Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам за самострелот,ама од ладните орудија слушнав дека сајлата за давење била доста употребувана од Волците во 2001.Да не ги заборавиме и ножевите,а ако знае некој какви ножеви користеле нека каже.

Точно така ама јас мислев на минофрлач со кумулативна граната.Инаку и хаубица од 200мм со обична хе граната 20 да испука по Т90 ката ништо нема да му биде.
--- надополнето: 23 декември 2013 во 21:06 ---

Еми момче го имаше и го има на секоја изложба на волците.Пошо само тие ги поседуваат.Е сега незнам шо марка се ама знам дека првите самострели ги добиваат после неколку месеци од нивното создавање у 94.Голема примена имале и у 2001 волците ги тепале Албанците со нив.Многу јако чудо стрелата се движи со брзина околу 320 м/с така ми кажа волкот тогаш.Има многу убава оптика и е ногу фрачен за држање.
--- надополнето: 23 декември 2013 во 21:06 ---

Еми брат ќе се пишаме ние.За која единица мислиш,кажувај

добро тоа ми е познато...туку дали има некоја посебна обука за самострелот како што е за снајперите на пример или самострелот го користат сите како и стандардното оружје?

добро тоа ми е познато...туку дали има некоја посебна обука за самострелот како што е за снајперите на пример или самострелот го користат сите како и стандардното оружје?
Како стандардно го користат ама само снајперистите.И другите пукаат со нив ама снајперистите ги поседуваат.
--- надополнето: 24 декември 2013 во 15:34 ---
Хехех шумската.Многу интересно пред 2 години ги видов нашите шумски полицајци носеа бугарски калашникови тие црните од кај им се жити се.

Да брат ова е на пенуш 2001 селекцијата на тигрите,јас бев после на голак.Значи на сликава типот со цигарата и тој зад него со црната беретка се од пеп.Господинот веднаш до тој со цигарата е тогашниот генерал не знам како му беше името.И двајцата во црно првиот шо е од лево наведнатиот е страшо,другиот позади е горан тогашниот командант на тигрите.

Како стандардно го користат ама само снајперистите.И другите пукаат со нив ама снајперистите ги поседуваат.
--- надополнето: 24 декември 2013 во 15:34 ---

Хехех шумската.Многу интересно пред 2 години ги видов нашите шумски полицајци носеа бугарски калашникови тие црните од кај им се жити се.

ne e tocno oti snajperisti duzat samostreli

Брат шумската полиција сеуште постои и ќе постои
\
Amblemot beshe na Meckite !
Tie s erasformirani ukinati !
--- надополнето: 24 декември 2013 во 21:17 ---
1488201_615634465168059_1047658587_n.jpg

Не знам за самострелот,ама од ладните орудија слушнав дека сајлата за давење била доста употребувана од Волците во 2001.Да не ги заборавиме и ножевите,а ако знае некој какви ножеви користеле нека каже.

Се надевам дека оваа слика не е од овој форум :)
Имам уште една слика со самострел, од 2001 година, треба да ја скенирам... оваа е пред 1999 година....
2jac9ki.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom