Од тоа што го добивам како информација, тој покрај магнезијум хидрат, консумира само темно масло од марихуана... Вообичаено пие миксиран сок од најстарите (први) листови на било кој зеленчук со малку сол...
како за другите видови на канцери има па за овој нема..Лесна му земја, канцер на коски е заебана работа, нема лек ...![]()
Затоа што таткоми во април “замина“ од истото, лек е превенцијата само, ако се појави никакви терапии не помагаат, може да го успориш за месец-два-три но коски имаат луѓето 200 и кусур, многу брзо се шири низ организмот...како за другите видови на канцери има па за овој нема..
Татко ми пред точно 41 ден умре од Липосаркома,на почетокот на Август ни кажаа дека е 5ти стадиум,нема повеќе од две недели живот,умре на 15 Ноември.. па ти види дали се месец-два.. сепак ракот е чиста судбина,познавам многу кои се излечиле во крајни стадиуми со истите методи.. а и многу што се покојни..Затоа што таткоми во април “замина“ од истото, лек е превенцијата само, ако се појави никакви терапии не помагаат, може да го успориш за месец-два-три но коски имаат луѓето 200 и кусур, многу брзо се шири низ организмот...
од липосаркома, саркома, на коски и глава нема лечење па мајка Јана нека е. Има исто така милион типови и подтипови на рак и секој со своето дејство, има една жена што знам што со една хемотерапија живее веќе десет години со рак на плуќа, не е тоа кој како се лечел или наредил, до типот е.Татко ми пред точно 41 ден умре од Липосаркома,на почетокот на Август ни кажаа дека е 5ти стадиум,нема повеќе од две недели живот,умре на 15 Ноември.. па ти види дали се месец-два.. сепак ракот е чиста судбина,познавам многу кои се излечиле во крајни стадиуми со истите методи.. а и многу што се покојни..
не правам јас никаква чаришја,а кажи ми,не ги коси ли ракот на дојката жените ? ги рамни со земја така ? колку од нив се излекуваат ? само малку... знам таквии што имаат по 80 години,и го преживеале тоа на тие години,без никакво зрачење,терапии,лекарства.. туку одење во црква секој ден.И не само тој вид на рак туку и рак на бели дробови,леукемија итн.Пред да кажеш некој заклучок види прво дали е вреден воопшто да се каже.од липосаркома, саркома, на коски и глава нема лечење па мајка Јана нека е. Има исто така милион типови и подтипови на рак и секој со своето дејство, не прави чаршија муабети.
а океј, одењето во црква ги спасило а не тоа што може бил аденокарцином, карцином, метастаза, пиење биобран, одговарање на организмот на воспоставување хомеостаза... друже извини вака али иако малку сурово ако памтиш и за татко ти ти кажав тогаш дека нема спас иако беше сурово додека одеше по алтернативи и прашуваше по теми, затоа што имам тетин што почина на 35 години од истото за 6 месеца, значи секако имам знаење од таа област. И извини уште еднаш ама додека има вакви што веруваат во цркви помагатели при рак како тебе, ќе имаме министри за здравство како Тодоров. Ако се излечи некој, Господ е голем, ако почине, лекарот е крив.
баш ме интересира што би рекле @Ставрогин или @Мачорка тука, црква или хемотерапија?
Не знам по што ги категоризираш. Рак на панкреас, колку ми е познато е најбрз во „усмртувањето“ на носителот. Приказната е во рок од два до три месеци од појавување на симптоми до смрт - познавам повеќе случаи, страшна работа......а по болки и маки - не знам и не сакам да знам, ама сигурен сум дека нема лесен...Коски и глава е најстрашно.
Акутен панкреатит е уште пострашно, многу поголема е смртноста без разлика дали се открие касно, рано...Не знам по што ги категоризираш. Рак на панкреас, колку ми е познато е најбрз во „усмртувањето“ на носителот. Приказната е во рок од два до три месеци од појавување на симптоми до смрт - познавам повеќе случаи, страшна работа......а по болки и маки - не знам и не сакам да знам, ама сигурен сум дека нема лесен...
Добро де што ако прашував ? не гледам причина зошто го спомнуваш тоа сега? друго што е разликата меѓу рак и карцином ? и татко ми пиеше биобран па мислам дека немора да го спомнувам исходот ако мислеше дека лечи.. ти не разбираш,огромно извинување сакам да искажам со ова што ќе го кажам,не е во доменот и карактерот на моето однесување,НО,да немаше Кајгана толкави огромни г.... јадачи ќе ти кажев лични примери од аспект на религија,значи за мене но и за други зошто се излечиле само со како што сакаш ти и другите да се исмејувате на тоа ОДЕЊЕ ВО ЦРКВИ.Бидејќи ги има нема да кажам за да не се замарам со нив цела вечност,реков само дека преживувањето на рак е чиста судбина,и така и е... ако ја имаш прочитано Библијата и си прочитал што вели Бог за покажувањето милост ќе сватиш дека и во судбината има исклучоци а некогаш и ние самите ги правиме исклучоците.Јас го имам тој стих цитирано на некои една или две теми но не се сеќавам кои беа.Познавам голем број луѓе чии роднини имале планина од пари и се лечеле од рак со најразлични методи и во најразлични земји па сепак умреле,а знам и таквии кои се како преживари,едвај скрпуваат крај со крај па го победуваат ракот и во крајни стадиуми(види погоре).а океј, одењето во црква ги спасило а не тоа што може бил аденокарцином, карцином, метастаза, пиење биобран, одговарање на организмот на воспоставување хомеостаза... друже извини вака али ако памтиш и за татко ти ти кажав тогаш дека нема спас иако беше сурово додека одеше по алтернативи и прашуваше по теми, затоа што имам тетин што почина на 35 години од истото за 6 месеца, значи секако имам знаење од таа област. И извини уште еднаш ама додека има вакви што веруваат во цркви помагатели при рак како тебе, ќе имаме министри за здравство како Тодоров. Ако се излечи некој, Господ е голем, ако почине, лекарот е крив.
баш ме интересира што би рекле @Ставрогин или @Мачорка тука, црква или хемотерапија?