Еве мене како ми се наредени од годинава по квалитет. Очекувам доста од Frozen. Brave лани не беше нешто воодушевувачко, story wise беше млитав ама одлична атмосфера, магичниот момент го долови па уз одличната анимација, не беше преголема штета што зема. Поготово што не ми легна Frankenweenie баш, а Wreck It Ralph беше одличен ама го гледав многу касно, неклку месеци во 2013та. За годинава Wind Rises првпат слушам, осим Frozen го очекувам и Cloudy with Meatballs 2, за диносаурусите не сум се заинтересирал. Фаворит (засега) ми е Epic.
Тој со диносаурусите уште не е излезен, ако не се лажам. Знам дека го најавуваа во Cineplexx да го прикажуваат после 20 месецов, а мислам дека и светската премиера е околу 20-ти. The Wind Rises е аниме, од режисерот на Spirited Away, кој зеде оскар за 2001, Hayao Miyazaki. Исто и тој не е излезен се уште, ќе го чекаме во февруари, пред оскарите. Од Cloudy 2 чекам добра снимка, евентуално screener, а Frozen е ОК, ама сум гледал многу, мноооогу подобри - пр. еден Up, или Toy Story 1,2,3, па дури и How to train your dragon... Искрено, очекував нешто многу подобро од тоа.