Мене ми се случи истово пред некој месец. Ама беше поради сплет на околности, се испокарав со другари, притисок од работата што ја работев прекѕ лето, навраќање со бивша, и сума сумарум ко ми се собра бев во некој вид на депресија, меланхолија и не знаев што сакав и што чувствувам скоро цел месец, на момент ми доаѓаше една идеја и чувство, веќе следниот момент сум тотално апстрактен, ко да не сум овој свет, како да летам негде другде, само физички присутен. Се чувствував ко робот кој не знае да чувствува ништо друго освен депресија и психичко шиканирање на самиот себе.
Време лечи све, сигурно ти се собрале неколку работи кои те прават нервозен, можеби си свесен, можеби не, можеби е чиста фаза, ама пробај да бидеш максимално свесен за ситуацијата во која се наоѓаш и не да бегаш од болката и да ја игнорираш, соочи се, со тек на време ќе пројде, ќе бидеш како нов, самодовербата ќе почне да ти се враќа полека, и ќе застанеш на сигурни нозе со бистри мисли. Вака беше во мој случај.
Ако имаш притисок од другари, од дома, или од девојка, колку и да се битни, откачи се, немој да бидеш со луѓе кои ќе те притискаат, кои ќе те ограничуваат и депремираат. Ова е многу битен чекор кој мора да го направиш. Јас сум сега без друштво за искачање, без другар со кој ќе направам интимен разговор или слично. Исто немам девојка, нити искачам, единствено шетање ми е што идам до факултет и назад. Ама барам внатрешен душевен мир со себе, си ги бистрам мислите и си кројам цели и планови за иднина кои се состојат во тоа да функционирам без луѓето со кои сум бил претходно опкружен и ме довеле до таква ситуација. Се е пролазно, само е потребно време, то ти е најубав лек, само немој да бегаш од емоција или болка, болката ти е единствен пат кој душевна слобода и мир, соочи се со неа, слушај добро музиче, читај малце некои quotes ќе ти помогне, не знам како ти делува психата. Еве ти неколку од мене, кои ми се омилени, од Џим Морисон се, за мене еден од омилените појави кои се десиле во светов.
"We fear violence less than our own feelings. Personal, private, solitary pain is more terrifying than what anyone else can inflict." - Jim Morrison
“People are afraid of themselves, of their own reality; their feelings most of all. People talk about how great love is, but that’s bullshit. Love hurts. Feelings are disturbing. People are taught that pain is evil and dangerous. How can they deal with love if they’re afraid to feel? Pain is meant to wake us up. People try to hide their pain. But they’re wrong. Pain is something to carry, like a radio. You feel your strength in the experience of pain. It’s all in how you carry it. That’s what matters. Pain is a feeling. Your feelings are a part of you. Your own reality. If you feel ashamed of them, and hide them, you’re letting society destroy your reality. You should stand up for your right to feel your pain.” ― Jim Morrison
Се надевам ти помогнав друже, поздрав.