[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Јас не прам..конкуренција је велика :oops:
Па баш затоа, поише да има пријавени, поинтересно да е. На никој од нас не ни е цел да победиме.
Ако идеме по оваа логика во оној другиот натпревар никој не требаше да постира после портретот на Ротен. :D
Ајде ги чекам твоите шишарки!

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Па баш затоа, поише да има пријавени, поинтересно да е. На никој од нас не ни е цел да победиме.
Ако идеме по оваа логика во оној другиот натпревар никој не требаше да постира после портретот на Ротен. :D
Ајде ги чекам твоите шишарки!
Чекам да победи некој па чекам друг рецепт... Не сум по благото :X3:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.411
Поени од реакции
86.944
Шумечата дефинитивно се надмина себеси, нема потреба од гласање... И на Форца Милан ми се свиѓаат, на прв поглед мислиш како да наврнал снег врз шишарките, прекрасна декорација...

My Man

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Утре моите шишарки ќе ви ги покажам, има пак да ве победам. :P :icon_lol:
Ова на Сунѓерот ако е шишарка јас сум авион. И правете ги како на сликата, а не да ставате било што.
Ставај рецепт за следна недела.
Додека се отвори тема за шишарките.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Крофни

1 лажичка шеќер
1 пециво
200 мл млеко
2 пакетчиња ванилин шеќер
200 грама брашно
2 јајца

Со миксер се матат јајцата и се додава шеќерот и пакетчињата со ванилин шеќер. Потоа постепено се додава млекото неизменично со брашното и пецивото. Брашното се става по потреба се додека не се добие густо тесто и тестото се остава да стои неколку минути. Се прават фигури и се пржат во врел зејтин. На нив се става шеќер во прав и чоколаден прелив. Може и други фигури ако немате ваков калап. :D

amerikanski-krofni-c32baf98f17ba60d4edbd80d7bf8c5ac_view_l.jpg

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Баш пред некој ден ги правев. И среќа што ми текна да сликнам. :)
Може не се најубави на изглед вака, ама вкусни беа многу. Ги сакам и со растопено чоколадо, штета во оваа прилика немам таква слика. Калапот е од чаша која е широка на врвот.
Повелеле, уживајте! :P
uploadfromtaptalk1390710723283.jpg

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Баш пред некој ден ги правев. И среќа што ми текна да сликнам. :)
Може не се најубави на изглед вака, ама вкусни беа многу. Ги сакам и со растопено чоколадо, штета во оваа прилика немам таква слика. Калапот е од чаша која е широка на врвот.
Повелеле, уживајте! :P
Прегледај го приврзокот 83172
Мераци.... твојве се поубави од оние на прикачената слика како пример :):D

Преубави крофни........, но нели тој што го задава неделниот рецепт неможе да се натпреварува или грешно сум разбрал? :)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ме земаа веќе :(
Форца на таа што ја водиш, многу и е лесен животот. Ваков маж што знае и крофни да праве, сакам и јас еден по дома да имам. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom