Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Многу сте изнапишале бе дечки :D

А што е со новата "интервентна единица" на МВР ?

дали негде можи да се најди маица со амблем од тигри или волци?

дали негде можи да се најди маица со амблем од тигри или волци?
Ако имаш некој што е дел од составот на овие две единици.Имаше иницијатива за печатење на маички со амблемот на Волците од страна на нивната ФБ страна,ама изгледа ништо не сторија.

ако знае некој да објасни за самострелот како оружје во специјалните единици,:) го видов на повеќе фотографии .

Исто дејствуваат како и минофрлачите паѓаат од одозгора тоа е најдоброто.Од прва не верувам од втора ќе проебе и Т90-ката.

So minofrlacka granata so geleri ne 2 , 20 da mu padnat na krov muva ne go lazi samo bojata ke mu otpadne,
Tenk unishtuva samo kumulativen proektil, go topi oklopot u tocka ne pogolema od 5 mm , ili kineticki proektil so brzina od 1700 m.s napraven od Tungusten ili osiromashen uranium.drugo ne mi paga na pamet.
--- надополнето: 23 декември 2013 во 15:50 ---
Исто дејствуваат како и минофрлачите паѓаат од одозгора тоа е најдоброто.Од прва не верувам од втора ќе проебе и Т90-ката.

So minofrlacka granata so geleri ne 2 , 20 da mu padnat na krov muva ne go lazi samo bojata ke mu otpadne,
Tenk unishtuva samo kumulativen proektil, go topi oklopot u tocka ne pogolema od 5 mm , ili kineticki proektil so brzina od 1700 m.s napraven od Tungusten ili osiromashen uranium.drugo ne mi paga na pamet.

Точно така ама јас мислев на минофрлач со кумулативна граната.Инаку и хаубица од 200мм со обична хе граната 20 да испука по Т90 ката ништо нема да му биде.
--- надополнето: 23 декември 2013 во 21:06 ---
ако знае некој да објасни за самострелот како оружје во специјалните единици,:) го видов на повеќе фотографии .
Еми момче го имаше и го има на секоја изложба на волците.Пошо само тие ги поседуваат.Е сега незнам шо марка се ама знам дека првите самострели ги добиваат после неколку месеци од нивното создавање у 94.Голема примена имале и у 2001 волците ги тепале Албанците со нив.Многу јако чудо стрелата се движи со брзина околу 320 м/с така ми кажа волкот тогаш.Има многу убава оптика и е ногу фрачен за држање.
Многу сте изнапишале бе дечки :D

А што е со новата "интервентна единица" на МВР ?
Еми брат ќе се пишаме ние.За која единица мислиш,кажувај

Точно така ама јас мислев на минофрлач со кумулативна граната.Инаку и хаубица од 200мм со обична хе граната 20 да испука по Т90 ката ништо нема да му биде.

Еми момче го имаше и го има на секоја изложба на волците.Пошо само тие ги поседуваат.Е сега незнам шо марка се ама знам дека првите самострели ги добиваат после неколку месеци од нивното создавање у 94.Голема примена имале и у 2001 волците ги тепале Албанците со нив.Многу јако чудо стрелата се движи со брзина околу 320 м/с така ми кажа волкот тогаш.Има многу убава оптика и е ногу фрачен за држање.

Еми брат ќе се пишаме ние.За која единица мислиш,кажувај

ne e tocno oti samostrelo e koristen vo akcii

Епа имам други луѓе кои со свои очи ги виделе волците во 2001 како пукаат со самострелците.

ne e tocno oti samostrelo e koristen vo akcii
--- надополнето: 23 декември 2013 во 23:06 ---
a mozis da se inatis kolku sakis

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom