- Член од
- 30 март 2012
- Мислења
- 376
- Поени од реакции
- 234
So suzumi 3.5 kw gream momentalno 25m2 i nemozam pojshe od 20 c da ja pustam deka ne se dishi a i neam nikakva izolacija obicen blok 20 sm i samo pvc prozorvrata.Sto se odnesuva do jacinata voopsto ne razmisluvaj za 5.5 kw za tvojata kvadratura 3.5 kw ti e top i sekako Toshiba si e Toshiba (i opel e dobro vozilo i vrshi rabota ama ne e mercedes)![]()
Prvo srecna nova godina i na tebe i na site na ovaa tema.
Problemot so mene e sto jas pa obratno, pocnuvam da disem posle 21c a pred toa se grcam
. Stoi tvoeto ama stvarno od @Sass nema nikoj podobro da kaze od prva raka. Sto se odnesuva do jacinata imam citano i po americki sajtovi da nikako ne se zema pojaka klima od propisanoto, zatoa sto ce ima zagubi i vo energija i vo se, a na forum bas naletav eden slucaj kade tip kupil panasonic inverter nesoodveten za kvadraturata i se zalese deka ako pusti ladenje ja preladuva prostorijata, ednostavno nema dobra kontrola nad klimata.Najiskreno ne mi se dopadja da se dadat tolkavi pari za edna Toshiba Suzumi a vo nea da nema vgradeno greaci na tacna i kompresor koi sigurno fabricki/proizvodstveno ne se povece od 3$, mi ostana vo pamet onaa grda slika na vasite zamrznati Toshiba nadvoresni edinici za vreme na studot/maglata
Opel astra G jas imam od 2001 i se uste nemam smeneto auspuh, vece 13godini a ne nesto drugo a bratmi go zbogatija tie mercedesi, izvadis klema od akumulator, bupp se rasparila elektrikata (bravata i kompjuterot) i ne pali mercedesot