Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.488
- Поени од реакции
- 9.541
Tacno no se dodeka ne porasnes i osnovas familija....i osetis deka nema za peleni ,doktor,hrana,skopsko pivo(litar i pol) i ostali namirnici za obicen obicen sekojdenven zivot. I se teshis deka imas familija i deka na tatkoti penzijata ke ja pokacat ovaa godina (posle protesot za podrska na Gvujo i Branko). Unazad se preeba od ucenje da go zavrsis fakultetot i koa te zaebavashe edno staro cice (profesorot) i toa za tehnologija a negovo najgolemo tehnolosko dostignuvanje e preferlanje kontakti od abecetna hartija na telefon so preklop. I taka edna Sabota uvece dodeka cekas bojlerot da ti stopli voda na eftina struja ( pritoa trpis pritisok od tvoite da ne ja istrosish celata) ti puka film posto utredenta imas zakazano molenje (i toa ne u crkva) nego u prodavnica za novi gumi za tvojata polovno ocuvana germanska kola (12 god stara) a da molenjeto e na rati gumi da ti dadat. Ti ibam strkot ti ibam tuka li najde da me frilish.Fakas toa prviot avion (i toa najdoteran u nego nebare letas so Queen Elizabet do tebe) i fakas chur od drzavata,i pritoa na odenje placesh koa u guantanamo da te prakaat. Anyway Posle 5-6 godini (borba so mrsniot neprijatel) si zivees u stance so lift sto raboti sto u milo nase SK vredi poveke i od Paris ,vozis kola stara 2 dena nova (i nemoras da ja nosis po majstori dal je udarana nebare nevesta kupuvas) sedis na rabota vnatre na toplo(zamisli) i citas na forumov nekoj sto sedi u ladnata soba(posto u dnevnata e toplo samo i tamu se site baba, dedo ,mama ,tato I snaata so decata) a i plus nema mesto za birto so CRT monitorot deka da go klajme ,deka u stvari ne vredi u stranstvo da se ide da uci jazik i zanat za da mu rabotis na mrsen kapitalist za edeno mocano telefonce sto e glavna alatka za fraerisuenje i fakanje zenski u grad.Ou Yeah....Ti I`baam stranstvoto ti ibam ...ne odam be ne odam....ostanuem Makedonec do koska....
PS: Bez ljutish...Ovoa od iskustvo....Bidi mi pozdraven.
Го уби у поим. респект