НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Антич е како покемон само 3 потези знае. Скок, setting screen и pump fake :icon_mrgr:

Море како што тргнал ќе стигне до дабл-дабл некоја утакмица добар си е само нека продолжи така може и руки на годината ќе стане :ROFLMAO:

Многу ги попарија на крај судиите Атланта,прво му свири безвеза лична во напад на Керол,после и shot clock violation демек била тројката на Корвер.:вонзем:

Клиперс ме разочараа со очајната игра, толку имам надеж дека нешто ќе направи овој тим, ама не ги бива ни за кур.

Не тепаа, ама добар учинок за Перо, 3 тројки од центарска позиција никој колку него на натпреварот :). Македонче.
n5lfue.jpg

Атланта изгубија поради чист НБА дебилизам.Како може тренер да дозволи бековите при изведување да истрчуваат до линија за три и во 20/21 секунда да шутираат тројка без ниеден висок играч ни да има поминато половина.Брзото изведување и напад на кош им е многу добар,дури и ако види дека нема простор ќе се сврти и ќе ги почека другите али да шутираш тројки во 21 секунда од напад е дебилно.Корвер во најважниот напад по мене на 2 разлика негде две минути пред крај шутна тројка во 16-18 секунда со ниеден играч под кош.

-Ако подададат рацете мислам ќе им паднат,во контри 3-1 и 2-1 утнаа една 3-4 пати зошто тој што ја водеше топката ниеднаш не ја подаде.Истото важи и во игра ,два паса центрите се врткаат нешто ниту блој ниту ништо и самоубиствен влез на кош па што биде биде.

-Дандли си го оставија да прави што сака,блокче еден метар простор шут кош и така во во круг едно 5-6 напади,секој тим мора да има некое куче во одбрана за такви ситуации .Под кош не знаат како да заградат Денг им скока од надвор од боја да даде кош од одбојка.

- И јас искрено не приметив ни една извежбана акција,нека ме порави некој ако грешам.

Атланта изгубија поради чист НБА дебилизам.Како може тренер да дозволи бековите при изведување да истрчуваат до линија за три и во 20/21 секунда да шутираат тројка без ниеден висок играч ни да има поминато половина.Брзото изведување и напад на кош им е многу добар,дури и ако види дека нема простор ќе се сврти и ќе ги почека другите али да шутираш тројки во 21 секунда од напад е дебилно.Корвер во најважниот напад по мене на 2 разлика негде две минути пред крај шутна тројка во 16-18 секунда со ниеден играч под кош.

-Ако подададат рацете мислам ќе им паднат,во контри 3-1 и 2-1 утнаа една 3-4 пати зошто тој што ја водеше топката ниеднаш не ја подаде.Истото важи и во игра ,два паса центрите се врткаат нешто ниту блој ниту ништо и самоубиствен влез на кош па што биде биде.

-Данливи си го оставија да прави што сака,блокче еден метар простор шут кош и така во во круг едно 5-6 напади,секој тим мора да има некое куче во одбрана за такви ситуации .Под кош не знаат како да заградат Денг им скока од надвор од боја да даде кош од одбојка.

- И јас искрено не приметив ни една извежбана акција,нека ме порави некој ако грешам.

Иначе во право си, Атланта без Хорфорд незнаат кај тераат , премногу грешат и дозволуваат од транзиција да примат кошеви. Но не може се тие да имаат среќа , како против Бостон и Шарлот на пример.Последниве две утакмици ваљда ќе ги освестат малку да се консолидираат. Замисли, загубија од ГС кој беа уште поочајни со 20% шут за 3, со ДЕСЕТ загубени топки на Кари.

Кари е стварно јак играч,ама мотото му е 'кур ми е двор ми е'.Со тешка мака игра.

Им ја дава топката и шутирајте,прајте што сакате.

сопкаст канал за торонто мајами ? Барам пола саат ништо неможам да најдам :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom