Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
1 октомври 2011
Мислења
133
Поени од реакции
67
Не знаеш што таа мисли, ниту што ќе мисли. Никогаш не можеш да знаеш кои се нејзините мисли и нема потреба да се замараш со тоа.

„Моменталноста“ се надминува со активност. Ако не реагираш, ќе бидат само моментални чувства. Затоа, треба да реагираш. Физички. Како што ти рече Пеџа: баци ја (јас би се надоврзал на тоа и би ти рекол да ја залапаш, што е можно посилно). Тоа е веќе активност што ќе потрае подолго од самоп еден момент. И ќе има повеќе ефект и многу подобро ќе ѝ даде до знаење што ти е намерата.
Со лесно.
Фала на советот, навистина ми се средија мислите после ова.

Спонтано...идете на кафе, поминувајте време на само. И во тие моменти ќе се осети желбата во вас. Ако ја има.
Плус ќе ја шармираш малку...ќе и се доближиш ова она. И пробај да ја бациш. Само храбро (y)
Фала и на тебе. Се надевам дека сето ова ќе ми помогне.
Утре ќе се видиме, па ќе ви кажам како сум поминал. :)

Член од
17 ноември 2013
Мислења
271
Поени од реакции
686
e vaka moi dragi i mili prijateli iako ne ve znam..VI BLAGODARAM MNOGU ZA iskrenite soveti razmisluvanja..vremeto sto go odvoivte i slicno
samo sakav sea da ve informiram za finaleto sto se desi..
stom se vrati drugarmi..od sredbata mi pisa....
deka im bilo ubavo se setale ..sedele u kola i se smuvale.....
mi rece da ne mu se lutam...
ne bil vinoven niso mu se svigala tipkata!!!
ja i na nea i na neo im pisav sms im posakuvam da uzivaat da im bide ubavo.....
i im napraiv block na fb..
posto navistina nejkam veke da znam sto i kako e so niv.....
neka im bide ubavo
covecki e da se prosti..
mozebi ete taka trebalo da bide mozebi ne bila vistinskata za mene..
podobro sea sto iskocilo vaka posle 17 dena otkolu posle mesec dva godina..
sepak blagodaren sum na boga sto on najdobro znae sto e za mene...
IZVINETE dragi prijatei ako ve zamarav..i mn mi e milo sto mi dadovte sovet..sto pisavte....
sepak falaa vi..i za vremeto i za se..
so ova mislam deka nema so poveke da pisuvame da replicirame toa e toa..eve vi go kazav ishodt i toa e..
imajte ubava nok ubavo da spiete
sto e vase ke si dojde
:):love::cuc:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
e vaka moi dragi i mili prijateli iako ne ve znam..VI BLAGODARAM MNOGU ZA iskrenite soveti razmisluvanja..vremeto sto go odvoivte i slicno
neka im bide ubavo
covecki e da se prosti..
IZVINETE dragi prijatei ako ve zamarav..i mn mi e milo sto mi dadovte sovet..sto pisavte....
so ova mislam deka nema so poveke da pisuvame da replicirame toa e toa..eve vi go kazav ishodt i toa e..
sto e vase ke si dojde
Арно тоа друже, само нема да се сложам со тебе за баталувањето. Добро сеа овојпат у секој случај прекасно си дознал, првпат се десило, било и поминало, нема што да се бара. Али ако (се надевам нема али ако) имаш друг пат некоја слична ваква ситуација, не заебавај. Ако се деси нешто вакво и го знаеш тоа унапред, бори се бе. Не за офцата глупа, нит за ропакот што ти се нарекува другар, за тебе бори се, ти да добиеш нешто и да го заебеш типот. Да излезеш победник. Биди себичен, играј нечесно, целта нека ги оправдува средствата. Не се повлекувај, мувај таму и користи ги ваквите ситуации. Пред сите ќе излезеш победник и сите ќе те гледаат ко таков. Не викам ти да испаднеш ко овој и да праиш вакви ствари, тоа никако, туку зборам ако се најдеш пак у ваква ситуација. Најдобронамерно ти го кажувам ова за ти да бидеш царот :)

Уф ме накурчи случкава жими све! Следниот пат на ваков план коа ќе испаднеш победник пиши ми одма, ќе ме израдуваш ептен :D

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
neka im bide ubavo
covecki e da se prosti..
sto e vase ke si dojde

Задебеленото: не бил виновен?!?!?!? Те испаразитирал, се криел во позадина и ти забил нож во грб и не бил виновен?!?!?!

Ајт сиктер со него и со неа. Гони ги во три *ЦЕНЗУРИ* *ЦЕНЗУРИРАНИ*! Што подалеку од такви.

И имаш право: добро е што ова ти се случи сега, после 17 дена, отколку после, по година дена или повеќе. Секоја чест на трезвеноста.

И точно: што е твое, ќе си дојде. А твое е да имаш чесни и верни пријатели и девојка којашто ќе те сака безусловно, а и ти неа.

Само напред. (y)

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
После година и 8 месеци , врска раскинавме официјално и дефинитивно , знајеки дека и претходно иамше 500 обиди , после 1 ден , значи еден ден таа пијана оди со друг , ми го признава сето тоа, претходно имавме доста расправии во текот на врската , врската беше доста нестабилна , но тврдам дека се сакавме еден со друг и никогаш ама никогаш не верував вакво нешто од нејзина страна. Знам дека е крај мора да е крај покрај тоа има и уште низа милион проблеми кои се против нас , но проблемот е што сум во депресија во вистинска смисла на зборот и не знам уште колку ке издржам пред да и се јавам, а знам дека не смеам.
ај нид а хелп

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
После година и 8 месеци , врска раскинавме официјално и дефинитивно , знајеки дека и претходно иамше 500 обиди , после 1 ден , значи еден ден таа пијана оди со друг , ми го признава сето тоа, претходно имавме доста расправии во текот на врската , врската беше доста нестабилна , но тврдам дека се сакавме еден со друг и никогаш ама никогаш не верував вакво нешто од нејзина страна. Знам дека е крај мора да е крај покрај тоа има и уште низа милион проблеми кои се против нас , но проблемот е што сум во депресија во вистинска смисла на зборот и не знам уште колку ке издржам пред да и се јавам, а знам дека не смеам.
ај нид а хелп

Не е дека не смееш, но подобро е да не ѝ се јавиш.

Во овие моменти одлучуваш дали си слаб (т.е. ѝ се јавуваш и ѝ плачеш колку ти е тешко без неа, без разлика на тоа што таа можеби се онади со некој трет и/или четврт и/или x-ти, при што x -> бесконечност) или силен (т.е. почнуваш да бараш друга девојка, којашто знаеш дека нема да те изневерува со друг и на којашто тоа ќе ѝ го ставиш јасно до знаење, со самото тоа што на оваа нема да ѝ се јавуваш).

Добро е што ова ти се случило после година и 8 месеци; на некои им се случува после 10 години. Биди среќен што имаш следна шанса, имено вечерва. Ако имаш друштво, оди со нив и феноменално помини си за Новата година. Ако немаш, барем излези на плоштад, биди меѓу толпата кога ќе ја прогласат новата година и врати се дома. Верувај ми, помага.

Со лесно и среќна нова 2014-та.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
работава леле луѓе што ме снајде....
во врска сум со една девојка, убаво ни беше и мислев ја сакам се додека не ја зпознав и не се заљубив во друга. ама работата е што врска со неа е невозможна затоа што таа е речиси дупло повозрасна од мене. ама нели љубовта не знае за граници, години и слични срања па ете глупавото срце се заљуби. случајно почнавме да зборуваме преку фб прво, па после излеговме и на кафе (пошто имаме фирма па нешто и давав) вака така... јас се заљубив. ме освои на прво гледање.. ова прв пат ми се случува. не верував во љубов на прв поглед ама оваа ме дигна до облаци и тоа убаво. женава нема деца, има зад себе еден брак и сеа има нов дечко и изгледа наскоро свршеник ќе и стане. кога и да ја видам на фб приклучена нозете ми се тресат, срцето ми лупа како лудо, а кога сум со девојка ми речиси ништо од ова не се случува.
најмногу ми е жал за девојка ми зашто премногу се труди околу нас и премногу ме сака.
и јас ја сакам ама не како оваа :( за Нова цело време мислев на неа, одма коа помина 00.00 и се јавив и честитав. девојка ми почна да се сомнева, сум бил чуден. значи не сум тинејџер ама очигледно досеа не сум знаел за вистинска љубов.
прво да расчистиме, значи не ме привлекува само сексуално. онака само да се плеснеме и ај чао. не. туку сакам да сум со неа постојано (100 пати повеќе од колку што сакам да сум со девојка ми), сакам да знам што прави, со неа баш ми е пријатно. многу е добра, убава, фина, знае да сослуша, дава добри совети, само позитивна и насмеана е.
да сме заедно НЕМА ТЕОРЕТСКИ ШАНСИ, ама собрав храброст и сакам вечерва да и кажам што чувствувам. не е важно дали на кафе или преку фб (ма да поубаво ми е на фб да и пишам)...ама не можам ако не и кажам....ќе експлодирам.......
сакав да ве прашам што мислите вие? дали да и кажам или да чекам некое време па може ќе се оладам? само заљубен и искусен може да ме сфати, па ако има таков нека даде совет.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Следниот паметњаковиќ ќе си добие бан од тема и од тие што се вечните.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Дај банирај ги,да не ми стасуваат само известувања.Ако им се ебе нека ебат,не да јадат лајна само.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
во врска сум со една девојка, убаво ни беше и мислев ја сакам се додека не ја зпознав и не се заљубив во друга. ама работата е што врска со неа е невозможна затоа што таа е речиси дупло повозрасна од мене. ама нели љубовта не знае за граници, години и слични срања па ете глупавото срце се заљуби. случајно почнавме да зборуваме преку фб прво, па после излеговме и на кафе (пошто имаме фирма па нешто и давав) вака така... јас се заљубив. ме освои на прво гледање.. ова прв пат ми се случува. не верував во љубов на прв поглед ама оваа ме дигна до облаци и тоа убаво. женава нема деца, има зад себе еден брак и сеа има нов дечко и изгледа наскоро свршеник ќе и стане. кога и да ја видам на фб приклучена нозете ми се тресат, срцето ми лупа како лудо, а кога сум со девојка ми речиси ништо од ова не се случува.
најмногу ми е жал за девојка ми зашто премногу се труди околу нас и премногу ме сака.
и јас ја сакам ама не како оваа :( за Нова цело време мислев на неа, одма коа помина 00.00 и се јавив и честитав. девојка ми почна да се сомнева, сум бил чуден. значи не сум тинејџер ама очигледно досеа не сум знаел за вистинска љубов.
прво да расчистиме, значи не ме привлекува само сексуално. онака само да се плеснеме и ај чао. не. туку сакам да сум со неа постојано (100 пати повеќе од колку што сакам да сум со девојка ми), сакам да знам што прави, со неа баш ми е пријатно. многу е добра, убава, фина, знае да сослуша, дава добри совети, само позитивна и насмеана е.
да сме заедно НЕМА ТЕОРЕТСКИ ШАНСИ, ама собрав храброст и сакам вечерва да и кажам што чувствувам. не е важно дали на кафе или преку фб (ма да поубаво ми е на фб да и пишам)...ама не можам ако не и кажам....ќе експлодирам.......
сакав да ве прашам што мислите вие? дали да и кажам или да чекам некое време па може ќе се оладам? само заљубен и искусен може да ме сфати, па ако има таков нека даде совет.
Што и да планираш да правиш со старката, прво треба нешто друго да направиш.

Раскини и на девојката. Не заслужува да живее во лажни илузии. Нема попедерско нешто од тоа, да сакаш некого, а да си во врска со друг.
Разбирам да си во врска, а некој друг да те привлекува сексуално, само за плескање (не викам и да го оствариш тоа, зборам само за привлечност), ама да си во врска, а да си заљубен во друга, така не оди.
Ем сам се мачиш, ем и на девојчето му правиш да биде потешко.

Значи во случајов не си битен ти бе баце, туку твојата девојка за почеток :icon_mrgr:
Прво треба со нејзе да правиш муабет. Твое е дали ќе и ја кажеш вистината, или ќе играш на некоја мека лага со цел да не ја пворедиш толку. Иако со твое евентуално влегување во врска со старката и самата твоја девојка ќе сфати што било работата во иднина.
Така да нема ништо подобро од тоа да се каже вистината.

Не можеш прво да правиш муабет со старката, а да не мислиш на твојата на сегашна девојка.
Откако ќе си расчистиш со девојката, прави што сакаш потоа.

Само веројатно ништо нема да постигнеш затоа што како што кажа она е пред свршувачка. Кој е глуп да го остави свршеникот за некое дупло помладо момче?
Отприлика имаш 19 години ако не се лажам, што му доаѓа дека она има 38. Освен ако не си некој холивудски глумец (а не си :D), или ако типката се пали на пари и ти имаш милиони во џеб, тогаш шансата да влезете во врска е 0,00000000000001 % :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.848
Кога е ова, престани да се филмаш и да фантазираш и почни да живееш во реалноста каква што е, прифати ја, или промени ја напоинаку.

Што и да правиш не смее чупето кое го опишуваш како моментална женска да го заебиш. Многу покоректно е да и кажеш в лице, вака и вака, по други ми оди умов, ти си целосно ок, јас сум немирниот, отколку зад грб да работиш, па ако опали некогаш и негде ајт клоците, ако не, заљубени сме, кул сме, ок сме.

Јас мислам дека ти е моментален занес кој ќе го надминеш по мое со помалку контакти со дотичната личност, таа постарата. Дружи си се со женската, со другарите, одмарај, изолирај се, а не метафорички кажано ако таа е бензинот, ти да чекаш постојано поттурување за да се запалиш.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
како прво немам 19 години, повеќе имам, ама не е битно тоа.
како второ таа не е старка, старка може да се нарече жена од 60+ години.
како трето и јас мислев дека е момнетален занес (и ужасно посакувам да е) ама од ден на ден се појако е чувството. и како да престанам да контактирам со неа кога ја сакам? ајде ти престани да контактираш со личноста што ја сакаш, која те прави среќен, а без неа ти е баш онака глупаво.
и знам и свесен сум дека ништо нема да се случи, убаво рече никој не е глупав да остави скоро свршеник за помлад дечко со кого не би имала убава иднина (барем не тука во мкд), ама емоциите ме надвладуваат од ден на ден и мора да и кажам. собрав храброст и ќе се отворам пред неа.
барем нека знае, па може и таа ќе се потруди некако да се оладам кон неа, може таа ќе се оттргне од мене, може ќе даде добар совет....
вечер ќе и кажам, а на девојка ми (која ја сакам ама друава повеќе ја сакам) сега за сега ништо не и кажувам. за саат време ќе одиме со неа на кафе и наречете ме педер ама ништо не спомнувам сега за сега, зашто може ќе сфатам дека грешам па ќе останам и без неа (а пак ќе спомнам дека ја сакам). ветувам, ќе се потрудам да не е повредена.....знам дека на крај јас ќе бидам повреден ама ај....белки ќе помине оваа глупава лудост....ебате малерот

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
како прво немам 19 години, повеќе имам, ама не е битно тоа.
како второ таа не е старка, старка може да се нарече жена од 60+ години.
како трето и јас мислев дека е момнетален занес (и ужасно посакувам да е) ама од ден на ден се појако е чувството. и како да престанам да контактирам со неа кога ја сакам? ајде ти престани да контактираш со личноста што ја сакаш, која те прави среќен, а без неа ти е баш онака глупаво.
и знам и свесен сум дека ништо нема да се случи, убаво рече никој не е глупав да остави скоро свршеник за помлад дечко со кого не би имала убава иднина (барем не тука во мкд), ама емоциите ме надвладуваат од ден на ден и мора да и кажам. собрав храброст и ќе се отворам пред неа.
барем нека знае, па може и таа ќе се потруди некако да се оладам кон неа, може таа ќе се оттргне од мене, може ќе даде добар совет....
вечер ќе и кажам, а на девојка ми (која ја сакам ама друава повеќе ја сакам) сега за сега ништо не и кажувам. за саат време ќе одиме со неа на кафе и наречете ме педер ама ништо не спомнувам сега за сега, зашто може ќе сфатам дека грешам па ќе останам и без неа (а пак ќе спомнам дека ја сакам). ветувам, ќе се потрудам да не е повредена.....знам дека на крај јас ќе бидам повреден ама ај....белки ќе помине оваа глупава лудост....ебате малерот

Не ја сакаш. Да ја сакаш, потребно е да сте имале секс. Според ова што го разбирам, сте немале.

Како и да е, веројатно ќе се изнасмее типката кога ќе ѝ се отвориш, ама веројатно тоа ти е потребно (изгледа не си го доживеал доволно).

Со лесно.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Друже, што да ти кажам.

Си имаш девојка која те сакам, до сега сте биле заедно, и сега заради некоја фатална привлечност, да направиш глупост.

Доколку во мојата врска има некоја напнатост или се чувствува нешто што е непотребно, одма разговараме за тоа, најдобро е така, отколку да се крие. Едноставно немаме тајни.
Има голема веројатност да ти се налути девојката ако и кажеш каква е ситуацијата, ама пак од друга страна ќе ти биде благодарана, заради тоа што не го криеш тоа од неа, а и не треба.

Не почнувам муабет од типот 19 годишник, заљубен во милфица и има ностварен сон, само ти кажувам дека можеби е подобро некои работи да останат такви какви што се, и да не се навлегува подлабоко.
Зошто она веќе имала еден брак, пропаднат. Едноставно остави, ќе ти помине.

Според мене најубаво би било, да и кажеш на девојка ти како стојат работите, а оваа другава да ја баталиш. И онака има дечко, можеби и свршеник веќе, не ти требаат компликации во животот.

Знаеш како викаат :
- " Незнаеме што имаме се додека не го изгубиме"

Чувај ја девојка ти !

Kajgana Shop

На врв Bottom