Непопуларни филмски мислења

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.955
Поени од реакции
6.832
По темава сфатив колку плебери уствари има на форумов :icon_lol:

W

Werther

Гостин
Colckwork Orange, Papillon и Primal Fear се веројатно најдобрите филмови ever.

Инаку, во Primal Fear се работи за неверојатна глума, нешто неповторливо. (Ни Heath Ledger во The Dark Knight, ни Dustin Hoffman во Rain Man, ни Моrgan Freeman во било кој филм... Edward Norton доминира со таа улога) :)

W

Werther

Гостин
Ајде бе мочле, без да го потиш кажи ми зошто e OMGWTFBBQ. Поклони се и почни. Што е импресивно?
Доволно ?

"A Clockwork Orange" is an ideological mess, a paranoid right-wing fantasy masquerading As an Orwellian warning. It pretends to oppose the police state and forced mind control, but all it really does is celebrate the nastiness of its hero, Alex.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Доволно ?

"A Clockwork Orange" is an ideological mess, a paranoid right-wing fantasy masquerading As an Orwellian warning. It pretends to oppose the police state and forced mind control, but all it really does is celebrate the nastiness of its hero, Alex.

Clockwork Orange поставува социолошки прашања стилум moral framework на aversion therapy, морални вредности итн итн. Мене не ми пречи вашата воодушевеност од филмот. МЕНЕ ова НЕ МИ Е импресивно ниту загадочно. ОКЕЈ?

W

Werther

Гостин
Clockwork Orange поставува социолошки прашања стилум moral framework на aversion therapy, морални вредности итн итн. Мене не ми пречи вашата воодушевеност од филмот. МЕНЕ ова НЕ МИ Е импресивно ниту загадочно. ОКЕЈ?
Ок. Ти праша што ни е нас импресивно, ти го постирав линкот да не останеш без одговор...

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Ок. Ти праша што ни е нас импресивно, ти го постирав линкот да не останеш без одговор...

Јас го прашав mrtov бидејќи ме фаќа серка од елитистите на форумов кои пробуваат да го пропагираат своето мислење како повалидно од туѓото.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Е па ова е она што мене ми се допаднало или не, искрено, а вие како сакате...

Into The Wild-просечно филмче, со досаден тек. Можеби како документарец би бил ок пошто нели е спрема вистински настани, вака ми беше стварно досаден и искрено со душа му чекав крај... Ништо посебно навистина.

The Shawshank Redemption- не е лош, но далееееку е од најдобар филм на сите времиња. Мирен тек, предвидлив крај. Ништо посебно, има и подобри со ваква тематика.

Se7en исто така преценет. Обичен крими филм со убиства и истраги. Место 8,7 си заслужува искрено една 7ка, додека па на Mystic River 8ката мислам дека му е малку.

Том Круз никако не можам да го вклопам во светот на филмовите... Одвратен ми е. Исто и филмовите ми ги прави одвратни.

Филм кој заслужува да биде најгоре на листата на најдобри филмови е One Flew Over the Cuckoo's Nest.

Fight Club ми е ок, ми се допаѓа во целост, ама она што сите го проповедаат за филмот јас го знаев и претходно. Не ми отвори очи и не ми го смени животот. Не знам колку се слични, ама на The Machinist би му дала поголема оцена. Бар ме држеше заинтересирана од почеток, додека за првиот некаде од средина почнав да се интересирам.

The Shining-просечно хорорче. Нема нешто што не сме виделе. Мноооогу преценет!

Ај дека е за филмови само темава, ќе пишам само за една серија.
Фемили гај ми е ептен серија по вкус. Стјуи го обожавам!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Најјаките филмови ги искасапи, му онади мајката ^^^ :D

АМа нема гајле, за тоа е и темава нели...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Најјаките филмови ги искасапи, му онади мајката ^^^ :D

АМа нема гајле, за тоа е и темава нели...

Тоа е поентата на темава, не сфаќам зошто некои се обидуваат да контрираат на туѓо мислење, демек нешто ќе сменат или ќе постигнат. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Тоа е поентата на темава, не сфаќам зошто некои се обидуваат да контрираат на туѓо мислење, демек нешто ќе сменат или ќе постигнат. :D
Зато јас не цитирав само пишав срамежливо под постот :cenzura: . Ама некош да бидеме искрени и пустиот инает го пуштаме пред нозе и повеќе од шо треба нели? :D

Демек влегуваме в џигери рс рс. Таман е ја погоди поентата Хоуп, ама дотолку па лоши да се филмојте :(

Еден субјективен контра аргумент за Se7en и Реката. Едниов е филм за чиј убиец абер немаш кој е дури трае дејството, вториот е филм чиј(чии во случајов) убијци ги сомневаш по одреден период. Може да биде секаков филм, само не обичен крими :) тоа е тоа.

Крај краева го почитувам мислењето нејзино.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Зато јас не цитирав само пишав срамежливо под постот :cenzura: . Ама некош да бидеме искрени и пустиот инает го пуштаме пред нозе и повеќе од шо треба нели? :D

Демек влегуваме в џигери рс рс. Таман е ја погоди поентата Хоуп, ама дотолку па лоши да се филмојте :(

Еден субјективен контра аргумент за Se7en и Реката. Едниов е филм за чиј убиец абер немаш кој е дури трае дејството, вториот е филм чиј(чии во случајов) убијци ги сомневаш по одреден период. Може да биде секаков филм, само не обичен крими :) тоа е тоа.

Крај краева го почитувам мислењето нејзино.
Добро да така испадна, ама само сакав да кажам за двата по нешто, ама да не должам ги сместив во една реченица. Сакав да кажам дека едниот ми е преценет, а за другиот ми е мала оцената. Не дека се исти...
Иначе јас ништо не им направив на филмовите, сакајте ги вие пак. Само си дадов искрено мислење колку мене ми се допаднале или не :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
99% од филмовите продадени како хорор се gore, не хорор. Згора на тоа, тапа.

Embrace the truth, and the truth shall set you free.

Kajgana Shop

На врв Bottom