Твитер календар 2014

Човековото тело е извонредна креација на природата, да.
Да го споредуваш со тоа погоре што кажуваш, треба да си во најмала рака екстремно ретардиран.

Ама тука станува збор за одреден аспект на човечкото тело. Имено, голотијата. Како и голотијата, човечките секрети се одреден аспект на телото. Еве, јас ќе направам 12 извонредни фотографии на 12 извонредни гомна со цел да ти ја доловам извонредноста на човечкиот дигестивен тракт. Но ти на мојот календар пак ќе видиш 12 гомна. Исто ко што ја на овој гледам обични пениси и вагини. Ниту голотијата, ниту човековото тело не се "извонредна крација на природата".
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 02:41 ---
Едно е да покажуваш секрети и шлајмови г`на итн.
Друго е да покажуваш малку за-вкус-неубаво тело.

Разликата е во субјективното доживување. Објективно, разликата не постои. А ако се е сведено на субјективно доживување, тогаш не можеш да ми ги негираш моите извонредни фотографии со извонредни шлајмови.

Ама тука станува збор за одреден аспект на човечкото тело. Имено, голотијата. Како и голотијата, човечките секрети се одреден аспект на телото. Еве, јас ќе направам 12 извонредни фотографии на 12 извонредни гомна со цел да ти ја доловам извонредноста на човечкиот дигестивен тракт. Но ти на мојот календар пак ќе видиш 12 гомна. Исто ко што ја на овој гледам обични пениси и вагини. Ниту голотијата, ниту човековото тело не се "извонредна крација на природата".
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 02:41 ---

Разликата е во субјективното доживување. Објективно, разликата не постои. А ако се е сведено на субјективно доживување, тогаш не можеш да ми ги негираш моите извонредни фотографии со извонредни шлајмови.

Кажи ми тогаш објективно во историјата на уметноста на човештвото зошто има толку машки акти а за шлајмови и мрсули нема освен во современата можда?

Кажи ми тогаш објективно во историјата на уметноста на човештвото зошто има толку машки акти а за шлајмови и мрсули нема освен во современата можда?

Никој не се сетил на идејата? Зошто до појавувањето на експресионизмот не постои експресионизам? Тапа ти е прашањето. Јас не ти го негирам субјективното доживување на пенисите. Ти ми го негираш субјективното доживување на фецесот иако не постои дефиниција за тоа што е уметност или уметничко дело.

Никој не се сетил на идејата? Зошто до појавувањето на експресионизмот не постои експресионизам? Тапа ти е прашањето. Јас не ти го негирам субјективното доживување на пенисите. Ти ми го негираш субјективното доживување на фецесот иако не постои дефиниција за тоа што е уметност или уметничко дело.

Се мрчи на велико како сакаме да ја оправиме државава да живееме во поотворен свет, прозападен, каде индивидуалноста се цени. Ако ти сметаш дека твоето гомце е ремек дело тогаш удри едно дело на зидот у дневната. Нали календарот стои на зид и ова твоево ваљда зидот во дневната ќе му ја даде потребната почит.
После зошто квалитетот на дискусиите опаднал..
Се сере и у очи те гледа...

Се мрчи на велико како сакаме да ја оправиме државава да живееме во поотворен свет, прозападен, каде индивидуалноста се цени. Ако ти сметаш дека твоето гомце е ремек дело тогаш удри едно дело на зидот у дневната. Нали календарот стои на зид и ова твоево ваљда зидот во дневната ќе му ја даде потребната почит.

1.Ти сите календари кои ги доби годинава ги стави да висат по дома?
2.Од каде заклучокот дека ако донираш во добротворни цели и го купиш календарот мора да го ставиш на ѕид?

Ако моите гомна те вадат од памет само донирај бе братче, земи го календарот и слободно набутајго у најтемно ќоше (у куќа), чунки страшно е да те будат моите гомна у спалната соба.

Вака не. Ad hominem дома, тука не.

Вака не. Ad hominem дома, тука не.

Види интересно е ова закачувањево на зид ме замисли искрено да ти кажам. Ти можеш слободно и главата од зид да ја удриш во обид да докажеш дека дамката е ремек дело. Точно е провеличано твоето его низ постовите. Ти го срамни секое тело на календарот со твоето гомце. Алал вера мајсторе.

Teloto treba da se pocituva, ama slikanjeto gol ne pokazuva kolku nie go sakame i obozavame covekovoto telo.
Toa se pokazuva so grizata za istoto. Dovolno e barem 50% od nas da si go pocituvaat teloto: da ne pusat, da imaat zdrav son, da odrzuvaat kondicija. Ili ajde, da gi pocituvame reproduktivnite organi (posto stanuva zbor za seksualnost). Ako tolku go velicate teloto, zosto kondomi, abortusi? "Moe telo, moj izbor". Ljubovta e taa sto ne spojuva, a decata se plod na taa ljubov. Togas zosto go sprecuvate toj plod na ljubovta da se rodi? Zosto ne go pocituvate covekovoto telo (konkretno funkcijata na reproduktivnite organi)?

Jas ja cenam individualnosta, sto sakate pravete, ako sakate i snimajte se i izreklamirajte se, ne mi e gajle. Ama ova vaseto e povekje pravenje budali.
Cenenje na covekovoto telo. Nemoj, te molam.
Faktite zboruvaat sami za sebe :-)

Не ми се верува кај забегавте, еј!
Овие болните по внимание ги направивте револуционери, визионери... :facepalm:
Го движеле светот, они биле тие 10%, ние заостанати сме биле, сме немале муда да се сликаме со гол кур. Па и механичари умешавте. Ало бе, се читате ли?
Најлесно е да се сликаш со гол кур, тешкото е да процениш каде ќе оди таа слика. Овие тотално утнале и поента и ЛГБТ и сексуална едукација. Што е едукацијата на тој што дури и главичката му се гледа??? Требале стрелки да стаат дека кондом се става на гола главичка?

Едини поштени слики кои барем потсеќаат на оној од лани календар се тој дечкото што медитира и таа девојката што си средува нокти на шолјата...

Да запазеле подобро на идеја, светло, камера па и самите модели (не мора да се перфектни али не ко овие) би можело да се нарече уметнички, вака е само вулгарно и дегутантно

Ако ти се гледа главицата од курот значи дека си обрежан. А не дека си фрик. Или ОК е да се гледа кур ама покриен со ролка? А главицата никако?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Deckive praele nesto revolucionerno... Mda.
Zemjite od svetot se borat koj da isprati satelit, nie uste seksualna revolucija forsirame...

Deckive praele nesto revolucionerno... Mda.
Zemjite od svetot se borat koj da isprati satelit, nie uste seksualna revolucija forsirame...

Ко шо глеаме кај нас изгледа тоа ќе да е.

Само колку напалм се фрла за некој што никого не навредува, туку едноставно сами се решиле на ваквиот чекор.

Чек нели беше овоа хуманитарна акција ( има ли бездомни педери низ МК ? ) , како стигнате до револуција ?

Календарот ја промашил целта. Ако мислиш нешто да продаваш, треба да го испиташ пазарот и да видиш што може да продадеш. Како што рекоа повеќето, кој бинзимен би го купил овој календар и би го обесил у канцеларија?

Кога сме кај голотијата, погледенете ги фотките на овој фотограф и видете ја разликата.

http://photo-forum.net/bg/index.php...R_ID=2905&ORDER=DATE&ALBUM_ID=101088&offset=0

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom