Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Јас па мислам дека Артета сосем солидно играше.

Сега е најважно во наредните три утакмици да освоиме 9 бода, ако сакаме да сме конкуренти за титулата, макар една утакмица да не победиме во наредните и се враќаме за борбата во ЛШ. Ова го зборувам со оглед дека сите го знаете распоредот во февруари и март така да овие наредни утакмици се шанса, а плус ни одговара тоа што мислам дека сите конкуренти ( Сити, Челзи и Ливерпул) играат меѓу себе, имаме шанса пак да се одлепиме неколку бода и мора да се икористи.

Имаме многу свежи играчи за во четврток, можеби оваа сигурна игра вечерва без измени беше планот на Венгер за ротација.

И да,како бе без замена?Казорла и Подолски на клупа а по терен се влечат Рамзи и Росицки,Артета беше солиден според мене,многу истрча,во дефанзива е добар,цврст.Иначе одбраната беше солидна,најмногу се плашев на корнер кога изведуваа Челзи ама солидни беа и Веермален и Пер.

Па на тоа прашање, веројатно ќе добиеме одговор понатаму, во мечевите кои следат за овие 10 дена. Венгер гледа дека имаме шанси за титула, па максимално калкулира во овој и почетокот на наредниот месец, со што размислува краткорочно во овој случај. Односно да има свежи фудбалери за понатаму, каде што е многу важно да се победува. Пред се мислам на мечевите со Вест Хем и со Њукасал, каде како што сега стојат работите мора да имаме 6/6 поени. И тука да го придодадеме Кардиф, дома 9/9. Немаме повеќе право на грешка, особено сега кога Челзи, Ливерпул и Сити имаат тежок распоред и мечеви меѓу себе.
--- надополнето: 23 декември 2013 во 23:12 ---
Јас па мислам дека Артета сосем солидно играше.

Сега е најважно во наредните три утакмици да освоиме 9 бода, ако сакаме да сме конкуренти за титулата, макар една утакмица да не победиме во наредните и се враќаме за борбата во ЛШ. Ова го зборувам со оглед дека сите го знаете распоредот во февруари и март така да овие наредни утакмици се шанса, а плус ни одговара тоа што мислам дека сите конкуренти ( Сити, Челзи и Ливерпул) играат меѓу себе, имаме шанса пак да се одлепиме неколку бода и мора да се икористи.

Имаме многу свежи играчи за во четврток, можеби оваа сигурна игра вечерва без измени беше планот на Венгер за ротација.

Тој е зачетникот на акциите. Премногу споро се одеше. Премногу тешко. Премногу претпазливо. И имаше грешки од негова страна. И тоа неколку. Но, тоа. Сите денес имаа тешки нозе. А и теренот не беше лесен. Но, тоа е тоа. Помина и овај меч, не изгубивме, не примивме гол, самодовербата се врати во одбраната која не красеше во досегашниот дел од сезоната. Уште да проработи Жиру, Ремзи, Озил, Казорла и се ќе биде ок.

Враќањето на Подолски е во најдобар можен момент. Очекувам да изигра 15ина минути со Вест Хем, четврток.

Па на тоа прашање, веројатно ќе добиеме одговор понатаму, во мечевите кои следат за овие 10 дена. Венгер гледа дека имаме шанси за титула, па максимално калкулира во овој и почетокот на наредниот месец, со што размислува краткорочно во овој случај. Односно да има свежи фудбалери за понатаму, каде што е многу важно да се победува. Пред се мислам на мечевите со Вест Хем и со Њукасал, каде како што сега стојат работите мора да имаме 6/6 поени. И тука да го придодадеме Кардиф, дома 9/9. Немаме повеќе право на грешка, особено сега кога Челзи, Ливерпул и Сити имаат тежок распоред и мечеви меѓу себе.

Барем 15 минути да добиеше Казорла или Подолски,одма ќе се осетеше свежа крв на теренот,колку можат да се изморат за 15 минути?Според мене грешка,требаше да направи замена,барем една..

Барем 15 минути да добиеше Казорла или Подолски,одма ќе се осетеше свежа крв на теренот,колку можат да се изморат за 15 минути?Според мене грешка,требаше да направи замена,барем една..

И според мене требаше да направи. Очекував барем Казорла да влези. Но, ќе се сетиш кога Сер Алекс требаше да ротира во овие денови, играше еден меч со еден тим, после сосем друг тим во друг меч и победуваше. Освојуваше бодови. Пак велам, радува фактот што одбраната денес беше на место, против силниот тим на Челзи, но требаше да го добиеме. Моравме. Ќе биде тешко на Стемфорд. Можеме да жалиме за ова. Но, како прв фаворит јас го гледам Сити, кој ако продолжи да игра добро и на гости, ќе нема кој да ги застани.

Јас сепак не сум незадоволен од овој бод, лошо е што ја продолживме серијата без победа но иначе добар бод е ова.

За мене најболно сеуште се изгубените два бода со Евертон, ептен ми е мака за таа утакмица.

Одбраната солидна, средината слабо против Микел и Рамирес, а нападот неквалитетен. У второ почнавме да играме и мораше Жиру барем една да ја внесе у гол, ама тоа е тоа. Според мене, Артета, Росицки и Мертесакер беа солидни, другите слабо...Единствен проблем кај Артета е што не претставува закана кога топката е кај него, а тоа и Мурињо го потенцираше после натпреваров. Ама не е само до него, еве статистика на вкупно шутеви кон гол и не котираме баш добро.

Total shots - Liverpool 304, Man C 295, Spurs 291, Chelsea 286, Everton 256, Newcastle 253, Man Utd 228, Arsenal 227. Not creating enough

Тоа беше очигледно и на минатите натпревари, али па имавме солидна реализација. Очекувам со тек на време тоа да се поправи.

Ne uspeav da ja gledam ama izgleda po vasive komentari 0-0 bilo najrealno (mada sme bile osteteni za penal).
I pred utakmicava nekako se mi idese deka ke bide 0-0 ili 1-1...
Ajde cetvrtok ke tepame 3-0 i garant ke dade remzi 2 gola cisto da vi gi zatne muckite :D

P.S sea potpisov li ke treba da go menuvam :/

Sent from Top of the Premier League

on dealing with defensive opponents…
We have to find a way, to sort that problem out. I felt we were a bit edgy because we conceded six goals at Man City. It played a bit of a part in our head at the start of the game. In the second half we took control of the game and we had two or three chances where maybe we could have done better. You could still see that the two games we played at Napoli and at Man City had a little part, a little weight in our heads. But the fact that Chelsea gave us that problem, we want to be strong enough to deal with that.
on Giroud missing late chances…
The three games he played in six days had a big weight in our recent results, but since then we had nine days when we could recover and I think tonight he was not tired. I will have to rest everybody at some stage. Bendtner or somebody else [will have to start at some stage]

Ми изгледа дека не е задоволен од Жиру во последно време, а и со право, а дека ќе стартува Бентнер или некој друг, дали мисли на некој од тимот ( Подолски) или некој друг кој ќе дојде во јануари? Во секој случај на Жиру сигурно ќе му одржи добро предавање.

on dealing with defensive opponents…
We have to find a way, to sort that problem out. I felt we were a bit edgy because we conceded six goals at Man City. It played a bit of a part in our head at the start of the game. In the second half we took control of the game and we had two or three chances where maybe we could have done better. You could still see that the two games we played at Napoli and at Man City had a little part, a little weight in our heads. But the fact that Chelsea gave us that problem, we want to be strong enough to deal with that.
on Giroud missing late chances…
The three games he played in six days had a big weight in our recent results, but since then we had nine days when we could recover and I think tonight he was not tired. I will have to rest everybody at some stage. Bendtner or somebody else [will have to start at some stage]

Ми изгледа дека не е задоволен од Жиру во последно време, а и со право, а дека ќе стартува Бентнер или некој друг, дали мисли на некој од тимот ( Подолски) или некој друг кој ќе дојде во јануари? Во секој случај на Жиру сигурно ќе му одржи добро предавање.

Мора да се купи во јануари, му треба конкуренција на Жиру. Неможе бре со Николче на клупа,јас не знам како не му е срам на Венгер Николче уште да го тура на клупа.Ајт веќе преку таквоото!!! Дај подобро нешто Мичи пичу, булгарчета ово оно што било ......Ќе се најде и то како...Денес шансите на Жиру еден добар шпиц ги реализира бре, разочарува малцце .....

Точно, не е проблемот дали Жиру е доволно добар или не, едноставно човекот нема конкуренција, нема кој да стартува место него, нема кој да го замени, па логично е дека Жиру не може да игра цело време и да биде квалитетен, а и самото залагање му е помало знаејќи дека е сигурен стартер. Счежни кога беше седнат на клупа лани се врати многу подобар, истото му треба на Жиру, конкуренција и помош, а тоа Никлас Бентнер во никој случај не е и не може да биде.

Ок е тоа што немаше замени, многу често примаме голови после замена, а добро игравме последните 15-20 минути.
Единствен кој забушаваше и кој најмногу потфрли е Жиру, а за него немаме замена.

Наводно Борусија Дортмунд прифатила 22 милиони за Левандовски,да го земеме Пољакот е добар трансфер во јануар..

Наводно Борусија Дортмунд прифатила 22 милиони за Левандовски,да го земеме Пољакот е добар трансфер во јануар..

За Левандовски и повеќе нека дадат, само тој може да е реална цел за земање бидејќи му истекува договорот и ќе сакаат Дортмунд да лапнат некоја пара ако дефинитивно не сака да остане Пољаков. А со Баерн што наводно имаше договор за од летово?

За Левандовски и повеќе нека дадат, само тој може да е реална цел за земање бидејќи му истекува договорот и ќе сакаат Дортмунд да лапнат некоја пара ако дефинитивно не сака да остане Пољаков. А со Баерн што наводно имаше договор за од летово?

На Mirror имало наводно дека Борусија прифатила 22 милиони за него,иначе знам и јас дека имал некој преддоговор со Баерн ама ипак после Геце незнам дали би продале уште еден добар играч на конкурент,иначе Лева мислам дека одлично би се снашол во Арсенал доколку дојде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom