Фан Клуб: Вардар

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
На лев бек може да се проба и со Лазевски. Ќе си иде од Украина зимава.

За Стојков пишав баш пред некој ден, чека повик од идниот газда. Иначе Боби му се јавил.
За Ѓоко не си далеку од вистината. Него договорот со Арапите му завршува во Април и може да дојде на крај од сезона.
Абе тој Никола Глигоров исти кур ми е ко Пеџа. Цела кариера лута и се врти во круг. Не глеам некоја значајна разлика искрено, али и за него се збори дека ќе си оди од Азербејџан зимово, па ете прилика да пробаат нашиве да го ангажираат.
Глиговор имал преговори и со Работнички,но не верувам да се врати во Македонија барем уште 2 години. Во денешен спорт има изјава на Пеџа дека приоритет му било странство, а ако не најде ангаѓман во странство ке дошол во Вардар.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Глиговор имал преговори и со Работнички,но не верувам да се врати во Македонија барем уште 2 години. Во денешен спорт има изјава на Пеџа дека приоритет му било странство, а ако не најде ангаѓман во странство ке дошол во Вардар.
Да да... ние ќе го чекаме него да бара ангажман во странство. Нека си брка работа. Ете го и Спировски е слободен играч, може и со него да покушаме.
Иначе еве прв посериозен испит за Самсоненко и неговата тајфа. Грне е ослободен од обврските кон Ботев, да видиме колку се сериозни во намерите за создавање тим што може да биде конкурентен во Европа:
http://www.botevplovdiv.bg/Botev-prekrati-dogovora-i-na-Boban-Gruncharov-2228.html

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
На лев бек може да се проба и со Лазевски. Ќе си иде од Украина зимава.

За Стојков пишав баш пред некој ден, чека повик од идниот газда. Иначе Боби му се јавил.
За Ѓоко не си далеку од вистината. Него договорот со Арапите му завршува во Април и може да дојде на крај од сезона.
Абе тој Никола Глигоров исти кур ми е ко Пеџа. Цела кариера лута и се врти во круг. Не глеам некоја значајна разлика искрено, али и за него се збори дека ќе си оди од Азербејџан зимово, па ете прилика да пробаат нашиве да го ангажираат.
Е со Лазевски ќе ја украсиме :D Отиде таму и не заигра. Дечкото е еден од најлошите леви бекови што се водат под македонски пасош. Не зејбавај, не знае да трча уште :)

Боби му се има јавено уште пред нова година, а Ацо ако чека така, ќе си дочека.
Глигоров е доста солиден, башка репрезентативец, има фудбал у него.
А Пеџа ако дојде, треба да му се отиде на тренинг и делење заушки. Мрсулот ќе чекал, ако не нашол во странство, ќе дошол кај нас. Абе од такви неаме ние просперитет.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.698
Над новиот графит во Кисела Вода беше извадена парола, "ВАРДАР БЕЗ КОМИТИ, НЕ Е ВАРДАР" или нешто слично :icon_mrgr:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.669
Поени од реакции
4.354
На лев бек можат да го донесат Ашковски. Мислам дека му заврши позајмицата во Доњи Срем, а очигледно од Партизан немаат сериозни намери со него, башка и наше дете е. Проблем би можело да биде само тоа што во Србија го форсираа како лево крило, па не знам колку би му одговарало да го вратат на бек.
Мене највеќе ми чкрипи позицијата заден везен, таму немаме добри играчи ни за во наша лига освен Деспотовски, а и на него Неџипи што му правеше во Тетово е доказ дека не е за во клуб со европски амбиции. Глигоров би бил и повеќе од добро засилување.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.698
Кој и да носат да не биде на позајмица само...
Нема потреба да им разигруваме играчи на тимовите од соседните држави. Подобро со Цикарски да играат, него ли да носат некој на позајмица.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.669
Поени од реакции
4.354
Па затоа реков очигледно дека Партизан немаат сериозна намера со него, ми изгледа дека сакаат да се ослободат од него, а договорот мислам дека му завршува во јуни така да не верувам дека би правеле проблем да дојде комплетно кај нас. Инаку и јас сум против позајмици, посебно ако е за шест месеци, што ќе ни е за во наша лига...

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
На лев бек можат да го донесат Ашковски. Мислам дека му заврши позајмицата во Доњи Срем, а очигледно од Партизан немаат сериозни намери со него, башка и наше дете е. Проблем би можело да биде само тоа што во Србија го форсираа како лево крило, па не знам колку би му одговарало да го вратат на бек.
Мене највеќе ми чкрипи позицијата заден везен, таму немаме добри играчи ни за во наша лига освен Деспотовски, а и на него Неџипи што му правеше во Тетово е доказ дека не е за во клуб со европски амбиции. Глигоров би бил и повеќе од добро засилување.
На него скрос изумив, а баш пред некое време имаше изјава во која потврди дека бил контактиран од Вардар. Ако е паметен ќе си дојде во Вардар, многу полесно ќе се пробие од тука отколку во Партизан, кој само го шетаат по српски потпросечни лигаши.
Исто и Глигоров очигледно не е во плановите на актуелниот негов клуб од Азербејџан, па треба да се запне од нашава управа за негов ангажман.
Јас сум и Спировски да се донесе, срединава ни е катастрофа, само еден нов играч нема да заврши работа.
Интенција на новово раководство мора да биде собирање на интернационалците кои не се прв план кај своите клубови и врзување со цврсти договори, и така постепено да се гради квалитетна екипа.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Ашковски во никој случај не е подобра варијанта од Цикарски. И во репрезентација го форсираа како лево и десно крило, и откако виде Бабунски дека нема леб во него го шутна.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Ашковски во никој случај не е подобра варијанта од Цикарски. И во репрезентација го форсираа како лево и десно крило, и откако виде Бабунски дека нема леб во него го шутна.

nema namera Askovski da se vrati u MKD komisja mi bese a i go znam bratuced mu i mi kaza deka nemal namera da se vraka ovde u MKD

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
А денес биле ли на прегледи има ли некој инфо, утре од колку е собирот???

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
дефинитивно најголем проблем ќе бидат бековите, во напад со Фичо и Бујчевски ќе бидеме топ, ако дојде Илчо уште подобро(иако не сум за негово доаѓање, во тој случај Бујчевски не би имал шанса а и не верувам дека би можеле заедно Илчо и Фичо истовремено), во среден ред треба еден ремонт Петровиќ, Темелков, Јовановски нема што да бараат тука, Деспотовски и Блажевски треба да добијат шанса, доколку земеме двајца од Спировски, Глигоров, Ранѓеловиќ би биле покриени и тука.. Ако некако улета и Грнчаров би имале солиден тим.. Како и да е, титулата би требало да е наша, у Европа преку ноќ нема шанси така да најбитно е за мене спонзор што ќе вети стабилност наредни 10год. и подобрување на инфраструктура

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.374
Поени од реакции
5.467
Тој Ашковски е тапа играч, само има некој шо го форсираше во репрезентација неколку утакмици и самите видовме колку вреди...
После позајмицата од Доњи Срем ќе продолжи во некоја ЧКЉ лига или во Напредок, Силекс ќе си игра :)

Kajgana Shop

На врв Bottom