Македонија - Чешка [ 14.01.2014 - 18:15 часот ]

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    191
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.898
Не е поентата да изгубиме 9 разлика.

Туку ние ќе одиме понатаму ако изгубиме со разлика која ќе биде за повеќе од 2 гола поголема од разликата со која Чешка ќе загуби од Данска.

Пример они ако изгубат 4 од Данска, ние ќе треба да изгубиме минимум 6 од Австрија (зависи кој колку голови ќе има дадено).
Ама тешко е да се очекува дека ние ќе загубиме од Австрија со поголема разлика, него ли они од Данска...

Данска се машини наспрема нив...

N

Nicky Santoro

Гостин
По одвратно и поглупаво суштество од Манасков немам видено.ТОј ќе бил костурот на тимот за во иднина ооо костур да го отепа.Борко селанецот мора да брани оти во бундес лига бранел :tapp: Да стоев на гол 60 минути ќе одбранев една две повеќе од него.Нон стоп оди на проценка, значи ПАНЕНКА УДАР(во фудбал) може да му влезе на овај бе.ПРЕД ВРЕМЕ ЛЕТНАТ Е ! СЕЛАНЕЦ !
Кире,Миркуло и Стоилов. Тие не држеја цела утакмица.И нека го пуштат пецако лев бек оти другиве како камен стојат само и не мрдаат само подавање лево десно и тоа е никако да шутнат.

R

Rigel Kent

Гостин
Како пресметавте дека со пораз од 9 од австрија и одеме понатаму ?????
Ако изгубиме од австрија 9 ќе бидеме на -17 гол разлика и ќе треба чешка која е на -10 да изгуби со 8+ од Данска!
Заборавете дека со пораз од австрија ние ќе имаме 1 бод , Чешка 1 бод а австрија 4 бода ? тогаш се смета вкупната гол разлика а со данска ни беше -8....Така да колку што чешка изгуби од австриај толку и ние од Данска.За пролаз понатаму со пораз од австрија треба поразот да ни биде максиму 2 гола повеќе од онај на чесите против Данска.
Во право си. Играме со Австрија во 18:15 , само победа или минимален пораз ни одговара бидејќи Чешка и Данска играат во 20:15 и во случај да изгубиме мора да го чекаме тој меч .

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Натпреваров ме потсеќа на Босна - Македонија кога Шариќ(голманот на Барселона и еден од најдобрите) се нафати да брани за својата родна земја. Сирот он, незнаеше која страна попрво да ја затвори, го изнарешетавме :facepalm:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.948
Поени од реакции
116.489
Го потценуваш зборот ОСВЕН многу тука. Ова ни беше најголемата шанса на првенствово можеби и за единствената победа. Преку такво од глумење миротворци и прикажување како „проблемот не е во нас, друг не кошташе пораз“. Епа у нас е проблемот.

Океј, дале срце на терен, за тоа нема замерки. Дале се од себе и не победиле, значи толку ни е силата. Треба да си признаат и самите. На мечов имаше неколкумина што потфрлија и се за критика. Нормално, не моеш да го критикуваш Стојчески пошто толку му е силата.

Ние на бодов треба да гледаме како пораз, а не како победа. Се дури глеаме како на победа на вакви испуштени огромни шанси не мрдаме од место, глобално зборам за се у државава.
Абе не дека јас не критикував и не пцуев, ама мислам дека ми ја сфати поентата за какви “критики“ мислев. Знаеш што беше за критика? Кошаркарите на мечот со Летонија, кога лазеа на теренот, а Летонците ни правеа серии од 11-0 и ни се потсмеваа. Ние мора да сфатиме дека не сме репрезентација од рангот на Данска или Шпанија, дека на првенствово сме десеткувани со неиграњето на Наумче, и дека некои клучни играчи ни се во поодминати години. Дали примети денес дека шут од лев бек воопшто и немаше, освен 2-3 на Бранче у првото полувреме и на Пецак во второто? Се преку Кире и таа десна страна одеше, жива среќа се распука денес човекот...

Остануваат зицерите како наша најголема болка, тие да ги искористевме ќе тепавме со 4-5 разлика минимум. Кај Георгиевски ми се допаѓаат многу работи ама не ми се допаѓа т.е. му фали спортската дрскост, нешто пак што го има Манасков да речеме. Гоце може да игра добро цел меч, ама ако добие клучна топка он 100% ја усерува. Не дека Манасков не промашува зицери, ама има муда да тргне накај голот, да шутне, да истрча некој луда контра... Еве денес и од 9 метри даде еден гол. Се надевам дека со текот на времето ќе созрее и дека нема да му се случуваат вакви промашувања затоа што е одличен играч.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.216
Поени од реакции
1.014
За натпреварот...
Па Борко не е крив... Ако не му оди имаш резерва пушти го Диви ебаго... Или он е земен така безвеза... Манасков дрво... На претходното ЕП најголемо изненадување... Сега најголемо разочарување... Толку се издига по ЕП во Србија мислиш кујзнае што направил... Тренерот па го држи во игра 52-53 мин, а Ојлески си седи на клупа... Пецаковски ме разочара денес... Од пет шута само еден гол... Другиот лев бек исто 1-5... Миркуловски играше добро... Штета што ја испосра последната акција... Лазаров сам издвои реми... 12 гола...Стојчевски кај залутал уште не ми е јасно... Толку да нема некој поквалитетен од него у пм... Цела среќа што и тие беа дрва и судиите беа на ниво инаку ке си ги спакувавме куферите уште вечерва...
Глава горе останавме со шанси за нареден круг... Победа над Австрија не носи во следна фаза и тоа со два бода... Се е до нас, не зависиме од никого... Треба да се стегнат, да се смират, тренерот да ги согледа недостатоците и мислам дека ке одиме во наредна фаза...

R

Rigel Kent

Гостин
Натпреваров ме потсеќа на Босна - Македонија кога Шариќ(голманот на Барселона и еден од најдобрите) се нафати да брани за својата родна земја. Сирот он, незнаеше која страна попрво да ја затвори, го изнарешетавме :facepalm:
Шариќ и Борко ги споредуваш :cuc::pos:

Член од
28 ноември 2013
Мислења
202
Поени од реакции
247
Како пресметавте дека со пораз од 9 од австрија и одеме понатаму ?????
Ако изгубиме од австрија 9 ќе бидеме на -17 гол разлика и ќе треба чешка која е на -10 да изгуби со 8+ од Данска!
Заборавете дека со пораз од австрија ние ќе имаме 1 бод , Чешка 1 бод а австрија 4 бода ? тогаш се смета вкупната гол разлика а со данска ни беше -8....Така да колку што чешка изгуби од австриај толку и ние од Данска.За пролаз понатаму со пораз од австрија треба поразот да ни биде максиму 2 гола повеќе од онај на чесите против Данска.
Blagodarejki na Makedonskata reprezentacija, sekoja godina ova vreme forumov stanuva forum za matematicari-vizioneri :pos:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Манасков има потенцијал, ама ептен е зелен бе мамето... Ако никој друг барем Пепи нека му удри понекоја заушка, нека го дисциплинира малку...

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Na tie sto im se tresat racete,pijat alcinja na natprevari koi ne odlucuvaat nisto bi im preporacal da ne gledaat sport,ke vi se namali zivotniot vek. :D

Dali pobeda,dali nereseno skoro isto e.Teorijata veli deka Ceska ima se uste sansi,ama vo praksa toa nema da se desi.

Pribak ke ne pojaca osetno,ima oset za igra toj.Barem
Stojcevski da e fit za da rotira na natprevarot so Avstrija.

Mirkulot jade tolku cutek zatoa sto toa e negov stil.Nema visina,nema silen sut pa mora da se prilagodi..
Vreden igrac,timski igrac pred se.

Iako toj ke ne kostase za malku ,poradi nediscipliraniot sut na krajot a i vo prvo toj istoto go napravi.

Ova e sport,ne moze konstantno dobro da se igra.

Najgolema krivica za toa sto Manaskov vrska nema e poradi trenerite vo Metalurg.Dali tie mu pokazuvaat deka ne treba da se lepi do golmanite ili gi ostavaat igracite sami da odlucat?

Koga si 1na1 so golmanot udar od parket 99% gol.

Treta sansa i ke gi tepame avstrijcite..I tie imaat problem so visocinata. :D

Член од
19 февруари 2011
Мислења
627
Поени од реакции
774
Според мене сосема очекувано тврда утакмица која беше неизвесна до самиот крај:Толку ни е силата а и на Чесите и најверојатно сме двете најслаби репрезентации на првенството.Ќе играме овака и со Австрија споро и ќе се молиме да не изгубиме повеќе од 3 разлика да не зависиме од Данска.
Играта нашае таа се чека на Кире да шутни,Миркуловски да влезе во 6 и Стојанче да успее да добие топка на 6 каде 90% после тоа е или голили пенал,другото ни е гола вода.Истои кодицијата ни е слаба страна затоа и на 2 пати не стигаа,на крај паѓавме како кегли од нивните бекови и им дозволувавме шутеви од 6 метри кои одат со 100км на час каде реално се многу тешки за бранење.
Ај белким некои од останатите против Австрија барем малку ќему тргне па нема да се нервираме волку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom