LCD телевизори

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
се мислев и јас за овој убав дизајн има но сликата е катастрофална во споредба со квартот сто е хд реди и е 11 000 мислам а да не праиме моабет за со други марки.Во моментот кога споредував идесе една пичкица на телевизорот фацата и беше размачкана ко со темперни боици .многу лоша слика ....
Не те разбрав што викаш , овој од 39‘‘ има полоша слика од тој 32‘‘ смартот ли?Или обратно?

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
а која е разликата?................се работи за две различни големини!

Па токму и затоа зборувам, на 32ка не можеш да приметиш некоја разлика FullHD/HDrdy, затоа му пишав дека 39ка со фулл е одличен.

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Па токму и затоа зборувам, на 32ка не можеш да приметиш некоја разлика FullHD/HDrdy, затоа му пишав дека 39ка со фулл е одличен.
а,има некоја разлика на 39“ full hd или HD redy, а на 32 нема разлика ,тие линии сто недостасуваат не се приметуваат,не знам како мислис ме збуни сега.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
а,има некоја разлика на 39“ full hd или HD redy, а на 32 нема разлика ,тие линии сто недостасуваат не се приметуваат,не знам како мислис ме збуни сега.

Не на секоја програма да не се сфанеме грешка, на FULL HD сликата е џам за разлика од HD Ready на 39“ телевизор (Не дека не е и тука убава сликата, но Фул си е Фул)
А на 32ка нема некоја значајна разлика, затоа што самата големина на телевизорот е таква.

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Сака да каже дека ако гледаш 32 инчен телевизор од 40-50 CM тогаш ќе видиш разлика од 720п до 1080п а ако гледаш од нормално растојание нема да видиш разлика мегу нив, што е многу точно.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Сака да каже дека ако гледаш 32 инчен телевизор од 40-50 CM тогаш ќе видиш разлика од 720п до 1080п а ако гледаш од нормално растојание нема да видиш разлика мегу нив, што е многу точно.

А секој што купува телевизор не верувам дека го купува за да „плете“ на него :)

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
а ова 40-50 см е ненормално гледање за 32“ тв,и затоа се приметува разлика,а колкаво е нормално гледање за 32“, е сега баш ништо не ми е јасно.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
а ова 40-50 см е ненормално гледање за 32“ тв,и затоа се приметува разлика,а колкаво е нормално гледање за 32“, е сега баш ништо не ми е јасно.
32 инчи 2до3метри, а 42'' 4 метри минимум, ја барем така мислам и од искуство си кажувам

Член од
18 февруари 2012
Мислења
64
Поени од реакции
4
Не те разбрав што викаш , овој од 39‘‘ има полоша слика од тој 32‘‘ смартот ли?Или обратно?
39" iako e full hd imase polosa slika nego 32 koja ne e full hd ......inace i 32 ima krs slika za razlika od nekoj drugi tv od 16 000 jas zemav samsung f5000 17-18 iljadi e ima profi slika
isto taka sony imas za 16 000 so fantasticna slika i 5 god garancija edino so ne e full hd ali od quartot 39 e 4 klasi podobra u slika ..

Sale77

Доктор
Член од
30 декември 2005
Мислења
67
Поени од реакции
55
39" iako e full hd imase polosa slika nego 32 koja ne e full hd ......inace i 32 ima krs slika za razlika od nekoj drugi tv od 16 000 jas zemav samsung f5000 17-18 iljadi e ima profi slika
Сликата на твојот Самсунг е далеку од профи, само што не си видел подобро, па затоа ти се чини така.

isto taka sony imas za 16 000 so fantasticna slika i 5 god garancija edino so ne e full hd ali od quartot 39 e 4 klasi podobra u slika ..
Со овој дел можам да се сложам, односно дека Сонито е многу подобро од Квартот.

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18

Сликата на твојот Самсунг е далеку од профи, само што не си видел подобро, па затоа ти се чини така.

а како може да приметиме профи слика

Со овој дел можам да се сложам, односно дека Сонито е многу подобро од Квартот.
за ова не треба да се дискутира,каков кварт а не да се споредува со сони,убаво си кажа alexalek за тие пари што ги дал за кварт можел или САМСУНГ ИЛИ СОНИ да купи

Sale77

Доктор
Член од
30 декември 2005
Мислења
67
Поени од реакции
55
Најпрост пример за добра слика и лоша слика е твојот Самсунг и Самсунг од серијата 7ххх. Стави ги еден покрај друг и ке ја видиш разликата. Ден и Ноќ, небо и земја. За да видиш уште по профи слика спореди ја 7-цата со 8-ца од Самсунгот.
Ако продолжам понатаму да набројувам, ондак ке се разочараш што си потрошил пари за твојот телевизор а за истите си можел да пазариш телевизор со две класи подобра и поприродна слика а да не зборвувам за големината. Мада секоја големина си има своја намена :)

Член од
18 февруари 2012
Мислења
64
Поени од реакции
4
тука сум грешка да далеку е од профи но баш би сакал да ти видам реакција коа ке го видиш квартот 39"

Најпрост пример за добра слика и лоша слика е твојот Самсунг и Самсунг од серијата 7ххх. Стави ги еден покрај друг и ке ја видиш разликата. Ден и Ноќ, небо и земја. За да видиш уште по профи слика спореди ја 7-цата со 8-ца од Самсунгот.
Ако продолжам понатаму да набројувам, ондак ке се разочараш што си потрошил пари за твојот телевизор а за истите си можел да пазариш телевизор со две класи подобра и поприродна слика а да не зборвувам за големината. Мада секоја големина си има своја намена :)
Те молам разочарај ме :) ја колку што забележав за тие праи имаше најдобра слика заедно со уште 2-3 други телевизори...

Kajgana Shop

На врв Bottom