Твитер календар 2014

Светот покажал дека не го движат луѓето кои имаат исти мислења со 90% од планетата туку оние 10-тина кои се смели да го бркаат својот сон.

Мислиш дека светот го движат напред луѓе чија единствена желба е да бидат поинакви од другите, дури и ако единствениот начин за тоа е да се сликаат голи за календар?

Поддршка за проектот на твитерџии.
Сепак, живееме во држава која забегува накај пуританство, каде и на скулптурите им се накалемуваат гаќи.
Во такви услови, дури и ова е авангарда.

Со жалење констатирам дека во МК човековото тело сеуште е табу и нешто кое буди нагон за гадење.

Пошто голотија е нешто извонредно виртуозно. Со помош на твојата формула можам да генерирам ситуации во кои што со жалење тврдам дека постои антагонизам кон гомна, шлајмови, мрсули итн.

Со жалење констатирам дека во МК човековиот фецес сеуште е табу и нешто кое буди нагон за гадење.
Со жалење констатирам дека во МК човековиот носен секрет сеуште е табу и нешто кое буди нагон за гадење.
Со жалење констатирам дека во МК човековиот плуќен секрет сеуште е табу и нешто кое буди нагон за гадење.

Мислиш дека светот го движат напред луѓе чија единствена желба е да бидат поинакви од другите, дури и ако единствениот начин за тоа е да се сликаат голи за календар?
Светот што го спомнав во постот го пронајде во македонскиот твитер календар?

Мислам дека светот го движат луѓе со отворени погледи кои не се плашат да сонуваат. Тоа и го реков, а сега ако ти го свати буквално за календарот океј.
Според мене е револуционерен, прави провокација да се зборува за табуа кои не треба да се табуа.

Светот што го спомнав во постот го пронајде во македонскиот твитер календар?

Па ти го стави во тој контекст. Или си го напиша тоа колку да го кажеш своето вјерују?

Темата е за твитер календарот, не за сонувачите.

Па ти го стави во тој контекст. Или си го напиша тоа колку да го кажеш своето вјерују?

Темата е за твитер календарот, не за сонувачите.

Глобално светот го променуваат сонувачите, а ваквата иницијатива на луѓето на календарот е револуционерна за Македонија според мене. Толку.

Глобално светот го променуваат сонувачите, а ваквата иницијатива на луѓето на календарот е револуционерна за Македонија според мене. Толку.

Не е проблемот во идејата, проблемот е кој ја реализира. Ови се сонувачи по дефиниција. Опседнати се со бидување поинакви. Целата идеологија им е да бидат поинакви, само заради поинаквоста сама по себе. Ако сите одеа голи, овие ќе се сликаа облечени.

Автентичните сонувачи не размислуваат за впечатокот кој го оставаат.

А која е поврзаноста на овој со гол кур што е сликан со маргинализираните заедници? :confused:

Никогаш нема да ја разберам потребата за деградирање на одредени лица кои покажуваат храброст и не се дел од големата маса. Ако е поразлично од вашите размислувања незначи дека е неправилно. Секоја чест на храброста и жилавоста на момците и девојките кои знаеле со какви исфрустрирани фаци ќе се расправаат потоа и со какви малограѓански прашања од типот "зш си го сликал ко ти е мал?".
Светот покажал дека не го движат луѓето кои имаат исти мислења со 90% од планетата туку оние 10-тина кои се смели да го бркаат својот сон.

1.Ти сите календари кои ги доби годинава ги стави да висат по дома?
2.Од каде заклучокот дека ако донираш во добротворни цели и го купиш календарот мора да го ставиш на ѕид?
Ако голото машко/женско тело те вади од памет само донирај бе братче, земи го календарот и слободно набутајго у најтемно ќоше (у куќа), чунки страшно е да те буди разнишан патлак у спалната соба.

Ја не сум ја разбрал потребата од луѓе кој се истакнуваат од големата маса со сила.Ова е чисто глумење лудило и желба за внимание и тешко нас ако овие ни го движат светот.Самото тоа што собрале 10000 денари ти е показател колку го придвижиле...
Не потребата од голи слики на луѓе кој неверувам дека некој сака да ги глеа голи за да покажат колку конзервативни и заостанати сме во нашава земја(глумење лудило пак).
Иначе окулу ставањето на календарот на ѕид мене као машко не ми се гледаат баш туѓи курови коа ќе станам,убаво би ми било да глеам убави женски али народниве херојки се далеку од тоа така да ...
Ако сакам да донирам за нешто ќе донирам без фрлање пари на глупости од типот праење календари на кој собирањето пари не им е примарна цел.

Не е проблемот во идејата, проблемот е кој ја реализира. Ови се сонувачи по дефиниција. Опседнати се со бидување поинакви. Целата идеологија им е да бидат поинакви, само заради поинаквоста сама по себе. Ако сите одеа голи, овие ќе се сликаа облечени.

Автентичните сонувачи не размислуваат за впечатокот кој го оставаат.

Те разбирам што сакаш да кажеш целосно, артистичката смисла на календарот некако заостанува, во преден план е ставена голотијата, но како и да е потикнува конверзација на тема за сексуалноста. Пробудува љубопитност дури и кај оние кои ги величаат табуата и цензурата да се впуштат во критика. Тоа од друга страна, искрено се надевам, дека на мал процент на населението ќе му биде доволно за да пробаат да научат нешто и истражат.

А која е поврзаноста на овој со гол кур што е сликан со маргинализираните заедници? :confused:
Tri dena chekam da mi se objasni toa i + za seksualnoto zdravje ama dzabe chekam izgleda.

што е толку револуционерно ова не ми е јасно,не виделе луѓето кур и цицка па ова им го смени животот за 360 степени?

Tri dena chekam da mi se objasni toa i + za seksualnoto zdravje ama dzabe chekam izgleda.

Мислам дека официјалното објаснение е дека сме : заостанати, затворени, пирутанци , без имагинација и затоа не го сфаќаме календарот.

Мислам дека официјалното објаснение е дека сме : заостанати, затворени, пирутанци , без имагинација и затоа не го сфаќаме календарот.
Главното го заборави, имаме мали куриња :icon_mrgr:

што е толку револуционерно ова не ми е јасно,не виделе луѓето кур и цицка па ова им го смени животот за 360 степени?
Страмота е да ти боди очи курот на сликата според мене ако си толку револуционерно освестен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom