Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ќе се плеснеме....да го оставам овде видеото?

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ќе си продолжам како ништо да не било......

ај не туку ми тресете зелени ве молам.....

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ќе се бесам....нема чаре.....феномен сум, две сакам одеднаш.......
ако толку те интересира види поназад, пишав што ќе праам.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Беси се, само за тоа те бива тогаш, еден ко тебе помалце.

Толку од мене.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.995
Поени од реакции
8.673
ќе си продолжам како ништо да не било......

ај не туку ми тресете зелени ве молам.....
Не се замарај, прави како што мислиш дека треба и ти е убаво, остави што ти зборуваат другите.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Мислам дека каков одговор и да добиеше, каков совет и да ти дадеа, ти си бил решен да и кажеш само си пиша во темава за колку-толку да си најдеш олеснување, прво на „некој“ да му кажеш, за да ти биде полесно кога ќе треба да се соочиш со госпоѓицата.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
со девојка ми сум 8 месеци без прекини, а со другата се запознавме може пред 2 месеци и веќе разговарав со неа како што пишав погоре.

Ок, ова е веќе друго... Со девојка ти *не* сте во долга врска; немате ниту година дена заедно.

Според ова, добро е што си свесен за твоите чувства и дека сакаш да си со старката. И дека си ѝ кажал. И дека ќе се плеснете. Тоа е сè во ред и претпоставувам нормално, бидејќи таква е ситуацијата.

Ти си сега спремен да се плеснеш со старката, додека девојка ти ќе ја држиш на страна. И сметаш дека никогаш нема да дознае и дека ќе си продолжите среќни и весели како ништо да не било.

Совет: сметај дека *ќе се дознае* дека си ја плеснал старката. И тоа сметај дека девојка ти ќе дознае, зашто *ќе дознае*; можеби не од тебе, можеби не од старката, ама *ќе дознае*. За ова не можам да ти кажам како знам, бидејќи механизмите на функционирање на универзумот не ми се достапни како изворен код, туку само како резултати добиени од опити врз други луѓе. Како и да е, што и да правиш, прави го така што да бидеш спремен да се носиш со тоа како да ќе дознаат сите, бидејќи *ќе дознаат*.

Ова треба да го изживееш и да го поминеш. Ти завидувам, бидејќи си свесен за тоа, знаеш дека е твоја човечка слабост, но и покрај тоа ги следиш своите емоции и го правиш она што мислиш дека треба. Секоја чест.

За крај, биди спремен дека работите нема да се одвиваат баш така како што си намислил; изненадувања може да се случат во секој момент и биди спремен да реагираш на некои неочекувани работи.

Само напред и со лесно.

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Те оправдувам млад си, иди плескај која сакаш....старка, тинејџерка, осмоодделенка и ич да не ти е гајле сеа ти се годините.
Ама статусот врска реши си го пред тоа. Ако веќе самиот си го храниш занесот постојано.
Помисли на девојка ти малку, ако веќе кажуваш дека ја сакаш. Покажи почит.
Кажи и како стојат работите. Секоја врска има моменти на кризи и падови.
Може твојот занес ќе заврши уште пред да почне доколку поразговараш со девојка ти.
Битно е да ти биде јасно...што можеш да добиеш а, што можеш да изгубиш.

И не се нервирај. Ќе добиеш секакви мислења. Ти не треба да се врзуваш за ниту едно, туку треба убаво да размислиш со твојата глава, а да го земеш во предвид сето ова што е горе напишано. И што и да одлучиш, ти добиваш...ти губиш.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Дарче, немој ти не те разбираме овде.

Значи како си пиша ти, така јас читам, така јас разбирам, и пишам како мислам.
И да, ако не ти се допаѓа тоа што јас или било кој ти пишува, тогаш не барај совет бе дете. Зошто тогаш пишуваш што да правам?
Да беше девојка овде некоја што пишала дека си го држи дечкото во резерва, сите ќе и се здадеа оти нели, не чини тоа да го прави. Не чини ни твоево и ја жалам искрено девојка ти, затоа поарно кажи и дека друга ептен многу ти се врти во памет и дека си повеќе заинтересиран за неа отколку за девојка ти. Многу едноставно е тоа.

А ако мислиш дека треба по рамо да те тапшаме овде оти ко демек криво ти е за ситуацијава, извини, али нема.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.570
Поени од реакции
11.587
во ниеден пост не пишав дека немам повеќе чувства кон девојка ми. кажав дека ја сакам ама мислам дека другава ја сакам повеќе. двете ги сакам и што сеа? ај ќе се бесам.....
точно дека другава не ја знам толку многу ама ме осови од прво.
не се опишува чувството, ова не му го посакувам ни на најголемиот непријател
остај ги бе, се светци тука никад не варале :X3:
да си и кажел на девојкати незнам што незнам како!
прај тебе тоа што те прави среќен, секад биди си на прво место зашто сите така си гледаме , утре ден немој да мислиш дека некој би се ставил на второ место ради тебе :rolleyes:

иначе напрај проценка дали вреди да напраиш нешто со теткицава, зашто секад постојат шанси да бидеш откриен, ако вреди прај :)
ма да мислам јас ова е само занесеност, далеку од очи далеку од срце, ке ти помине ;)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Дарче, немој ти не те разбираме овде.

Значи како си пиша ти, така јас читам, така јас разбирам, и пишам како мислам.
И да, ако не ти се допаѓа тоа што јас или било кој ти пишува, тогаш не барај совет бе дете. Зошто тогаш пишуваш што да правам?
Да беше девојка овде некоја што пишала дека си го држи дечкото во резерва, сите ќе и се здадеа оти нели, не чини тоа да го прави. Не чини ни твоево и ја жалам искрено девојка ти, затоа поарно кажи и дека друга ептен многу ти се врти во памет и дека си повеќе заинтересиран за неа отколку за девојка ти. Многу едноставно е тоа.

А ако мислиш дека треба по рамо да те тапшаме овде оти ко демек криво ти е за ситуацијава, извини, али нема.
така треба да ме јачате, какво сожалување, какво тапшање...искрено чекав ти да ми пишеш сеа од кога се разврза приказната па да си легнам ;) пошто прееска баш бурно ми изреагира како ти да си девојката, е сеа ќе можам да спијам на раат.....фала ми значи твоето мислење....

Kajgana Shop

На врв Bottom