Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
За овој да дојде прво треба да се ослободат од Закардо или Констант ама каде кога никој не ги бара. За без пари ваков ќе донесат да не очекувате некој подобар. :icon_lol:

D'ambrosio to Milan is a done deal, either a free transfer at summer, or at January if agreement reached with Torino.
http://www.tuttomercatoweb.com/rassegna-stampa/milan-dopo-honda-e-rami-e-fatta-per-d-ambrosio-511181

Незнам од кај да почнам ,ваква незаинтересираност на почеток од секој меч сезонава немало у годините наназад . Секоја утакмица се оди на бод :facepalm: ,тоа е веќе срамота, жал ми е да ги гледам. Формацијата вчера сосем промашена ,моронот Алегри знаејќи дека Рома играат брз/атрактивен фудбал , го става најспориот фудбалер на планетата МУНТАРИ у прв тим,толку смешно изгледаше Суљо прво полувреме шо незнаев дали да се смеам или плачам. Јес да типот има кредит со головите дадено сезонава да игра прва постава ,ама ваква утакмица не смее да почне од 1 минута. Сношти асистенција, и гол :icon_lol: , време е веќе да игра у напад со Бало :D.
Поли - најлошата утакмица у дресот на Милан до сеа.
Кака и Монтоливо ги стави зад Балотели :ROFLMAO:, а они уставари у средниот ред повеќе гужва правеа ...катастрофа беа и 2-цата посебно првиот (3214 изгубени топки) .
Коа го видов Габриел на гол после полувремето -реакција Дабл фејспалм...типот е се само не за голман у Милан. Пенал шо имаше ,имаше туку требаше и црвен да добие... Ретардиран анонимус ,се да му изнаебам страшно ме изнервира -се надевам оти последна утакмица му беше, а не оти Жервињо ќе погодеше.
Бонера-Запата имаат предност од мене шо се однесува за дербито следниот викенд ,за Де Шиљо плукате :facepalm: this is the end ,Емануелсон :place: сеа лев бек пак Констант -откровението на сезоната :гик:.
Бало не го критикувам ,пошто немаше никаква подршка ,вчера сам беше у напад...Кака и Монтоливо беа километри одалечени од него.
Дрвото со бр. 9 не го сметам за играч а и не планирам да трошам тестатура безвеза.
Де Јонг (y) играч на полусезоната!!!

То е то, барем Интер да ги тепаме ако ништо друго. (У форма сме 7 утакмици без пораз :cuc: ).

Уште еден mediocre играч од типот на Мезба,Таиво,Констант....таквите што се земаат скоро секоја Зима.

Моментално подобар од Сантон, а и неспоредливо поефтин им е. Иако, Сантон е помлад, уште кога се појави привлекуваше внимание, за разлика од овој кој последниве година-две привлече внимание. Сезонава е навистина добар, можеби и најдобар бек во Италија (игра и лево и десно), ако ова е претерано тогаш во топ 3 најдобри. Затоа и го бараа сите големи клубови (освен Јуве), Рома скоро го имаше договорено. Не го вика Прандели, иако медиумите бараа да биде повикан, но за Италија беа повакни Скелото и Ачерби, па тоа не е и крајно мерило.

Проблем со вакви фудбалери (без голем континуитет на добри игри, мислам неколку сезони, а посебно не пробани во големи екипи) е што се многу ризични и потребни им се одредени услови за да покажат нешто. Добра средина, добри фудбалери околу нив, организиран тим и клубот да не е во играчка криза (како сезонава што е Милан). Инаку нивниот неквалитет доаѓа целосно до израз. А и знаат да блеснат една-две сезони, па потоа да не личат ни на фудбалери. Милан имаше доста вакви примери, Ночерино посебно специфичен, а и Констант кој минагтата сезона беше навистина солиден, а сега е очаен.

Ако го земат него, а останат Абате, Шиљо, можеби и Емануелсон, а си отидат Констант и Закардо, Милан нема да биде слаб на бековските позиции. Нормално, со сета ограниченост што ја има Абате... но пак тие позиции ќе се добро покриени... А и понатаму ќе го пцуеме Абате за центршутите. :)

Мене поголем проблем ми е средината... Го спомнуваат Пароло. Се што напишав погоре важи и за него. Сезонава навистина игра добро, подобри игри покажува и од Поли, иако не се сличен тип на фудбалери (башка што Поли има повеќе талент и многу поголем простор за напредок). Но, тој би бил најдобар како фудбалер за ротација, да го имаш место Ночерино, можеби и Мунтари (посебно против послабите екипи каде што овој е крајно незаинстересиран). На Милан му треба навистина квалитетно засилување во средина, некој како Хернанес, можеби и Жоргињо (ако не сега, барем во летниот преоден период), или ако сакаат некој со поинакви карактеристики тогаш Наинголан. Иако јас мислам дека треба да бараат некого со поголеми технички квалитети...

За овој да дојде прво треба да се ослободат од Закардо или Констант ама каде кога никој не ги бара. За без пари ваков ќе донесат да не очекувате некој подобар. :icon_lol:

D'ambrosio to Milan is a done deal, either a free transfer at summer, or at January if agreement reached with Torino.
http://www.tuttomercatoweb.com/rassegna-stampa/milan-dopo-honda-e-rami-e-fatta-per-d-ambrosio-511181

Fiorentina manager Vincenzo Montella has said that Danilo D'Ambrosio is a good player, but admitted that a transfer would be complicated.
И Монтела го сакал,овој во главно играл десен бек ,ама мозел и лев да игра,така писува на net.Не сум го гледал како игра,сезонава има 2 гола и 2 асистенции.Мозе да го биде за резервиста.
--- надополнето: 17 декември 2013 во 18:26 ---
457094531-gabriel-and-urby-emanuelson-of-ac-milan-in-gettyimages.jpg
457094127-the-referee-gianluca-rocchi-gives-a-yellow-gettyimages.jpg

1470098_657601947623604_329478180_n.jpg

добар е овој д'амброзио што требало да дојде? Не го следев Торино во серија б, а ни годинава не го гледам многу.

Моментално подобар од Сантон, а и неспоредливо поефтин им е. Иако, Сантон е помлад, уште кога се појави привлекуваше внимание, за разлика од овој кој последниве година-две привлече внимание. Сезонава е навистина добар, можеби и најдобар бек во Италија (игра и лево и десно), ако ова е претерано тогаш во топ 3 најдобри. Затоа и го бараа сите големи клубови (освен Јуве), Рома скоро го имаше договорено. Не го вика Прандели, иако медиумите бараа да биде повикан, но за Италија беа повакни Скелото и Ачерби, па тоа не е и крајно мерило.

Проблем со вакви фудбалери (без голем континуитет на добри игри, мислам неколку сезони, а посебно не пробани во големи екипи) е што се многу ризични и потребни им се одредени услови за да покажат нешто. Добра средина, добри фудбалери околу нив, организиран тим и клубот да не е во играчка криза (како сезонава што е Милан). Инаку нивниот неквалитет доаѓа целосно до израз. А и знаат да блеснат една-две сезони, па потоа да не личат ни на фудбалери. Милан имаше доста вакви примери, Ночерино посебно специфичен, а и Констант кој минагтата сезона беше навистина солиден, а сега е очаен.

Ако го земат него, а останат Абате, Шиљо, можеби и Емануелсон, а си отидат Констант и Закардо, Милан нема да биде слаб на бековските позиции. Нормално, со сета ограниченост што ја има Абате... но пак тие позиции ќе се добро покриени... А и понатаму ќе го пцуеме Абате за центршутите. :)

Мене поголем проблем ми е средината... Го спомнуваат Пароло. Се што напишав погоре важи и за него. Сезонава навистина игра добро, подобри игри покажува и од Поли, иако не се сличен тип на фудбалери (башка што Поли има повеќе талент и многу поголем простор за напредок). Но, тој би бил најдобар како фудбалер за ротација, да го имаш место Ночерино, можеби и Мунтари (посебно против послабите екипи каде што овој е крајно незаинстересиран). На Милан му треба навистина квалитетно засилување во средина, некој како Хернанес, можеби и Жоргињо (ако не сега, барем во летниот преоден период), или ако сакаат некој со поинакви карактеристики тогаш Наинголан. Иако јас мислам дека треба да бараат некого со поголеми технички квалитети...

А добар си дека е боље од Сантон,кај игра Сантон и во која лига а кај игра овој Амброзио ? :icon_lol:

Кој сакаат нека земат,не дека ќе биде некој квалитетен,пак просек ќе биде.

Прегледај го приврзокот 79765

добар е овој д'амброзио што требало да дојде? Не го следев Торино во серија б, а ни годинава не го гледам многу.

тој сегде ќе оди ако ги слушаш гласиние ама најблиску до Рома е. Добар играч ама претерано брз :)

А добар си дека е боље од Сантон,кај игра Сантон и во која лига а кај игра овој Амброзио ? :icon_lol:

Кој сакаат нека земат,не дека ќе биде некој квалитетен,пак просек ќе биде.

десен бек

тој сегде ќе оди ако ги слушаш гласиние ама најблиску до Рома е. Добар играч ама претерано брз :)

Ај прекини да пишуваш и да паметуваш во фан клубов,на гниди што кењаат за милан по други теми коментари им лајкнуваш а тука светец и асистент изиграваш.
Ај марш никој не ти бара тебе објаснување.

Добро, освен смајлито имаш некој друг аргумент? :)

Велам дека сега Амброзио е подобар, навистина игра добро, што има врска во која лига игра? Не велам дека општо е подобар од Сантон и дека ќе има подобра кариера, зборам за игрите моментално што ги прикажува. Плус сетоа она што го напишав во претходниот пост за ваквите фудбалери...

Овој мислам дека еднаш гол ни има дадено и само тогаш сум го гледал. Не верувам дека е богзнае што и дека ќе донесе скок во квалитет ама па и Милан не е богзнае што, така да тука сме.
Овој трансфер (ако се деси) е јасен сигнал дека никакви револуции не успеале, дека џабе биле сите драми на Барбара со Галијани и дека единствен победник на крај останал Силвио.
Не сум задоволен ама тоа што е бек цела кариера и не е приучен штопер или неуспешно крило, како сите што ги имаме освен Де Шиљо на тие позиции ми е доволно.

А бе остај... Квалитетот на фудбалерите и нивните моментални игри се проценуваат според тоа во колку голем клуб играат, а не според тоа какви игри прикажуваат, па дури и против тие големи клубови.

Ако не игра во некој голем клуб, значи дека не вреди ништо. Не велам дека е одличен фудбалер, да не се повторувам сега, само велам дека во последно време игра навистина добро и дека е еден од најдобрите бекови во Сериа А. Иако сезонава ретко играл како класичен бек, Торино игра со троица во дефанзива.

П.С. Демек Милан сега преминал во водство. Знаеш какви се италијанските екипи, кога ќе се појави бесплатен фубалер ќе се испотепаат за него, како да се рабори за Меси, а не за Амброзио...

Можеби ќе биде и бетер од Скелото и Месбах... Но, тоа не менува дека сезонава игра добро, е сега што не го гледале, а знаат како игра е посебен феномен...

Добро, освен смајлито имаш некој друг аргумент? :)

Велам дека сега Амброзио е подобар, навистина игра добро, што има врска во која лига игра? Не велам дека општо е подобар од Сантон и дека ќе има подобра кариера, зборам за игрите моментално што ги прикажува. Плус сетоа она што го напишав во претходниот пост за ваквите фудбалери...

А поголеми аргументи од тие има ли ?
Што сакаш да пишам,дека сум среќен дека доаѓа уште еден просек што игра десен бек кај што можат да играат шиљо и абате,а лев бек 6 години немаат ?
Како било,нека дојде и онака ко што кажав квалитет веќе очигледно не земаат туку си продолжува старата песна,просеци од просечни тимови.
Овој ако го бивало немало да престанат да го викаат за репрезентација иако ги поминал сите категории......или па Абате е многу убедлив ? Ако е така ни се еба мамата,пак без бек си останавме.

Ќе видиме,прво нека дојде,па дај боже да МЕ разубеди.

Абате е катастрофа и игра за репрезентацијата, а тоа е доказ дека и играч со најнеуспешни центаршутеви може да обезбеди место. И Астори игра ама сите знаеме каква зелена тиква е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom