LCD телевизори

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18
Може прашањево не е за тука, но не можев да најдам соодветна тема... Земав Quart LP390 лед телевизор, и имам проблем не ми чита преводи на филмови од usb, пробав формати .srt, .sub, .txt, исто ми се именувани како филмот во ист фолдер и пак ништо, некој да ме посоветува што може да е ?

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Може прашањево не е за тука, но не можев да најдам соодветна тема... Земав Quart LP390 лед телевизор, и имам проблем не ми чита преводи на филмови од usb, пробав формати .srt, .sub, .txt, исто ми се именувани како филмот во ист фолдер и пак ништо, некој да ме посоветува што може да е ?

можно е да нема кирилична поддршка, ако ти се преводите на кирилица

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
не не, англиски преводи, пробав и со енкодирањето UTF-8 да го направам ама пак ништо

не не, англиски преводи, пробав и со енкодирањето UTF-8 да го направам ама пак ништо

незнам за друг проблем, штом веќе си пробал со исто име на филмот, фолдерот и преводот...
MP4 и AVI ти се филмовите?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
И каков е ,освен преводот,сликата каква е...?

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18
незнам за друг проблем, штом веќе си пробал со исто име на филмот, фолдерот и преводот...
MP4 и AVI ти се филмовите?
avi

Мене ми е супер, сликата си е добра, full hd е телевизорот 39'' за таа цена мислам дека е одличен, знам дека ќе рече некој дека quart нели не е марка, али на компјутерот имам quart монитор некои 3 години и до сега не сум имал никаков проблем

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
avi

Мене ми е супер, сликата си е добра, full hd е телевизорот 39'' за таа цена мислам дека е одличен, знам дека ќе рече некој дека quart нели не е марка, али на компјутерот имам quart монитор некои 3 години и до сега не сум имал никаков проблем
А звук,дизајн и останато?
Јас користев кварт тв ЦРТ 21‘‘ супер беше/е ,тие се скроени за македонски буџет ,имаат недостатоци секако али за тие пари супер се.

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Kaj мене на Sony некогаш utf-8 не ги читаше, мада имав повеќе опции utf-16 и уште 5-6 и една од нив секогаш функционираше си ги читаше таман, никогаш не се позамарав да сфатам шо е финтата ...
Иначе оф топик малце, тв-то шо резолуција е ? како шо изгуглав 1336x768 ?

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
во продавницата сто ти кажаа отвара преводи усб медија плеерот или не ,дали проба да симнеш српски или хрватски превод,или некој друг да не имаш проблем со преводот сто ти е симнат,дали го отвара истиот превод на друг тв,значи нема филозофија исто име филм-превод ,срт формат и треба да го отвори,ако не пробај со програма да го залепис на самиот филм,види со програм mkvmerge GUI.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18
А звук,дизајн и останато?
Јас користев кварт тв ЦРТ 21‘‘ супер беше/е ,тие се скроени за македонски буџет ,имаат недостатоци секако али за тие пари супер се.
Дизајнот ми се свиѓа, цел е црн и многу е тенка рамката околу екранот, а звукот просечен е, али за звук воопшто не гледав што како кога го земав, пошо ми е поврзан со dvd-то на surround-от :)
Иначе оф топик малце, тв-то шо резолуција е ? како шо изгуглав 1336x768 ?
И јас истото го изгуглав и се мислев дали да го купам телевизорот... али не било така пошо од истиот модел на телевозор има 32, 39 и 42 инчен, 1920х1080 е резолуцијата на тој 39" еве слика
во продавницата сто ти кажаа отвара преводи усб медија плеерот или не ,дали проба да симнеш српски или хрватски превод,или некој друг да не имаш проблем со преводот сто ти е симнат,дали го отвара истиот превод на друг тв,значи нема филозофија исто име филм-превод ,срт формат и треба да го отвори,ако не пробај со програма да го залепис на самиот филм,види со програм mkvmerge GUI.
Не прашав во продавница, ќе пробам утре ќе се јавам да видам дали можат да ми дадат некаква информација околу тоа, пробав со неколку англиски преводи али не и со српски или хрватски, ќе пробам и тоа...крајно решение или ќе пробам со некоја програма така да го залепам преводот, или пак да купам hdmi кабел па директива од лаптоп да пуштам филмови

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
Дизајнот ми се свиѓа, цел е црн и многу е тенка рамката околу екранот, а звукот просечен е, али за звук воопшто не гледав што како кога го земав, пошо ми е поврзан со dvd-то на surround-от :)

И јас истото го изгуглав и се мислев дали да го купам телевизорот... али не било така пошо од истиот модел на телевозор има 32, 39 и 42 инчен, 1920х1080 е резолуцијата на тој 39" еве слика

Не прашав во продавница, ќе пробам утре ќе се јавам да видам дали можат да ми дадат некаква информација околу тоа, пробав со неколку англиски преводи али не и со српски или хрватски, ќе пробам и тоа...крајно решение или ќе пробам со некоја програма така да го залепам преводот, или пак да купам hdmi кабел па директива од лаптоп да пуштам филмови
види обично кинезиве не прават проблем,ама пробај со програма да го залепиш преводот,или провери дали точно му правич PASTE-COPY да не грешиш нешто,ако не го чита вака мислам со лепење нема воопшто да помине ,затоа што при лепење се појавува компресија и можно е да прави проблеми при препознавање на фајлот,ама провери.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
За преводот да ти го чита напрај си исто име на преводот како што е филмот, јас така имав проблем на Самсунг, така го средив :)

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18
Да да, проверив тоа да е со исто име, дали имам добро направено copy-paste, ќе пробам уште ова со програмава да го залепам преводот

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Милион пати е кажано наназад дека доколку ве интересира пуштање на филмови преку вградениот плеер со УСБ, се ставаат тест фајлови со различни формати и енкодинзи, преводи и се тестира на лице место. Во најлоша варијанта, се наоѓа упатството на интернет и во него пишува кој формат е поддржан, кој кодек, колку битрејт, превод и слично.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
64
Поени од реакции
4
се мислев и јас за овој убав дизајн има но сликата е катастрофална во споредба со квартот сто е хд реди и е 11 000 мислам а да не праиме моабет за со други марки.Во моментот кога споредував идесе една пичкица на телевизорот фацата и беше размачкана ко со темперни боици .многу лоша слика ...
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 16:03 ---
се мислев и јас за овој убав дизајн има но сликата е катастрофална во споредба со квартот сто е хд реди и е 11 000 мислам а да не праиме моабет за со други марки.Во моментот кога споредував идесе една пичкица на телевизорот фацата и беше размачкана ко со темперни боици .многу лоша слика ...

Член од
28 јули 2013
Мислења
66
Поени од реакции
18
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 16:03 ---

Се сложувам со тебе,кршоина од тв е,па слеп да си не мозеш да качжеш дека добра слика има:) ,за малку повеке пари има подобар тв низ градов кој стојат реномирани фирми а не измислени брендови како овој,многу жално ова проаќа само кај нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom