Твитер календар 2014

Проблемот е што незнаат да прифатат критика... Ако веќе решиле да се сликаат голи, нормално е дека ќе има реакција од јавноста, дали ќе биде позитивна или негативна ќе мора да се соочат со тоа. А не да ми тераат со она баш сељачконо "вие немате вкус", "заостанати сте", "имате мали куриња". Дефиниција за сељак со тапија. Ако неможеш да издржиш критики, зошто воопшто си се сликал за календар. Ај барем да признаеа дека критиката од народот е добродојдена, и сите негативности/забелешки во иднина ќе се потрудат да ги нема, ама не бе човек, овие го напаѓаат секое мислење. Неможеш на пример ти да очекуваш од родители кои имаат мали деца да го одобрат овој календар (посебно оној од месец Јуни). Што ќе се случи ако нивното 5 годишно девојче го види Мини Ми залепен на ѕид...? Календаров е чиста утка, неможам да ја најдам рамнотежата на сликиве... едни ги покриваат најинтимните делови од човековото тело, други пак ја искажуваат својата машкост на дело.
А ако се точни гласините дека собрале само 10.000 денари, тогаш тоа е епик фејл... да можеа сите 25 души што се на календаров сликани да дадат по 1000, ќе се собереа 25.000 денари, башка никој немаше да им замери... Чиста 0 е календаров, оној предходниот беше 1000 пати поубав

ај ако не, да донирам 50 денари на џупче во центар, да се сликам гол и да пишам „јас донирав нешто, сето то го оправдува фактот дека ви праќам гола слика од мене, па донирај и ти“

Има побитни работи во животот од замарање со други....лабаво.

Мислењето за календарот го кажав, тие не се во право што реагираат вака остро ко што кажа членот претходно, мора да очекуваат критики, тоа е, не може на сите да им се свиѓа, ама не ми е јасно зошто ги напаѓате машките што се сликале голи, женското тело било убаво, машкото не... глупости. Секое тело е убаво и глупаво е за 10 голи женски на слика да кажеш - БРАВО, а за 10 машки да кажеш - грозно е. Мислам WTF? Секое тело е убаво, затоа природата и Господ го создале. Тоа што мене лично не ми се свиѓа е сосема 15та работа, кажав и која слика највеќе ми се свиѓа. Јас не би го закачила на ѕид, пред се затоа што едноставно можеле поуметнички и посуптилно да ги направат сликите, а не со полови органи размафтани на сите страни (и машки и женски, зошо за мене и женско тело сликано голо без некаква смисла може да изгледа бесмислено и невкусно). Некако ми нема концепт оваа година и тоа е тоа, али ај да не збориме за тоа како машкото тело било грдо, како на оние или овие им биле виснати градите, зошто не личат муабетите, посебно кога доаѓа од луѓе кои само зборат колку државава е затупена и полна со “сељаци“. Не мора да ви се свиѓаат (ни мене не ми се свиѓа), али рака на срце, не мора да ги навредувате, исто како што и тие (одреден дел од нив) грешат со надмениот пристап со вреѓање на оние кои што не мислат исто како нив.

еден од овие ми е познаник....( не е тој вие што го викате мрсниот со извадениот.)
значи прво кажуваше дека од дома немал поддршка, се бунеле, викале и не му дозволувале (ма да не е тој малолетен), а не се ни надевал од јавноста позитивни коментари ама ете Acid како шо пишал, битно е да се дружиме :)
среќа не му се гледа курето па може слободно дома да им даде еден примерок :icon_lol:
ствано некои фотографии се онака уметничи излезени, ама некои стварно се претерани...посебно тој јуни....ма дај кој будала би со ставил дома овој календар во месец јуни или таа на балкон со кафето да бидеме реални.
ни тие самите што се на слика не би го закачиле на ѕид

ама ве допре ова :icon_lol:

Антоние е во право, ама телана што ги има постирано Антоние немаат благе везе со ова на календаров, како да споредуваш Икеа со Треска :D женскиве што ги имаат сликано на тросед се сто пати поарни од овие што се во дневна. Ако ви е убаво курови да ви висат додека имате состанок со некој клиент, земете го календаров, енд оф. Ама да викате дека ова било хејтеризам, мало морген.
Никој немаше ништо да рече ова да беа слики за изложба, да се наплаќаше влез и така да собереа пари. Тоа е веќе друго. Ама освен 2-3, тука нема слики за календар.

ама ве допре ова :icon_lol:

Антоние е во право, ама телана што ги има постирано Антоние немаат благе везе со ова на календаров, како да споредуваш Икеа со Треска :D женскиве што ги имаат сликано на тросед се сто пати поарни од овие што се во дневна. Ако ви е убаво курови да ви висат додека имате состанок со некој клиент, земете го календаров, енд оф. Ама да викате дека ова било хејтеризам, мало морген.
Никој немаше ништо да рече ова да беа слики за изложба, да се наплаќаше влез и така да собереа пари. Тоа е веќе друго. Ама освен 2-3, тука нема слики за календар.
Не ја гледам разликата од тоа да висат курови и да висат цицки на состанок со клиент. Исто е.
Никој овде не спомна дека би ги закачил сликите и календарот, станува збор дека голотијата е еднаква, и машкото и женското тело се поеднакво убави, поентата е што концептот на календарот е утнат. Никој не спомна ни хејтеризам, ни бутур.

Ланскиот календар беше подобар затоа што благата еротика која ја имаше беше уметнички добро спакувана, а моделите иако повеќето од нив беа аматери фантастично изгледаа. Годинешниов календар, неговата тематика и храброста на дечкиве/девојкиве да се разголат пред конзервативната јавност се за поздрав. Ама начинот на кои некои од нив се презентирани не ми се допаѓа. Ако би се одличил да купам слика, дефинитивно јули како месец би го избрал. Голотијата на девојката е одлично спакувана за мој вкус.

Поддршка за проектот на твитерџии.
Сепак, живееме во држава која забегува накај пуританство, каде и на скулптурите им се накалемуваат гаќи.
Во такви услови, дури и ова е авангарда.

Со жалење констатирам дека во МК човековото тело сеуште е табу и нешто кое буди нагон за гадење.

Што би рекол еден колега, Хитлер врати се !
P.S Што сте запнале толку за автомеханичари(демек они плачат курови да им висат на зид ) ја лично познавам неколку што радо би им ги исекле куровите на овие сите тука со цвицангла(за неупатените што е цвицангла)
1a36e9b3be1b9941502a1c8801120af06e7aa610.jpg

Никогаш нема да ја разберам потребата за деградирање на одредени лица кои покажуваат храброст и не се дел од големата маса. Ако е поразлично од вашите размислувања незначи дека е неправилно. Секоја чест на храброста и жилавоста на момците и девојките кои знаеле со какви исфрустрирани фаци ќе се расправаат потоа и со какви малограѓански прашања од типот "зш си го сликал ко ти е мал?".
Светот покажал дека не го движат луѓето кои имаат исти мислења со 90% од планетата туку оние 10-тина кои се смели да го бркаат својот сон.
Едно прашање , вие сите шо го подржувате ова , колку души од вас го имат купенo и обесено дома календарот ?

1.Ти сите календари кои ги доби годинава ги стави да висат по дома?
2.Од каде заклучокот дека ако донираш во добротворни цели и го купиш календарот мора да го ставиш на ѕид?
Ако голото машко/женско тело те вади од памет само донирај бе братче, земи го календарот и слободно набутајго у најтемно ќоше (у куќа), чунки страшно е да те буди разнишан патлак у спалната соба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom