L
Löwe
Гостин
Лична карта за добитен тикет??И официјално во моцарт зимаат данок,еден сега сакаше да подигне добивка и му бараа лична карта
Лична карта за добитен тикет??И официјално во моцарт зимаат данок,еден сега сакаше да подигне добивка и му бараа лична карта
Зашто лична карта ? Не може само да се плати анонимно данокот ?И официјално во моцарт зимаат данок,еден сега сакаше да подигне добивка и му бараа лична карта
Кој ги знае,во златна копачка ти одбиваат 10 денари на добитен тикет за хартијата..Зашто лична карта ? Не може само да се плати анонимно данокот ?
Да не бараат после на крај годината пак 10% од сите добивки.
Ako parite gi povleces od manibukers ili od neteler ne podlezat na odanocuvanje zosto gi povlekuvas od sopstvena smetka. Na toa ne mozat da te odanocat.Toa ti e isto ko nekoj rodnina da ti pusti pari po Western Union.Читам сеа претходните страни... ќе сте се кладеле онлајн а?
И? Тие пари кај ќе ги повлечете после? На трансакциска? А го утнавте оној дел од законот кој вели секој приход на трансакциска сметка се оданочува со 10% т.е таковани персонален данок?
Како и да се свртиш пак ќе не ебат...
Затоа преку скрил ќе си ги вадиш парите и нека видат од кај ти идат после па да те оданочат.Читам сеа претходните страни... ќе сте се кладеле онлајн а?
И? Тие пари кај ќе ги повлечете после? На трансакциска? А го утнавте оној дел од законот кој вели секој приход на трансакциска сметка се оданочува со 10% т.е таковани персонален данок?
Како и да се свртиш пак ќе не ебат...
Другар ти несмееш да имаш сметка во странство така да на еден начин манибукерсот ти е нелегален, ако се вадиш на тоа дека си повлекуваш од сопствена сметка. Не е ова исто ко да си праќаш од Комерцијална на Тутунска.Ako parite gi povleces od manibukers ili od neteler ne podlezat na odanocuvanje zosto gi povlekuvas od sopstvena smetka. Na toa ne mozat da te odanocat.Toa ti e isto ko nekoj rodnina da ti pusti pari po Western Union.
Zatoa velam ne povlekuvajte pari direktno od online kladilnica
Druze da ne rabotis ti u kladilnicaДругар ти несмееш да имаш сметка во странство така да на еден начин манибукерсот ти е нелегален, ако се вадиш на тоа дека си повлекуваш од сопствена сметка. Не е ова исто ко да си праќаш од Комерцијална на Тутунска.
Уствари, не е битно од кај ги повелкуваш парите, се што ти легнува на сметка плаќаш данок и за се УЈП може да ти побара доказ од кај ти се парите.
WU е друго и само WU не подлежи на 10% данок, све друго подлежи.
Значи законски не е легално, а у пракса шансите да ги фатат малите играчи се минимални. Ама ако почнете да се кладите на големо и да повлекувате месечно по 500-1000 евра и те како можете да им влезете у радар. Со непријавен данок плаќаш ем глоба ем 70% од непријавениот данок. Па сеа види ти колку е исплатливо да го префрлиш целото коцкање онлајн.
Не знам дали ја гледаше емисијата кај јанко кога беше министерот за информатичко општество , тој кажа демек во македонија нема сеуште пејпал , ама има други страници преку кои може да се купува , и тогаш ја спомена манибукерс. Значи ако министерот ни ја споменал не знам како може некој друг да ти забрани да ја користиш .Другар ти несмееш да имаш сметка во странство така да на еден начин манибукерсот ти е нелегален, ако се вадиш на тоа дека си повлекуваш од сопствена сметка. Не е ова исто ко да си праќаш од Комерцијална на Тутунска.
Уствари, не е битно од кај ги повелкуваш парите, се што ти легнува на сметка плаќаш данок и за се УЈП може да ти побара доказ од кај ти се парите.
WU е друго и само WU не подлежи на 10% данок, све друго подлежи.
Значи законски не е легално, а у пракса шансите да ги фатат малите играчи се минимални. Ама ако почнете да се кладите на големо и да повлекувате месечно по 500-1000 евра и те како можете да им влезете у радар. Со непријавен данок плаќаш ем глоба ем 70% од непријавениот данок. Па сеа види ти колку е исплатливо да го префрлиш целото коцкање онлајн.