Па дрога и пушење е исто срање! И од двете ти се скратува животот! Ај веќе ако ми даат да бирам ќе изберам дрога, не смрди толку lollollolДефинитивно е навика. Пушачите навикнале секогаш да имаат цигарче во уста и мислат дека ако не запалат ќе полудат. Ама јас мислам дека пушењето не е зависност, дрогата е зависност, пушењето е навика која пушачите можат да ја исфрлат, но едноставно не сакаат. Јас многу пати сум и рекла на мајка ми дека од цигарите нема ништо добро, коштаат ем пари, ем здравје, дека тоа е глупава навика која може да ја исфрли ако сака, ама таа се прави дека не слуша и менува тема, тоа е доказ дека пушачите не сакаат да се одвикнат од цигарите, не дека не можат. Глупости се тие пилули, мастики и слично за одвикнување од цигари, волјата е најважна, ако сакаш можеш да се одвикнеш без никаква помош од ниеден производ од тие "лажачки" реклами.
Абе остај ти сеир, сериозна е темава и јас сериозно ќе кажам дека колку и да се штетни цигарите, дрогата е каде и каде поопасна од нив. Мислам, не се споредува. Дрогата е сигурен убиец и нарушувач на нормалното однесување, т.е. на нервниот систем, додека пак кај цигарите не мора да значи. Иако стојам позади тоа дека се штетни, никогаш не би ги споредила со дрога.Па дрога и пушење е исто срање! И од двете ти се скратува животот! Ај веќе ако ми даат да бирам ќе изберам дрога, не смрди толку lollollol
Нема врска. Татко ми пушеше од 7мо одделение, а пред 4-5 години ( откако поскапеа, не му се даваа толку пари =)) ) едноставно ги остави
Значи, се е до карактерот и волјата.
tacnoТочно !!Се е до карактерот , ако е цврст ќе ги откажи , и ако има воља исто ќе ги откажи .