Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.104
Поени од реакции
37.567
Сум го гледал, Io. Ама еве, ветувам дека ќе го репризирам во 2014, атер на тебе. (y)

EDIT: Од мене за тебе, од истата 2009, и повторно somehow related to the music, ако не си го гледал - Taking Woodstock на Анг Ли. Мене поголем мерак ми напраи од овој со радиово.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Го имам гледано, for your information.
Не мислев на тебе. Препрочитај. :)

Немаат ножеви. :sneaky:

Патем ја делувам позитивно во ширење на заедницава, ти им даваш предлози како ОГФ и после не се враќаат. Е па не се враќаат...

Штотуку изгледав еден филм налик ситуацијава. A case of you, имено момакот свиѓаше една девојка и ја сталкаше на фб па у живо се преправаше дека имаат исти интереси.
Секако, секој може да пише предлози како Love Actually, али момакот евентуално сфати дека најбоље е да бидеш свој. :P

Џастин Лонг ми е тапа појава ама солиден беше, Evan Rachel Wood слаткиш и одлична глума, тука таму имаше по некоја смешна сцена за зачин со Sam Rockwell и Peter Dinklage..
Aма се соберено, ок сладок филм, но сепак едвај над просек. 6/10

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.104
Поени од реакции
37.567

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Го има ли ова чудо во ХД некако не ми се гледа DVDrip
Не знам, јас на 480p го гледав.
Дански филм е, малку покомлицирано.....мада не е филм со ефекти или не знам што....мислам дека ок ќе ти биде.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 21:42 ---
За мене потребни се и двете работи: техниката на снимање и позадината. Земи го на пример Призонерс, и тој е сниман во мало гратче но доловени се кадри од позадината (шумата, реката, куќите) кои предизвикуваат убаво чувство. Во Out of Furnace имаш техника, немаш сет. Тоа не е критика, не е лошо направено, намерно е направено така. Дејството на филмот е во дупка во која ликовите немаат друг избор освен да работат во локална фабрика или да одат во Ирак и слично... Целта на позадината во овој филм не е да се чувствуваш убаво додека го гледаш туку мачно.
Не е толку дарк Out of Furnace, има и дневни екстериери....баш тоа мислам дека му недостасува на филмот (освен што Вуди никад нема да го сварам као насилник)....му фали малку повеќе мачнина...
Prisoners е многу специфичен. Фантастично сработен, екстериерите се снимани со некој сепија филтер со поголема заситеност, за разлика од сцените кои се снимани надвор кои се изразито ладни. Многу добра финта е што и покрај разноразни рефлектори и дифузери, пак го добиле светлото на обична сијалица во затворен простор - жолто-црвеникава боја......меѓу другото имале и среќа со облачното време кое одговара со дождот (пр. во Se7en цело време врне, а во позадина грее сонце)...

Овој ми е еден од филмовите во технички поглед врвно сработен (со Вуди пак :D )...бојата, композицијата на сите кадри, врвно сработено......
и Machinist со Бале да не го забораам...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Има солидна снимка од филмот со Роберт Ретфорд. Многу позитивни коментари прочитав за него

All.Is.Lost.2013.PPVRip.HC.SUBBED.x264-EBX

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.104
Поени од реакции
37.567
American Hustle 2013 DVDScr XViD AC3-FiNGERBLaST

Од пред некоја минута. Да се надеваме дека не е fake.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Волкот добар ама му фалеше Лоба.

8/10. Не е нешто mindblowing ама сепак вреди. Некои сцени изгледаа предолги, некои работи непотребни ама сепак филмот е пред се црна комедија и некои работи му се дозволени. Треба да лапне некој од writing Оскарите а Лео ќе си добие заслужена номинација за главна машка улога. Сепак и покрај тоа што немам изгледано премногу филмови од тие што би биле кандидирани за наградава мислам дека Лео не би требало/ ја освоил наградата.
Предолг е филмов да бидеме реални 3 саата трае ама when it's all said and done изгледа како брзо да поминало времето.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Има солидна снимка од филмот со Роберт Ретфорд. Многу позитивни коментари прочитав за него

All.Is.Lost.2013.PPVRip.HC.SUBBED.x264-EBX

All.Is.Lost.2013.HDRip.X264-PLAYNOW

Ako ne vi se ceka, a jas procitav deka nekoja prosek gluma od Redfort, filmot ne e nisto nad 6-ka.

Inace i

Rush.2013.BluRay.720p.x264.AC3-HDWinG

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Не знаев шо па The Frozen Ground седнав да го гледам, ништо ново немав на лагер.
Помеѓу Николас Кејџ и Џон Кјузак, Ванеса Хаџинс изглуми најдобро. Кјузак многу тапа одглуми, ништо психопатско ми немаше во него, Кољо being Кољо as always. Ама Ванеса баш ми се свиѓаше како одглуми, можда оти без никакви очекувања и влегов.
Како и да е филмот почна добро и баш мислев дека пријатно ќе ме изненади, ама ништо натаму многу клише моменти, многу случајности, многу at the right place in the right time.
5/10 поради позадината во која шо е снима, Ванеса и прилично добриот почеток.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кољо е добар глумец што бира тапа филмови и криво ми е за тоа :(

Kajgana Shop

На врв Bottom