Атланта изгубија поради чист НБА дебилизам.Како може тренер да дозволи бековите при изведување да истрчуваат до линија за три и во 20/21 секунда да шутираат тројка без ниеден висок играч ни да има поминато половина.Брзото изведување и напад на кош им е многу добар,дури и ако види дека нема простор ќе се сврти и ќе ги почека другите али да шутираш тројки во 21 секунда од напад е дебилно.Корвер во најважниот напад по мене на 2 разлика негде две минути пред крај шутна тројка во 16-18 секунда со ниеден играч под кош.
-Ако подададат рацете мислам ќе им паднат,во контри 3-1 и 2-1 утнаа една 3-4 пати зошто тој што ја водеше топката ниеднаш не ја подаде.Истото важи и во игра ,два паса центрите се врткаат нешто ниту блој ниту ништо и самоубиствен влез на кош па што биде биде.
-Данливи си го оставија да прави што сака,блокче еден метар простор шут кош и така во во круг едно 5-6 напади,секој тим мора да има некое куче во одбрана за такви ситуации .Под кош не знаат како да заградат Денг им скока од надвор од боја да даде кош од одбојка.
- И јас искрено не приметив ни една извежбана акција,нека ме порави некој ако грешам.