113
Еве мевцето сецкано,зачинето

Прегледај го приврзокот 82114

Прегледај го приврзокот 82115

Прегледај го приврзокот 82116
Со мастта:P
Прегледај го приврзокот 82117Прегледај го приврзокот 82118

Прегледај го приврзокот 82119


Епа толку:(
Одлично :)

Браво за пиперчето (y)
 
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Будало најн кашкавалот у пастрмајлија Господ грев ќе ти пише. Тоа е исто на сортно вино да му додадеш сок. Веднаш од трет круг во пеколот те шалтаат у четврт да патиш :D
Ок неесто ,нема веќе да ставам:pos:
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Прв пат у живот правам, ама таков иштаф ме удри ќе пометнев за малку :D

Краевите на питава кога ме учеше мајка ми како се прават, викав ај бе прај не ме замарај со небитни информации, кога сега гледам жената си била во право, требало добро да гледам како се прави. Небитно се изнајадов за сите пари како да не сум видела (и не сум видела до душа :( )

Да не биде будалото само со штипска, решив да му правам друштво:

DSCN1340.JPG

DSCN1353.JPG
 

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Прв пат у живот правам, ама таков иштаф ме удри ќе пометнев за малку :D

Краевите на питава кога ме учеше мајка ми како се прават, викав ај бе прај не ме замарај со небитни информации, кога сега гледам жената си била во право, требало добро да гледам како се прави. Небитно се изнајадов за сите пари како да не сум видела (и не сум видела до душа :( )

Да не биде будалото само со штипска, решив да му правам друштво:

Прегледај го приврзокот 82198

Прегледај го приврзокот 82199
Браво Леандра.... мераци :)

Само нели Штипската пастрмајлија беше без јајца? :confused::)
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Браво Леандра.... мераци :)

Само нели Штипската пастрмајлија беше без јајца? :confused::)
Да, на будалото погоре е штипска, ова моево е велешка. Сигурно јас штипска нема да правам сунѓерче:)
 

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Одамна не сме правеле нешто благо, па еве избрав ептен лесен и брз десерт. :)

Шишарки



Потребни состојки:
Пакетче Чоко Макс/Чоко Попс од 250гр
1 коцка маргарин
150гр шеќер
3 лажици мед
50гр чоколада за готвење
4 лажици какао
100гр сусам

Начин на приготвување:
Маргаринот, чоколадата и шеќерот се топат на тивок оган. Откако ќе се стопат се додаваат и 3те лажици мед и какаото, се меша да се соедини и се трга смесата од оган. Во смесата се додава Чоко Макс и сусамот и се промешува убаво.
Шишарките се обликуваат со помош на цедалка за лимон. Се зема од смесата и со лажица се полни внатрешниот дел од цедалката. И толку. Брзо и лесно без печење, за 30 минути имате превкусни колачиња. :)

За оние кои не јадат ептен благо, може да стават и 100гр шеќер. :)
 

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
лелеле моите омилени :love:
ако најдам време ги правам сигурно.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom