Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Beck's покај се чедо, може ќе ти простиме.

Дечко не постирам за да собирам лајкови, постирам сопствени убедувања. Ете 5 години сум на форумот, ако сум здрав и жив уште толку планирам да останам, па после некое време ќе се читкаме пак тука дали сум бил во право или сепак најдоброто од Меси тек следувало.

Знаеш ли кои се зрели години за еден фудбалер? Од 31-32 па нагоре, нешто слично како Тоти и Гигс. Роналдињо со неговите 33 години сеа да дојде да заигра во Шпанија биди сигурен дека ќе биде најмалце 60-70 % од тоа што беше порано. Дечкото им дава лекции во Бразил на по 7-8 год помлади фудбалери од него , со неговото искуство може да игра уште најмалце 3 сезони на добро ниво. Меси ќе блесне пак 100 % , оваа година можеби нема да збере златна топка , но верувај во наредните години ќе земе уште 1 најмалце , ќе има повторно сезони со над 70-80 голови.

Дечко не постирам за да собирам лајкови, постирам сопствени убедувања. Ете 5 години сум на форумот, ако сум здрав и жив уште толку планирам да останам, па после некое време ќе се читкаме пак тука дали сум бил во право или сепак најдоброто од Меси тек следувало.

Абе ти си забегал нешто , Меси е најдобриот играч на сите времиња во фудбалот.Твоите внуци нема да дочекаат да гледаат играч како него.

Абе ти си забегал нешто , Меси е најдобриот играч на сите времиња во фудбалот.Твоите внуци нема да дочекаат да гледаат играч како него.

Абе не ме цитирај со глупи муабети, гледаш ли прво за што зборам ја или толку ти фаќа кликерот.

Абе не ме цитирај со глупи муабети, гледаш ли прво за што зборам ја или толку ти фаќа кликерот.

Што збориш бе , една повреда од Меси , го нема 8 недели и ти ќе го пензионираш :facepalm: .Кога ќе почне да дава голови како и порано тука има јавно да се извиниш за најголемата глупост некогаш напишана на интернет во врска со Меси."Времето му помина Меси ":pos:

На Меси му треба само мотивација тоа е се..Да го гледаме Светското па потоа да судиме..ќе видете како ке трча таму до последно! Далеку од тоа дека му помина времето, а дека е заситен од многу работи верувам!

Сосема во ред е да ги изнесиш сопствените убедувања, јас тоа го напишав затоа што не мислев дека си потполно сериозен.

Сега јас тебе не можам да ти помогнам ако ти сакаш да ја предвидиш иднината, туку ќе го изнесам следниов факт:
Меси е најдобар играч во светот последните 5 години!

Сега ти, без никакви inside информации му направи психо-физичка анализа на Меси тргнувајќи од не знам кој податок, и заклучи дека Меси е новиот Роналдињо т.е. дека ќе оди в диско и ќе ѕенѕа наместо да тренира 10 часа на ден, и дека на Меси формата од утре нагло ќе тргне надолу.

Колку е тоа апсурдно немора да потенцирам, и му оставам нему да те демантира, не си ни прв ни последен, затоа што овие прикаски за нагол пад на формата на Меси се движеа паралелно со муабетите дека Барса не е та што беше пред 3 дена. А кој подобро ги демантира овие лањеници од Меси.

Незнам зошто ама мислам дека Меси најдобро би фукционирал со класична 9ка покрај себе, а воедно и 2 крила. Значи би ја играл улогата на полушпиц во 4-2-3-1
У таква формација, како што знае пример Суарез да се открие и да напраи дупли пас и да му направи простор на Меси би било фантастично. Стварно некад сакам да видам таква формација. А инаку дека му поминало времето не му е. Само нека издржи ќе има тежок период сега и медиуми и сите ќе бидат против него ако не се врати јачи него икад, али мислам дека ќе блеска пак, не треба да не загрижува тоа :)

Сега ти, без никакви inside информации му направи психо-физичка анализа на Меси тргнувајќи од не знам кој податок, и заклучи дека Меси е новиот Роналдињо т.е. дека ќе оди в диско и ќе ѕенѕа наместо да тренира 10 часа на ден, и дека на Меси формата од утре нагло ќе тргне надолу.

.

Значи целата поента си ја утнал, ја не предвидувам дека од утре нагло ќе му падне формата, формата негова веќе е падната сезоната што помина а да не збориме и за тековната. Единствена светла точка му беше натпреварот против Милан, ама да не заборавиме тоа беше најмизерниот Милан што ја сум го гледал до тогаш.

Мене сезонава ни неговата физика не ми се свиѓа, дали стекнал кило плус од дозволеното, дали кондициски паднал не знам али воопшто не сум задоволен од тоа што сум го видел последните месеци. Меси не одбранбен играч или голман па тек најдоброто од него да се види, помирете се најдоброто го покажа, влезе во книгата на рекордите. Единствена позиција која би му лежела следниот период би била позади напаѓачката тројка со улога на плеј, каде што нема да има потреба да трча многу туку само да ги храни со топки напред. Техниката ќе ја има до крај.

И ја посакувам да видам шпринтови ала Гетафе ама ги снема ваквите претпознатливи продори негови, факт. Времето ќе покаже кој бил во право кој не, јас само од тоа што сум можел да го приметам досега го пишувам и ова.

Значи целата поента си ја утнал, ја не предвидувам дека од утре нагло ќе му падне формата, формата негова веќе е падната сезоната што помина а да не збориме и за тековната. Единствена светла точка му беше натпреварот против Милан, ама да не заборавиме тоа беше најмизерниот Милан што ја сум го гледал до тогаш.

Мене сезонава ни неговата физика не ми се свиѓа, дали стекнал кило плус од дозволеното, дали кондициски паднал не знам али воопшто не сум задоволен од тоа што сум го видел последните месеци. Меси не одбранбен играч или голман па тек најдоброто од него да се види, помирете се најдоброто го покажа, влезе во книгата на рекордите. Единствена позиција која би му лежела следниот период би била позади напаѓачката тројка со улога на плеј, каде што нема да има потреба да трча многу туку само да ги храни со топки напред. Техниката ќе ја има до крај.

И ја посакувам да видам шпринтови ала Гетафе ама ги снема ваквите претпознатливи продори негови, факт. Времето ќе покаже кој бил во право кој не, јас само од тоа што сум можел да го приметам досега го пишувам и ова.

Ете ти го Меси лани, за сезонава не го рачунам за озбилен никој што ќе го критикува Меси, знаејќи дека имаше многу чести повреди.

Тогаш јас и ти различно го перцепираме поимот пад на форма.
Меси оваа година има горе-долу исто голови колку и натпревари, иако цела година буквално се мачи со повреди.
--- надополнето: 17 декември 2013 во 18:12 ---
Кои идиоти па па па..
Zq5gOyL.jpg

Нели нешто вечерва требаше Бабунски да дебитира за првиот тим на Барса? Ама колку што гледам ни на клупа го нема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom