Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Чисто пеналче не ни досудија али тоа е.....Со овој судија за пенал треба нога да летне за да ти свирне,.....

Многу слабо прво полувреме. Како да не сакаме да победиме, туку се плашиме да не примиме гол и грешиме. Типично почетнички. Како пред 3-4 години. Како овај тим да не созреал. Воопшто. Ниту удар кон голот, а и надвор кон него. Јасно е дека не сакаме да примиме гол. Се гледа од авион. И од тој притисок грешиме. Како Шчезни, Ремзи, Гибс, Вермален. Доволно е то. Добро е што не губиме, имаја две 100% шанси од кои можеа да поведат. Можеби имаше сомнителен пенал, врз нас, но ете, Дин можеше да досуди барем еден.

Сакам да го видам Фламини во тимот ни треба сигурност на средина на терен. Росицки аут, па со Фламини и Артета на средина да има повеќе простор за Ремзи да оди напред. Казорла исто го чекам во тимот на местото на Артета или Ремзи ако не направи ништо до крајот.

Чисто пеналче не ни досудија али тоа е.....Со овој судија за пенал треба нога да летне за да ти свирне,.....

Ne bese za penal toa, imase kontakt ama ne se sudi penal za takov kontakt.

Obi mikel najmalku zolt da zemase.

Btw ne e loso postaveneta igra, so niven recept da gi pobedime eden shut u gol - 1 gol :D

Заклучок од прво полувреме: озил е светска класа играч ама е тешка пичка без лидерски способности. Сам на влез на шеснаесетник ништо не прави

Ne bese za penal toa, imase kontakt ama ne se sudi penal za takov kontakt.

Obi mikel najmalku zolt da zemase.

Btw ne e loso postaveneta igra, so niven recept da gi pobedime eden shut u gol - 1 gol :D

Абе ајде не ме зезај , тоа се сврири без да ти чуе што ти е, му ја собра левата.....

Заклучок од прво полувреме: озил е светска класа играч ама е тешка пичка без лидерски способности. Сам на влез на шеснаесетник ништо не прави
Четворица беа пред него ти гледаш фудбал или навиваш само

Абе ајде не ме зезај , тоа се сврири без да ти чуе што ти е, му ја собра левата.....

ne sum fudbolski expert da bev sudia i jas ne bi sudil takov penal ( ama zatoa ne sum sudija), sega samosto gledav repriza i analizi od Richerd Keys i Andy Gray i tie velea deka treba da se dosudi penal, taka da i guess it should have been a penalty :)

Напаѓач мора да се купува зимава,овај Жиру за такво не го бива!Иначе нерешено,не е лошо,следната со Вест Хем мора да се добие на гости,Ливерпул гостува на Етихад,ќе биде интересно..

Да го победевме Евертон е колку подобро ќе беше, многу чудна утакмица, како никој да не сакаше да победи. Тоа е си го предадовме првото место, но сепак сеуште сме во игра, само факт е дека сме во лоша серија, четири утакмици сме без победа, формата на некои играчи паѓа, Ремзи не дава голови и ете ги проблемите. Пак ќе повторам, само со Жиру максимум ни е четврто место.

Позитивно е тоа што одбраната не прими гол а играше Вермален.

Бреееее ти ибам среќата , наша требаше да биде овааа. А Жиру да му ибам фризурата, кога ќе дае гол веќе аман, каква волејка му даде Ремз али нубаш не знае да искористи. АЛи ептн тешки услови за игра деенс, СЕ ИСТУУУУУУУУУРИ дожд.
Иначе на Полди таков волеј да му додјеше . Чех сосе топка во гол ќе влезеше...
Али тоа е тоа, пенал недосуден нека му стои на чест на педерашот судија....А онака копилето Иванович ептен се исцепа, фацата ќе му ја однесеше на Озил....Бруки беше денес судијата, Артета кутриот како остана до крај на две нозе не знам. Оној Микел му дае старт за кршење нога, да бев јас одма црвен ќе му лепнев...
Тоа е тоа, следен натпревар во четврток Вест Хем, ова ако не се тепа ќе биде мизерија.....

Значи, го кажав мислењето погоре, и стојам на то за време на целата уткамица. Венгер калкулираше, сигурно ќе има друг состав, свеж за со Вест Хем. Ќе почнат Фламини и Казорла на сметка на Ремзи и Росицки.

Денес ниту Ремзи не се виде на мечот. Артета ужас. Стварно. Не знам зошто вака лошо игра. Задоволен сум од Вермален, одлично ја пополни дупката од Кош. И како сакате речете капитенската трака него најубаво му стои.

Оној кој е на врвот на Boxing day секогаш станувал шампион после. Сега сме на делба на тоа прво место со Ливерпул со ист број на бодови. После следното коло, со победа, би останале на врвот, бидејќи мислам дека Ливерпул ќе губи бодови во наредните 2-3 кола.

И да,како бе без замена?Казорла и Подолски на клупа а по терен се влечат Рамзи и Росицки,Артета беше солиден според мене,многу истрча,во дефанзива е добар,цврст.Иначе одбраната беше солидна,најмногу се плашев на корнер кога изведуваа Челзи ама солидни беа и Веермален и Пер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom