Терористички хорор во Русија, се зголемува бројот на жртвите!

Лажат Русите.

Цел свет лаже за Муслиманите, за тоа дека у Африка дигаат цркви полни со Христијани, за 9/11, за тоа дека тепаат и колат по сириските, ирачките, пакистанските цркви, па и кај нас лажат дека убија деца на Велигден, дека ги бранат убијците како да се херои, дека кај нас каменуваат цркви, дека кај нас палат цркви, лажат дека на Косово црквите ги претвараат во јавни тоалети, дека дигаат во воздух, метро станици по Лондон, Мадрид, Москва, дека ги срушија античките џиновски буди во Бамијан.... Едноставно, припадниците на Христијанството, Јудаизмот, Хиндуизмот, атеизмот и други немуслимани се уротиле против голорукиот муслимански народ.
Ваква пропаганда немам видено од Втора Светска Војна, кога цел свет беше подложен на слична мега пропаганда, за тоа како нацистите биле лоши и убивале, освојувале, мачеле, конц-логори и слично.
Што мислиш, повеќе христијаните убивале муслимани за целата човечка историја или спротивното, но искрено одговори!!! Дури и денеска како е ситуацијата, кој повеќе пати од реципрочните???

Целиот свет греши кога тие терористи ги вика муслимани, затоа што има празноглавци како тебе и секој муслиман се потенциален терорист.
Може да ги викаат секташи, кои не се креирани од муслиманите, туку од други за општо разбрани цели.....

Што мислиш, повеќе христијаните убивале муслимани за целата човечка историја или спротивното, но искрено одговори!!! Дури и денеска како е ситуацијата, кој повеќе пати од реципрочните???

Целиот свет греши кога тие терористи ги вика муслимани, затоа што има празноглавци како тебе и секој муслиман се потенциален терорист.
Може да ги викаат секташи, кои не се креирани од муслиманите, туку од други за општо разбрани цели.....

Добро бе Puno, па ја одамна викам да направиме споредба. Еве у последниве, колку време сакаш (недела дена, година, пет години, три месеци). Ти стави верски инспирирани злосторсторства од Христијани врз Муслимани, а јас обратни. Имаш пуна капа агенции релевантни светски. Па да видиме кој кого тепа.
Или можеби сакаш да видиме за истиот период колку имало такви и во Македонија, од едната страна и од другата страна?

Туку и јас и ти добро знаеме како стојат работите и дека фактите за жал велат дека се праиш на удрен, како и обично, без логичен излез, како и обично.

Puno, odam na site mozni amerikanski i britanski veb sajtovi, sekoj amer i britanec nemaat nisto protiv Putin da gi sjebe muslicive i nivnite familii, pa i cel narod. Ne nacekav na amer i britanec koj im veli da se smirat i olabavat, izoliran incident itn.

E sega puno, sakam da znam-posto edna ogromna doza od tvoive incestuozno divjacki ordi se muslici, za kogo ke navivas koga zapadot i ostatokot od neislamkiot svet ke vleze vo premsetka so muslicite: dali ke bides so SAD ili muslimanskite ti sobraka? Zapamti, na dve stolcinja ne se sedi, ili ke krkas amerski tomahavk ili bombas samoubiec.
Stormfront??? таму одиш??

Јас не сакам војни, уште помалку сакам да бирам страна....
--- надополнето: 1 јануари 2014 во 15:40 ---
Добро бе Puno, па ја одамна викам да направиме споредба. Еве у последниве, колку време сакаш (недела дена, година, пет години, три месеци). Ти стави верски инспирирани злосторсторства од Христијани врз Муслимани, а јас обратни. Имаш пуна капа агенции релевантни светски. Па да видиме кој кого тепа.
Или можеби сакаш да видиме за истиот период колку имало такви и во Македонија, од едната страна и од другата страна?

Туку и јас и ти добро знаеме како стојат работите и дека фактите за жал велат дека се праиш на удрен, како и обично, без логичен излез, како и обично.

Што мислиш, повеќе христијаните убивале муслимани за целата човечка историја или спротивното?
Ако можеш одговори на ова прашање...

Не си фер, таков си, јас ќе ти бројам примери на држави и институции каде се кази врз правата на муслиманите, а ти ќе броиш дечишта кои гаѓале каменчиња и скршеле некое прозорче на некое црквиче.....

Не си фер, таков си, јас ќе ти бројам примери на држави и институции каде се кази врз правата на муслиманите, а ти ќе броиш дечишта кои гаѓале каменчиња и скршеле некое прозорче на некое црквиче.....

Puno, намерно го избегнав тоа прашање, заради тебе, верувај, али пошто си упорен еве:

За институциите во државите:

Кажи ми која држава има приближно еднакви рестриктивни закони кон Муслиманите, како на пример, било која Муслиманска држава кон Христијаните. Каде, во која држава им влегуваат по дома и ги апсат додека се молат, во која држава Куран ако ти најдат ќе одговараш, во која држава Муслиманите ги горат во џамии, во која држава му влегуваат по дома и да го апсат ако слави Бајрам? Сето тоа и многу повеќе го имаш во арапските држави денес....
Зарем најде да споредуваш однос на секуларни држави со мнозинско христијанско население, кон Муслимани, со односот на муслиманските држави кон Христијаните?

Втора работа: историски

Зарем мислиш дека Христијанските жртви се помали од Муслиманските, историски?:pos:
Па зарем муслиманските освојувања, во Среден Исток, Византија, Централна Европа,Блиски Исток, Балкан, Сицилија, Шпанија имале помалку жртви од едновековното владеење на крстоносците?
Пет века Балкан и седум века Шпанија и Сицилија?

А сосема друга работа е што дури ни најзатупените алкаиди од подфорум Религија, не тврдат дека сега Христијаните го заслужуваат геноцидот од Муслиманите, заради крстоносните војни. Тоа дека Христијаните во Египет и Нигерија, Македонија и пакистан, на пример, си го заслужуваат ова заради тоа што некој со иста вера пред 11 века освојувал на блиски исток, е во најмала рака затуцано.

а ти ќе броиш дечишта кои гаѓале каменчиња и скршеле некое прозорче на некое црквиче.....
Да даде Господ тебе и на твоите, некогаш, да ви се дешаваат исти такви "дечишта", какви денес им се случуваат на кафирите тука Македонија. Пошто нели, тоа не е ништо, и пошто се декларираш како атеист, ова моево кажаново би го прифатил верувам.

Puno, намерно го избегнав тоа прашање, заради тебе, верувај, али пошто си упорен еве
Немој да ме заебаваш, ти живеееш за овие одговори...
За институциите во државите:
Кажи ми која држава има приближно еднакви рестриктивни закони кон Муслиманите, како на пример, било која Муслиманска држава кон Христијаните. Каде, во која држава им влегуваат по дома и ги апсат додека се молат, во која држава Куран ако ти најдат ќе одговараш, во која држава Муслиманите ги горат во џамии, во која држава му влегуваат по дома и да го апсат ако слави Бајрам? Сето тоа и многу повеќе го имаш во арапските држави денес....
Зарем најде да споредуваш однос на секуларни држави со мнозинско христијанско население, кон Муслимани, со односот на муслиманските држави кон Христијаните?
Христијанските држави се пософистицирани во тој правец и не само во тоа, тие не го валкат својот двор...
Арапските држави денеска се кашапопара, не се знае кој јаде кој пие, во секоја втора има практично војна, сите можни светски тајни служби се таму и се влечат конци насекаде....
Знаев дека со *популистички* примери ќе ме задавиш...
Втора работа: историски

Зарем мислиш дека Христијанските жртви се помали од Муслиманските, историски?:pos:
Па зарем муслиманските освојувања, во Среден Исток, Византија, Централна Европа,Блиски Исток, Балкан, Сицилија, Шпанија имале помалку жртви од едновековното владеење на крстоносците?
Пет века Балкан и седум века Шпанија и Сицилија?
Да.
А сосема друга работа е што дури ни најзатупените алкаиди од подфорум Религија, не тврдат дека сега Христијаните го заслужуваат геноцидот од Муслиманите, заради крстоносните војни. Тоа дека Христијаните во Египет и Нигерија, Македонија и пакистан, на пример, си го заслужуваат ова заради тоа што некој со иста вера пред 11 века освојувал на блиски исток, е во најмала рака затуцано.
Од каде го вадиш сега ова???

Да даде Господ тебе и на твоите, некогаш, да ви се дешаваат исти такви "дечишта", какви денес им се случуваат на кафирите тука Македонија. Пошто нели, тоа не е ништо, и пошто се декларираш како атеист, ова моево кажаново би го прифатил верувам.
Дали си нормален човече???
Со цел памет мислиш дека има простор да тврдиш дека всушност христијаните се угнетените во Македонија????:facepalm:

Stormfront??? таму одиш??

--- надополнето: 1 јануари 2014 во 15:40 ---

.

Yahoo, Daily mail, Escapist, Huffington post...
--- надополнето: 1 јануари 2014 во 18:23 ---

Smilkovsko ne se racuna, ili go potisnuva tvojata glava? Ili palenjeto na avtobusot? Mada od incestuozni divjaci ne ocekuvam drugo.
--- надополнето: 1 јануари 2014 во 18:26 ---
Со цел памет мислиш дека има простор да тврдиш дека всушност христијаните се угнетените во Македонија????:facepalm:

Aj da povtorime-Smilkovci, avtobusi, crkvi, tepanja, zaplasuvanja...

A sega odgovori mi-posto edna ogromna doza od tvoive incestuozno divjacki ordi se muslici, za kogo ke navivas koga zapadot i ostatokot od neislamkiot svet ke vleze vo premsetka so muslicite: dali ke bides so SAD ili muslimanskite ti sobraka? Zapamti, na dve stolcinja ne se sedi, ili ke krkas amerski tomahavk ili bombas samoubiec.

Yahoo, Daily mail, Escapist, Huffington post...
Нека идат у пм сите тие што го подржуваат ова
Putin da gi sjebe muslicive i nivnite familii, pa i cel narod
Smilkovsko ne se racuna, ili go potisnuva tvojata glava? Ili palenjeto na avtobusot? Mada od incestuozni divjaci ne ocekuvam drugo.
Стопати сум се изјаснил за ова ...

Aj da povtorime-Smilkovci, avtobusi, crkvi, tepanja, zaplasuvanja...
Сторителите ако се овие нека скапат, што сакаш повеќе да напишам???
A sega odgovori mi-posto edna ogromna doza od tvoive incestuozno divjacki ordi se muslici, za kogo ke navivas koga zapadot i ostatokot od neislamkiot svet ke vleze vo premsetka so muslicite: dali ke bides so SAD ili muslimanskite ti sobraka? Zapamti, na dve stolcinja ne se sedi, ili ke krkas amerski tomahavk ili bombas samoubiec.
Ќе бидам на страната на тој што се брани.

Ќе бидам на страната на тој што се брани.

Ех Пуно Пуно, на две столчиња не се седи. Бегај од ова колку сакаш дипломатски, добро знаеш дека кога тогаш со едните ќе си се раскараш. На крај краева прашањето ќе биде-дали ќе ти паѓаат томахавки врз глава или ќе ти влетаат самоубијци со бомби или веројатно ќе те начекаат со сабји. Во секој случај вршиш предавтсво врз една страна, а предавство не се простува.

Баш сакам да видам како ќе се одвива расколов.
--- надополнето: 1 јануари 2014 во 18:41 ---
Нека идат у пм сите тие што го подржуваат ова

Тек да видиш што мислат французите.

Па ете, ако си ти во право, тогаш би се сложил со мене.

Малце сомнителни ми се ова терористичкиве акции глобално по светов. Путин денес изјави дека ке тргне да ги сотре терористите. Мене многу познато ми звучи ова од пред 12 год. со блзизначките. Почна да користи Путинчо испробани фори. Цело внимание е насочено кон нив со олимписките игри, сега кога ке тргне накај Кафказ да се бори против терориве, а таму нафта, гас колку ти душа сака.

Малце сомнителни ми се ова терористичкиве акции глобално по светов. Путин денес изјави дека ке тргне да ги сотре терористите. Мене многу познато ми звучи ова од пред 12 год. со блзизначките. Почна да користи Путинчо испробани фори. Цело внимание е насочено кон нив со олимписките игри, сега кога ке тргне накај Кафказ да се бори против терориве, а таму нафта, гас колку ти душа сака.

Дека на него јаден му фали нафта и гас...оф лелееее. :facepalm: Да веруваш дека ова сам си го направил да си оправда потенцијални напади треба да си луд. Не му требало до сега изговор за ништо, сега ќе му треба. Ај важи. Море нека ги сотре, племето нивно ретардирано.

Putin kako poranesen clen na direktoriumot na KGB gi poznava site taktiki vo vakvi vreminja, vo vreme na teroristicki napadi. Znaev deka kje dojde do ova poradi faktot deka vo Sochi se naodja kako sto znam masovna grobnica na muslimani, a Doka Umarov (General na teroristickata grupa od Cecenija) ovje igri gi narece satanski poradi lokacijata. Severniot Kavkaz, Checenija, Osetija i Dagestan (Kako drzavi vo RF) se so dominatno muslimansko naselenie i logicno e da gi ,uslovno, bojkotiraat ZOI. Volgograd e biten centar vo Juzna Rusija poradi negovata bliskost do Crnoto More (Soci), centar na oblasta itn. Od Volgograd do Soci se naogja zeleznica koja bese bas sea spremana za transport do ZOI, pa ete zasto teroristickiot napad bese vo zeleznicata :) Putin nema sigurno da potklekne na ovie teroristicki napadi i da gi odlozi ZOI, bidejkji poznata e negovata najava za najbezbedni OI do sega! A ovje cecencive so napraeja i dva tri rata do sega (posleden vo 2001) go jadea stapot :) Taka da ova e normalno sto go pravat :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom