Го тепале Дедо Мраз во Чаир

M

Muranyi

Гостин
Не знаев што да одвојам овде за да болдирам, поглупо нешто не сум читал одамна...
Што е потрагично ни лајкови не си добила...
А ти ли си тој за кој се збори дека броел лајкови на форумов?
--- надополнето: 20 декември 2013 во 18:36 ---
но кога албанците протестираа и немаше случај каде е нападната полицијата беше употребувано солзавец (и така патем ги изритираа протестантите кои реакционо кршеа и палеа)
Така, требаше да ве остават да кршите, палите автобуси, напаѓате невини минувачи, чисто онака, "реакционерно". Го читаше мојот пост кога пишав дека провалиле горе на таван на заедничката тераса и го тргнале македонското знаме кое им бодеше очи? Сестра ми била сама дома, детето се тресело од страв.

Пуно, ти си господарот на бесконечната човекова глупост, ти си есенција на мизерното лицемерие. Читајќи те вака, се прашувам како е можно еволуцијата толку многу да потфрли. Поради такви како тебе и абортусот е оправдан.

M

Muranyi

Гостин
Јас сум тој, навистина ли се зборело за мене:vozbud:?
Да бе, имаше една прашуваше какви ли глупаци имало по форумов, наводно броеле лајкови и давале тежина на постот според нивниот број.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Така, требаше да ве остават да кршите, палите автобуси, напаѓате невини минувачи, чисто онака, "реакционерно". Го читаше мојот пост кога пишав дека провалиле горе на таван на мојата тераса и го тргнале македонското знаме кое им бодеше очи? Сестра ми била сама дома, детето се тресело од страв.

Пуно, ти си господарот на бесконечната човекова глупост, ти си есенција на мизерното лицемерие. Читајќи те вака, се прашувам како е можно еволуцијата толку многу да потфрли. Поради такви како тебе и абортусот е оправдан.
Тоа што некој ти провалил дома не значи дека треба да лечиш фрустрации врз мене, како прво....
Како второ нема поголем лицемер од тој кој не признава дека државава била, е, и по се изгледа ќе биде неправедна кон албанците, з ажал и кон муслиманите, ќе биде затоа што има такви како тебе....

Се обидувате од изолирани случаеви да креирате сценарио, срам да вие, СРАМ Е ДА УПОТРЕБУВАТЕ ТАКВИ СЛУЧАЕВИ ЗА ДА СЕ УБЕДИТЕ СЕБЕСИ НА НЕ ЗНАМ КАКОВ ИДИОТСКИ НАЧИН ТОА ГО ПРАВИТЕ, ДЕКА АЛБАНЦИТЕ ВИ СЕ КРИВИ, ТИЕ СЕ КРИМИНАЛОГЕНИТЕ, ТИЕ СЕ ОРКИТЕ, ТИЕ СЕ ЗЛОТО, А НЕ ДЕКА 100 ГОДИНИ ИМАШЕ СЕКАКВИ ПРОТЕРУВАЊА, МАЧЕЊА, УБИВАЊА, СО ИСТИОТ ТЕРК ПРОДОЛЖУВАВТЕ И ПОСЛЕ ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО...
Глумиш интелигентен а не ти работи мозокот да се запрашаш себеси: ако албанците се племе, како дошло до тоа??? сигурно не дека живееле до свеѓаните во мир.....
Не ви беше срам да протестирате против школувањето на албански, и за школување требаше да падне, не ви беше срам да протестирате против рамковниот договор, и до денденес да не го прифатите........
Јас сум лицемерот ццццц

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Уште си качен?Толку ли многу ти е убаво?
Добро, добро, девојче, ако сакаш стој уште, ќе те носам колку ти душа сака...ако сакаш Истанбул да го видиш треба да се потиш малце...

M

Muranyi

Гостин
Добро, добро, девојче, ако сакаш стој уште, ќе те носам колку ти душа сака...ако сакаш Истанбул да го видиш треба да се потиш малце...
Срцка, многу си ми нешто возбудена, а и лесно ти испливува на површина тоа што ти го чувствуваш а не си свесна за тоа. Ти со постот го оправда вашето однесување, ај може ќе сфатиш некогаш.

Ти можеш Стамбол сосе Бардовци да го видиш, бујрум доколку си расположена.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Срцка, многу си ми нешто возбудена, а и лесно ти испливува на површина тоа што ти го чувствуваш а не си свесен за тоа. Ти со постот го оправда вашето однесување, ај може ќе сфатиш некогаш.

Ти можеш Стамбол сосе Бардовци да го видиш, бујрум доколку си расположена.
Ме соголе, браво:pos::pos::pos::pos: конечно нешто да напишеш за ЧДА...

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
СРАМ Е ДА УПОТРЕБУВАТЕ ТАКВИ СЛУЧАЕВИ ЗА ДА СЕ УБЕДИТЕ СЕБЕСИ НА НЕ ЗНАМ КАКОВ ИДИОТСКИ НАЧИН ТОА ГО ПРАВИТЕ, ДЕКА АЛБАНЦИТЕ ВИ СЕ КРИВИ, ТИЕ СЕ КРИМИНАЛОГЕНИТЕ, ТИЕ СЕ ОРКИТЕ, ТИЕ СЕ ЗЛОТО, А НЕ ДЕКА 100 ГОДИНИ ИМАШЕ СЕКАКВИ ПРОТЕРУВАЊА, МАЧЕЊА, УБИВАЊА, СО ИСТИОТ ТЕРК ПРОДОЛЖУВАВТЕ И ПОСЛЕ ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО...
500 години турско ропство не не направиле нас племе.
Ја знаеш положбата на албанците во турско? Сте биле миленичиња, сте добивале титули, земја, робови. Дури и вашиот најголем херој исправен на плоштадот во Чаир бил продаден газ. Си се заинтересирал во каква положба биле македонците тогаш? Си прочитал? Си прочитал од колкава помош сте биле "вие", колективно тогаш, за сега да имаш право да кукумјавчиш овде за правда и за рамноправност? Ако турчинот тепал, "вие" сте убивале. Ако убивал, "вие" сте масакрирале. Таа повластеност албанците не ја искористиле за да стекнат цивилизациски вредности, да се образоваат, да се еманципираат. Никако тоа. Уште помалку за да помогнат на својот сосед, на македонецот. Напротив. Се организирале во арнаутски чети и убивале, палеле се што е македонско. Толку години сте биле свои на своето и абер немате од цивилизација. Никој не ви е крив.

Затоа, намали со капсот.

не ви беше срам да протестирате против рамковниот договор, и до денденес да не го прифатите........
Јас сум лицемерот ццццц

Нема што да се срами човек ако протестира против една ваква извитоперена, бадентерова мајоризација. Не постои компаративен пример на земја со договор како рамковниот. Ниту формално, ниту во начинот на кој треба да се спроведува. Редовно истово ти го пишувам и пак ќе ти го напишам. Демократијата се базира врз основниот принцип на ЕДНАКВИ ШАНСИ за секој, не на процентуална застапеност. Ти не ги разбираш тие постулати, затоа што си...таков. Немаш капацитет да ги разбереш и не те обвинувам. Те разбирам. Тоа е. Толку бива. Дотаму може. Таа е границата. Историски била и останала. Оди сега во некое фото студио и здроби го дедо мраз. Истури му се за сите неправди кои си ги истрпел, изеби му матер. :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.508
Поени од реакции
28.975
Тоа што некој ти провалил дома не значи дека треба да лечиш фрустрации врз мене, како прво....
Како второ нема поголем лицемер од тој кој не признава дека државава била, е, и по се изгледа ќе биде неправедна кон албанците, з ажал и кон муслиманите, ќе биде затоа што има такви како тебе....

Се обидувате од изолирани случаеви да креирате сценарио, срам да вие, СРАМ Е ДА УПОТРЕБУВАТЕ ТАКВИ СЛУЧАЕВИ ЗА ДА СЕ УБЕДИТЕ СЕБЕСИ НА НЕ ЗНАМ КАКОВ ИДИОТСКИ НАЧИН ТОА ГО ПРАВИТЕ, ДЕКА АЛБАНЦИТЕ ВИ СЕ КРИВИ, ТИЕ СЕ КРИМИНАЛОГЕНИТЕ, ТИЕ СЕ ОРКИТЕ, ТИЕ СЕ ЗЛОТО, А НЕ ДЕКА 100 ГОДИНИ ИМАШЕ СЕКАКВИ ПРОТЕРУВАЊА, МАЧЕЊА, УБИВАЊА, СО ИСТИОТ ТЕРК ПРОДОЛЖУВАВТЕ И ПОСЛЕ ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО...
Глумиш интелигентен а не ти работи мозокот да се запрашаш себеси: ако албанците се племе, како дошло до тоа??? сигурно не дека живееле до свеѓаните во мир.....
Не ви беше срам да протестирате против школувањето на албански, и за школување требаше да падне, не ви беше срам да протестирате против рамковниот договор, и до денденес да не го прифатите........
Јас сум лицемерот ццццц
Батко македонците во Албанија да имаат барем 1/10 од правата шо ги имате вие тука супер се...Затоа не продавај пропаганди за демократија и почитување на права на малцинства.
А рамковниот никогаш нема да го прифатиме зашто тоа е понижувачки договор за 85% од населението на Македонија (тука ги вбројувам и останатите малцинства кој не добија ништо ) на сметка на 15 % дивјаци и терористи што добиваат дозвола од НАТО и ЕУ да прават тука што ке им текне ....

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Добро. Кажи ми дали случајно вехабиите ги убија децата баш на најголемиот христијански празник?
Дали случајно истите постеров го направија, баш на Св. Никола, од кој и потекнува ликот на Дедо Мраз и која што е најмасовна православна слава?

Треба да си многу глуп да мислиш дека човек лесно убива некого(поготово деца).
Таква тенденција имаат само психопати(сериски убици) и секако не застануваат на еден туку имаат цела историја на убиства.Само вакви убиваат од “досада“.
Еден бог знае што всушност се случуваше Смиљковци.
Многу поверојатна сторија е дека постоел некој шверц на одредени “блага“(дрога/оружје) со соседното Косово отколку Ислам.
Тоа што Министерот “Бркоња“ играше во стил:
“Не удирај магарето туку самарето“ ми алудира на нивна умешаност во сето тоа.
И секако,никогаш нема да ги осудат(тоа веќе ти станува реалност).
Веројатно и ти светка зошто нема да ги осудат(не поради недостиг на докази/не ги екстрадицирале од Косово и слични кафански муабети).
Исто говно ти се.
Да биде глупоста уште поголема,не знам како е можно во секуларна држава да мешаат религии.Не постои религија во нивното судство,ако си виновен си осуден.
Безразлика на твојот “бекграунд“(националност,етничка припадност,вера...).
Али ајде,“вехабизмот“ е ин работа и ќе добиеме “меѓународна позорност и поенчиња“/Израел и САД ќе дркаат па можеби “ќе фатиме некој плус“ во врска со нерешливите прашања за нашата држава.
--- надополнето: 20 декември 2013 во 20:17 ---
Добро. Кажи ми дали случајно вехабиите ги убија децата баш на најголемиот христијански празник?
Дали случајно истите постеров го направија, баш на Св. Никола, од кој и потекнува ликот на Дедо Мраз и која што е најмасовна православна слава?

Да не заборавам,Христијанскиот календар има секој ден празник.Значи буквално секој ден(некој светец,слава...).
Значи,секој ден муслиманот да рече нешто исламско одма провокација е?
За постерот се изјаснав,глупост.
Иако сметам дека нема врска со вашата религија(да бидам попрецизен,голем дел немаат абер од каде потекнува Дедо Мраз.Не знаат нити кој е Св.Никола нити некогаш знаеле).
Но,ти секако си конспиратист,се што ќе рече владата убаво си го сркаш и секако,твоите најголеми непријатели се Албанците и Муслиманите.

Kajgana Shop

На врв Bottom