Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
На руски со бугарски превод бил бе:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
:pos:
Почина Питер О Тул
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_O'Toole

Првпат сум го гледал, во филмот Лорд Џим.
Нема филм, во кој тој настапувал а што не ми се допаѓа
Лоренс од Арабија
Зимата на еден лав......
Посебно го издвојувам - Гудбај Мистер Чипс
Осум пати беше номиниран за Оскар а ниту еднаш не го доби, Но доби четири награди Златен Глобус
Добитник е на Оскар за животно дело за 2003
Отиде големиот Уметник... Нека му е лесна земјата

Maестрален глумец, штета....:(

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
The Iceman
Солидно филмче. Интересна приказна и прејака глума од Шенон. Појма немам кој е овој Куклински in real life, ама интересен лик за филм, плус глумава на Шенон низ целиот филм е страшна, нешто што го прави целиот филм добар толку добар.
Костимографијата и атмосферата беше доловена прилично добро за годините, можеби можеше некој добар саундтрак да се искористи за да се долови уште подобро атмосферата, али како и да е, задоволен сум од филмов.
7/10.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Ке го има ли Гравити на блуреј во 2013та?

ne veruvam, uste e niz kinava..

nego, go gleav pioneer ili kako bese, ednas bev pijan komirav, vtor pat izmoren utepan zaspav, ne se odluciv na tret. :D
imase odlicna tenzija, dobar hook up od start, intriganten i nekolku fantasticni sceni ama go ostaviv da go podzaboravam i cel da go izgledam.

osven ovoj, gi imam izgaseno Mortal Instruments i Hell Baby godinava.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Сина е најтопла боја - La vie d'Adele ★★★★★

Ваљда ова ќе биде најдобриот филм за 2013 за мене, ваљда и воопшто на новиот Синедејс, како и да е јас бев апсолутно воодушевен од филмот во целост.

Точно три часа, поглавјето 1 и 2, овој прекрасен филм оригинално наречен “Животот на Адел“ ќе ве маѓепса со прекрасното сценарио, врвната кинематографија која ја прикажува прекрасната пролет во Франција. Двете актерки моќно и бесрамно и храбро го одглумија сето она што се нарекува МУДА, муда да се одглумат восхитувачки сексуалните сцени (реално никогаш не сум гледал такви страстни и голи сцени во некој филм). Адел е прекрасна, божествено убава, таква уста, такво тело, мераци, сјајна глумица. Мислам дека приказната се знае, две девојки, поточна едната ја открива својата сексуалност во цутот на раната младот.

Маестраллно, се поклонувам. :cuc::cuc::cuc::cuc:

На погрешни сајтови гледаш што да ти кажам... :)

@wot, јас само да ти пријавам разочарување во најава, за да имаш причина да лажеш дека ти се допаднал филмов, кога ќе го изгледаш :coffee:

Друга работа:

Adore (2013)

Ужасен филм , еден од најлошите кои ги имам гледано , како тапа сценарио , жити драмата безвезе.
Adore (2013)
Филмов го гледав стриктно ради рецензијата која ја имаше напишано @wot​
Очекував многу повеќе...​

R

Rigel Kent

Гостин
@wot, јас само да ти пријавам разочарување во најава, за да имаш причина да лажеш дека ти се допаднал филмов, кога ќе го изгледаш :coffee:

Aj wot што напишал , ама јас се зезнав со ова :mad: :icon_lol:

Adore
По постот на wot решив да го симнам и да го изгледам. Не зажалив. Се што пиша тој е вистина. Фантастична драма со преубави пејсажи и приказна.
Како и самиот што рече, Наоми и Робин се одлични во филмот, страшна глума и емоција, ама и двајцава дечки кои досега ги немам видено во филм, одглумија одлично, особено Иан, овај другиов ми е Бен Афлек тип на глумец.
Си има своја карактеристична атмофсера и симболика филмчево кои ќе ги приметите уште од почетокот.
Како и да е, мене ќе ми остане едно од подобри филмови што имам гледано у последно време, и го препорачувам на сите.
Оценка: 8.5/10 :)
Не знам што филмови си гледал HoT IcE , ама ме прелажа нешто невидено :giggle:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
На погрешни сајтови гледаш што да ти кажам... :)
Се знае за какви филмови зборам ;) Изгледај го кога ќе има снимка па фрли коментар, баш ме интересира твое мислење, филмот си вреди за сите можни освоени награди.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Се знае за какви филмови зборам ;) Изгледај го кога ќе има снимка па фрли коментар, баш ме интересира твое мислење, филмот си вреди за сите можни освоени награди.
Го изгледав. И ја и wot го очекувавме одамна, ама ја разочаран. Само не отворам дискусија ради спољери, нека изгледаат луѓево па ќе зборуваме.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Само што видов дека го има American Hustle да не е фејк снимката веќе го ставив ууу едвај чекам :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom