"Град-држава" Скопје со нови 2500 провинцијалци

• Креатор на темата Креатор на темата Jedah
  • Време на започнување Време на започнување
Живеат ли луксузно албанцине по селана? И они сакаат повеќе ама знаат да трпат знаат да издржат и знаат да се борат.

Кои албанци ја продаваат својата земја на македонци? Зошто? Затоа што имаат национална свет, затоа што им е битна иднината на нивниот народ за разлика од нас. Ние мајките ќе си ги продадеме само да имаме повеќе!
Дечко, не треси зелени.

Погоре напиша дека доаѓале во СК затоа што сакале „моментална благосостојба“ , а земјоделството, сточарството, градинарството се уништувале.

Оди копај на нива, нижи тутун, орај бавчи, и производите да ти ги купуваат за ич пари што се вели, да те третираат ко роб, ќе те прашам дали нема да се селиш...

Имам една пријателка од провинција што лажеше дека работи во влада.
Ја прашав што а таа не знаеше да каже што точно работи.Не помина долго време и ја видов во керфур на каса,толку беше од митот дека работи во влада.
Затоа ти препорачувам да не веруваш многу многу на секој што ќе каже се и сешто.

Значи да не ти верувам и тебе за ова што го пиша? :cautious:

Уништени се земјоделството, сточарството, градинарството, овоштарството, фабриките.
Продадена е македонската земја на албанците.
На вас единствено битно ви е вашата моментална благосостојба, што е крајно себично, воопшто не ве интересира нашата ниту пак иднината на нашите деца. Никој ама апсолутно никој немаше да умре од глад ако останеше во својот роден крај. Целата преселба е базирана на финансиски мотив (сакаме повеќе)!

Па иди ти работи сточарство? Зошто Петко од Злеово да работи компири, кога може да работи во канцеларија? Само бидејќи е од село? Не е логично секој да работи тоа што го сака, ако има можност за тоа?

Тебе, бидејќи не ти е битна твојата моментална благосостојба, ми викаш на мене и на уште илјада други тетовчани да седиме во градов и да работиме за плати три пати помали од досегашните. Така ти се грижиш за иднината на нашите деца? Што треба, јас да ги жртвувам моите деца, за ти да можеш да се вработиш на место за кое сега не си способен? Ај биди ти малку несебичен, иди во село, работај на нива, ете евтини се куќите таму. Докажи дека ти е битна иднината на нашите деца.

Јас не знам како не разбравте досега дека ова лиглето е трол чие единствено задоволство во животот е да лупа глупости на кајгана.

Ма треба да имам челични живци да одолеам да пишам на толкаво тресење глупости. Ќе иде изгледа на игнор дотичниот, мислам ми се намалува коефициентот на интелигенција кога го читам.

Дечко, не треси зелени.

Погоре напиша дека доаѓале во СК затоа што сакале „моментална благосостојба“ , а земјоделството, сточарството, градинарството се уништувале.

Оди копај на нива, нижи тутун, орај бавчи, и производите да ти ги купуваат за ич пари што се вели, да те третираат ко роб, ќе те прашам дали нема да се селиш...

Па иди ти работи сточарство? Зошто Петко од Злеово да работи компири, кога може да работи во канцеларија? Само бидејќи е од село? Не е логично секој да работи тоа што го сака, ако има можност за тоа?

Тебе, бидејќи не ти е битна твојата моментална благосостојба, ми викаш на мене и на уште илјада други тетовчани да седиме во градов и да работиме за плати три пати помали од досегашните. Така ти се грижиш за иднината на нашите деца? Што треба, јас да ги жртвувам моите деца, за ти да можеш да се вработиш на место за кое сега не си способен? Ај биди ти малку несебичен, иди во село, работај на нива, ете евтини се куќите таму. Докажи дека ти е битна иднината на нашите деца.

Е ова е тоа. Тоа го зборам цело време, не се они за жалење туку сакаат повеќе, сакаат да дојдат и да земат!
Пази не се работи за немање. Нашиве провинцијалци имаат храна и за извоз. Несакаат да работат на нива сакаат да го дрват во некоја канцеларија во Скопје. Што им е на нив гајле за другите или пак за државата.
И после ќе ми плачат овде, абе ние немаме, абе тешко ни е...како па да не бе, идете лажете некој што неразбира, се работи за пари и луксуз ништо повеќе.

Сакав пак да го цитирам, ама го избрипа мислењето. Изгледа сфати дека тресе глупости.

Е ова е тоа. Тоа го зборам цело време, не се они за жалење туку сакаат повеќе, сакаат да дојдат и да земат!
Пази не се работи за немање. Нашиве провинцијалци имаат храна и за извоз. Несакаат да работат на нива сакаат да го дрват во некоја канцеларија во Скопје. Што им е на нив гајле за другите или пак за државата.
И после ќе ми плачат овде, абе ние немаме, абе тешко ни е...како па да не бе, идете лажете некој што неразбира, се работи за пари и луксуз ништо повеќе.

И што има тука лошо?? Тоа што сакаат поубав живот?
И ај не ја терај темава накај албанците, сите знаеме дека и струмичани и беровчани и штипјани се селат во Скопје. Не се Албанците проблем.

Сакав пак да го цитирам, ама го избрипа мислењето. Изгледа сфати дека тресе глупости.

Абе жено, ни се ближи крајот баш поради ваквите ваши размислување, ќе те прашам што ќе прават твоите внуци еден ден? Ќе се каете за се што сте направиле ама касно ќе биде.
Се ќе ни земат.

Абе жено, ни се ближи крајот баш поради ваквите ваши размислување, ќе те прашам што ќе прават твоите внуци еден ден? Ќе се каете за се што сте направиле ама касно ќе биде.
Се ќе ни земат.

Не се секирај летми, за некој период ќе се премести седиштето тука на кај Пелагонија и околината, а ти ќе бидеш конечно рајат ;)

А тоа е привилегија исклучиво за скопјани, срам да им е на провинцијалците, како ли само се осмелуваат

И што има тука лошо?? Тоа што сакаат поубав живот?
И ај не ја терај темава накај албанците, сите знаеме дека и струмичани и беровчани и штипјани се селат во Скопје. Не се Албанците проблем.

Штипјани и Беровчани не ја продаваат својата земја на албанци. Они си зимаат само бугарски пасоши. :notworthy:
Вие со вашите преселби ја донесовте границата на сред Скопје.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 00:07 ---
А тоа е привилегија исклучиво за скопјани, срам да им е на провинцијалците, како ли само се осмелуваат

Не бе зашто? Слободно работете си во канцеларија во Охрид, на никој нема да му сметате. Зошто се бутате во канцеларија во Скопје, тука е проблемот.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 00:09 ---
Не се секирај летми, за некој период ќе се премести седиштето тука на кај Пелагонија и околината, а ти ќе бидеш конечно рајат ;)

Ма едвај чекам, сите провинцијалци да си ги земете таму, стварно раат ќе бидеме.

Се ќе ни земат.

Be ti sosema se zapletka vo toa sto go zboris. Temava e za provincijalci vo Skopje. Ne za Tetovcani, Struzani i Gostivarcani vo Skopje. 99 procenti od moite kolegi na fax ostanaa vo Skopje. I tie od Ohrid, od Strumica, od Shtip.

Krajot ni se blizi bidejki samo vo Skopje ima rabotni mesta, ne poradi zelbata na covekot za poubav zivot.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

Штипјани и Беровчани не ја продаваат својата земја на албанци. Они си зимаат само бугарски пасоши. :notworthy:
Вие со вашите преселби ја донесовте границата на сред Скопје.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 00:07 ---

Не бе зашто? Слободно работете си во канцеларија во Охрид, на никој нема да му сметате. Зошто се бутате во канцеларија во Скопје, тука е проблемот.
--- надополнето: 29 декември 2013 во 00:09 ---

Ма едвај чекам, сите провинцијалци да си ги земете таму, стварно раат ќе бидеме.
Бидете скопјани поквалитетни од провинцијалците, па да не можеме ние од провинција да се запослиме во Скопје, но очигледно е дека не сте и дека баш вам ви требаат луѓе од страна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom