FIFA 14

• Креатор на темата Креатор на темата Martin
  • Време на започнување Време на започнување
Контролите не можеш да ги конфигурираш како што е на 90+% од игрите, туку едноставно треба SWAP да им правеш, т.е. да ги мењаш една со друга.
Пр. доколку (рецимо) шутот ти е каде што треба да наткреваш, тогаш треба да направиш swap на шутот со КОЦКА. Пример доколку пас ти е на триаголник. Треба да направиш swap пасот со Х-от.
Се надевам ме свати што сакам да кажам. Истата проблематика е и со тастатурата кога сакаш да ги наместиш командите на стрелките.

Znam deka treba so swap,ali momentalno na X-ot mi istrcuva golmanot, na kockata, podavam, a na trijagolnik sutiram i nejke da se sredi i nejke. I default probav i nesaka i me faka inat ili ke gi opraam ili delete...

Znam deka treba so swap,ali momentalno na X-ot mi istrcuva golmanot, na kockata, podavam, a na trijagolnik sutiram i nejke da se sredi i nejke. I default probav i nesaka i me faka inat ili ke gi opraam ili delete...

Епа чим ти е таква работата тогаш смени ја коцката со х-сот, после повторно коцката со тријаголникот, и ке ти се опраи :)
--- надополнето: 4 декември 2013 во 11:59 ---
Не бе не, све пробав и конфиг фајлот го сменив и се, сите останати контроли ок се за мењање али тие за движење никако не може да се сменат, пишува дека се на десните бројчиња нумпад 2-4-6-8 али пак не работи тоа мора на тие смрдливите дефаулт контроли.

Значи местењето на стрелките е оневозможено, али тоа успева со финта.
Мислам дека на предходно на К се идеше десно, на Л лево, на Ј горе и Спејс доле.
Е сега на стрелките под дефулт наместени се тактиките, значи идеш на таккитата што е наместена на горната стрелка и стискаш дека таа сакаш да биде на Ј (пример), и афтоматски ти се праи swap на стрелката со Ј буквата. Истиот процес направи го и со другите букви (стрелки). Ќе ти успее.
Многу е едноставно, само треба во логиката да им влезеш :)

Епа чим ти е таква работата тогаш смени ја коцката со х-сот, после повторно коцката со тријаголникот, и ке ти се опраи :)

Probav kako sto mi kaza i pak zabegava, ne e humano ova, od muka pocnav na tastatura da ja igram....
Znam deka go otupiv so kontrolite, Martin daj casti eden print screen kako ti se podeseni na tebe :)

Probav kako sto mi kaza i pak zabegava, ne e humano ova, od muka pocnav na tastatura da ja igram....
Znam deka go otupiv so kontrolite, Martin daj casti eden print screen kako ti se podeseni na tebe :)

Нема никаква врска принт скринот со подесувањето :)
Се зависи од џестикот. Јас имам 3 различни џестици и на сите 3 различно ги подесувам.
На крај краева може преку тим-спик + тим-вјувер да ти ги подесам, успат ќе видеш како ги средувам и ќе си знаеш.

Де бе што направи ја reloaded верзијава

Нема никаква врска принт скринот со подесувањето :)
Се зависи од џестикот. Јас имам 3 различни џестици и на сите 3 различно ги подесувам.
На крај краева може преку тим-спик + тим-вјувер да ти ги подесам, успат ќе видеш како ги средувам и ќе си знаеш.

Јас имам 2 различни џестици, на DualShock3 се си е во ред, а на другиот Sixaxis само пишува, е на него никако не можам да трчам спринт. Значи пробав и со менување на контроли, пак не можи. Во сетингс R2 на спринт ми е наместено, а ко че стегнам друга команда прај, исто и со R1, L1, L2 никако нејчи. Има некое чаре?

Јас имам 2 различни џестици, на DualShock3 се си е во ред, а на другиот Sixaxis само пишува, е на него никако не можам да трчам спринт. Значи пробав и со менување на контроли, пак не можи. Во сетингс R2 на спринт ми е наместено, а ко че стегнам друга команда прај, исто и со R1, L1, L2 никако нејчи. Има некое чаре?

На DS3 се е ок, зошто џестикот како лиценциран(да речам) го препознава, истото е и со мојот Chillstream. Фифа е доста заштитена во врска со периферијава, пример да стаиш 4 нелиценцирани џестици, нема да ти ја пушта играта. Затоа претежно се практикува 3 џестици + тастатура или од друга страна купи 4 ДуалШок, ќе немаш проблем. Али ако имаш 3 ДШ3 и само ЕДЕН нелиценциран, повторно нема да ти ја пушта играта.
Иначе за тој другиот џестик, мораш да најдеш каде ти е брзото трчање, а од кога ќе го најдеш копчето треба swap да напраиш со Л2 или Л1, зависи на кое го играш. Јас на Л2 играм брзо трчање зошто имам сензор на копчето и си регулирам колку брзо да трча.

Можда некој пишал претходно, ама дали има некој фикс за десниот аналог на џојстик? Глеам на нет дека на многу не им работи, ама не ми е сигурно да мењам регистри :)

Можда некој пишал претходно, ама дали има некој фикс за десниот аналог на џојстик? Глеам на нет дека на многу не им работи, ама не ми е сигурно да мењам регистри :)
И јас го имам истиот проблем.

Исто беше и со 13ката. До сега никаде немам начекано таков фикс.

Фан на ПЕС од мали години а годинава по срање изданието на ПЕС14 одлучив да го пробам ФИФА. Горе доле ми се свиѓа играва само што досега 2-3 пати ми се случи да суди офсајд кој не ни постоеше, центар шутевите и корнерите 80% се голови и неколку други работи кои не ми се свиѓаа, али ќе терам понатаму. Пробав онлајн сеа ме убија со трикови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom