Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Еве исто ќе ти одговорам како Мики во Светото писмо не пишува временски години бидејки се непотребни.
Тоа ти е исто како да прашуваш зошто светот постои 6 милијади години а броиме само 21 век.
Зошто има ПНЕ и НЕ.

Не,мики одговори поинаку
Христовото раѓање има доказ во колективното сеќавање од Црквата: сабота наспроти недела, 25 декември, 4-тата година од н.е.

Дали ти се согласуваш со ова?

И поето последно прашање за денеска. Дали знаеш некоја книга во која се опишува борбата помеѓу паднатите ангели и ангелите или барем за бунтот на небото? Не ме интересира ниту еден составен дел на Библијата.

Погледни го овој клип:

http://www.youtube.com/watch?v=bAO0Jnra7DQ

и во првите минути ќе прочиташ нешта кои ги нема целосно во Библијата, а кои се однесуваат на падот од ангелот Деница.
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 01:59 ---
Те прашувам,дали од моментот(датумот) на раѓањето на Исус започнува броењето на времето на напред како што велиш??

Да.
Задоволен?
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 02:02 ---
Е сега,како е можно да велиш дека Исус представува почетна точка за броењето на годините, а МИКИ вели дека Исус бил роден на 25ти декември,4 година после новата ера

Еве што напишав, цитирам:

„...Христовото раѓање има доказ во колективното сеќавање од Црквата: сабота наспроти недела, 25 декември, 4-тата година од н.е....„

Значи, пушува „...4-тата година од н.е....„ а не „...4 година после новата ера...„.

Погледни го овој клип:

http://www.youtube.com/watch?v=bAO0Jnra7DQ

и во првите минути ќе прочиташ нешта кои ги нема целосно во Библијата, а кои се однесуваат на падот од ангелот Деница.
Чекај, компјутеров ми е уништен од вируси па така ништо од видеото. Мене ме интересира некоја книга, но во ред е и ако незнаеш. На крајот на краиштата никој не знае се!

Те прашувам,дали од моментот(датумот) на раѓањето на Исус започнува броењето на времето на напред како што велиш??
Да.
Задоволен?

Христовото раѓање има доказ во колективното сеќавање од Црквата: сабота наспроти недела, 25 декември, 4-тата година од н.е.

ГИ МОЛАМ СИТЕ РАЗУМНИ И ПАМЕТНИ ЛУЃЕ,БЕЗ РАЗЛИКА НА НАЦИОНАЛНА И РЕЛИГИСКА ПРИПАДНОСТ ДА МИ ОДГОВОРАТ КАКО Е МОЖНО ДА ЧОВЕКОТ СО ЧИЕ РАЃАЊЕ ЗАПОЧНУВА БРОEЊЕТО НА ГОДИНИТЕ,ОДНОСНО НОВАТА ЕРА,ДА Е РОДЕН ВО 4-тата ГОДИНА ОД НОВАТА ЕРА??

a zo[to bi se smetalo 4 godina od nasata era a ne 0+ od raganjeto?
Dali ima nesto vrska i so krstitelot koj e postar od raganjeto na spasitelot.

„0„-та година практично не постои.
Јован Крстителот е само 6 месеци постар од Христа.

Јован Крстителот е само 6 месеци постар од Христа.

Тогаш и 2014 практично не постои.
Не коментирај повеќе,се повеќе се заглавуваш.

Јован Крстиелот е само 6 месеци постар од Христа.

Јас те разбирам мики како Христос да се родил во 4 та година од нашата ера.
а што е со тие претходни три зошто се?
што потикнало да се смета одново времето?
Можеби се поклопува со некое пророштво од стариот завет?
Тоа е тоа што ме буни овој твој став?

или е шибање за дотичниот погоре(y)

Тогаш и 2014 практично не постои.
Не коментирај повеќе,се повеќе се заглавуваш.

Во ред: не се заглавувам повеќе.

Обиди се Ти да ми одговориш: годината 622, месец јули, кога Мухамед пребега од Мека во Медина, од кога се смета за 622-ра?

Од Христа? Пред Христа? Нешто „трето„?
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 02:38 ---
Јас те разбирам мики како Христос да се родил во 4 та година од нашата ера.
а што е со тие претходни три зошто се?
што потикнало да се смета одново времето?
Можеби се поклопува со некое пророштво од стариот завет?
Тоа е тоа што ме буни овој твој став?

или е шибање за дотичниот погоре(y)

Постои еден временски распон од преодот од стара во нова ера, односно од непостоечката „0„-та година до 4-тата година од новата ера, во кој распон се лоцира раѓањето Христово.

Обиди се Ти да ми одговориш: годината 622, месец јули, кога Мухамед пребега од Мека во Медина, од кога се смета за 622-ра?

Муслиманите немаат проблем со сметањето на годините по Иса а.с.,и веруваат дека Хиџрата се случила 622 год по Иса а.с. но нити го воздигнуваат тоа нити го величаат а најмалку да тврдат дека тоа е баш 25 декември, а камо ли замка во која ти падна и рече дека е 4 години по новата ера.

Постои еден временски распон од преодот од стара во нова ера, односно од непостоечката „0„-та година до 4-тата година од новата ера, во кој распон се лоцира раѓањето Христово.

Мики ако имаш некое линкче од зачетокот на новата ера ова сигурно тој временски распон му треба малце повеќе разглабање и објаснување зошто доаѓа до тоа?

поззз

Го читам и си прам
43368krst.jpg
Па и во потпис си го клал и го зголемил ко кизне нешто ново да прашал и ко да откријал топла вода.....

Го читам и си прам
43368krst.jpg
Па и во потпис си го клал и го зголемил ко кизне нешто ново да прашал и ко да откријал топла вода.....

Знаеш како тоа „иде„; за да докажам дека сум во право, прво морам да им докажам на другите дека се во криво...

Така е со мојот соговорник hattab1, кој бара астрономска и математичка екзактност во сверата на духовноста.

Знаеш како тоа „иде„; за да докажам дека сум во право, прво морам да им докажам на другите дека се во криво...

Така е со мојот соговорник hattab1, кој бара астрономска и математичка екзактност во сверата на духовноста.
То дека цела религија ислам е праена по копи и паст од христијанството исто така не е ништо ново...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom