Штипска пастрмајлија
Прегледај го приврзокот 81811
0.5 кг. брашно
1 квасец
100мл зејтин
1 кг. свинско месо
сол, свинска маст и црвен пипер
Квасецот се замесува посебно во топла вода. Брашното се меси со топла вода и се додава малку сол, зејтин и на крај квасецот. Тестото се меси и се остава да нарасне. Од кога ќе нарасне, повторно размесете гo и поделете го на 4 топчиња. Земете една по една топче исплескајте ја со рака така да краевите останат подебели. Месото исецкајте го на ситни коцки, посолете го со сол и црвен пипер и ставете го во секоја пастрмајлија. Врз месото по една лажичка маст.
Може да ставите и јајце. Мои слики утре сега нека ја оваа позајмената.
ЗејтинФорца, кажи ми, наместо свинска маст, може ли да ставам нешто друго? Немам тоа по дома моментално.
Многу вкусно изгледаат, ќе ти дојдам на ручек.
Со четкичка намачкај зејтин. Ај дојди сам сум домаФорца, кажи ми, наместо свинска маст, може ли да ставам нешто друго? Немам тоа по дома моментално.
Многу вкусно изгледаат, ќе ти дојдам на ручек.
Маргарин или стопи сланина или мрсното од месото .Форца, кажи ми, наместо свинска маст, може ли да ставам нешто друго? Немам тоа по дома моментално.
Многу вкусно изгледаат, ќе ти дојдам на ручек.
Ориџиналот е со пастрма,овчко месопицамајлија си напрајл море декај
а тоа од миланезот е прав о®иЏинал... па и свинска маст ставил аууу
Доцниш. Ги изедовме питите.Анфем иди до кај Баже пити жити око стај ми една пастрмајлија со посвета и да си пукнам!
Е ова јадење неможам да го преболам, моето најмило јадење