Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
На руски со бугарски превод бил бе:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

:pos:
Почина Питер О Тул
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_O'Toole

Првпат сум го гледал, во филмот Лорд Џим.
Нема филм, во кој тој настапувал а што не ми се допаѓа
Лоренс од Арабија
Зимата на еден лав......
Посебно го издвојувам - Гудбај Мистер Чипс
Осум пати беше номиниран за Оскар а ниту еднаш не го доби, Но доби четири награди Златен Глобус
Добитник е на Оскар за животно дело за 2003
Отиде големиот Уметник... Нека му е лесна земјата

Maестрален глумец, штета....:(

The Iceman
Солидно филмче. Интересна приказна и прејака глума од Шенон. Појма немам кој е овој Куклински in real life, ама интересен лик за филм, плус глумава на Шенон низ целиот филм е страшна, нешто што го прави целиот филм добар толку добар.
Костимографијата и атмосферата беше доловена прилично добро за годините, можеби можеше некој добар саундтрак да се искористи за да се долови уште подобро атмосферата, али како и да е, задоволен сум од филмов.
7/10.

Ке го има ли Гравити на блуреј во 2013та?

ne veruvam, uste e niz kinava..

nego, go gleav pioneer ili kako bese, ednas bev pijan komirav, vtor pat izmoren utepan zaspav, ne se odluciv na tret. :D
imase odlicna tenzija, dobar hook up od start, intriganten i nekolku fantasticni sceni ama go ostaviv da go podzaboravam i cel da go izgledam.

osven ovoj, gi imam izgaseno Mortal Instruments i Hell Baby godinava.

Сина е најтопла боја - La vie d'Adele ★★★★★

Ваљда ова ќе биде најдобриот филм за 2013 за мене, ваљда и воопшто на новиот Синедејс, како и да е јас бев апсолутно воодушевен од филмот во целост.

Точно три часа, поглавјето 1 и 2, овој прекрасен филм оригинално наречен “Животот на Адел“ ќе ве маѓепса со прекрасното сценарио, врвната кинематографија која ја прикажува прекрасната пролет во Франција. Двете актерки моќно и бесрамно и храбро го одглумија сето она што се нарекува МУДА, муда да се одглумат восхитувачки сексуалните сцени (реално никогаш не сум гледал такви страстни и голи сцени во некој филм). Адел е прекрасна, божествено убава, таква уста, такво тело, мераци, сјајна глумица. Мислам дека приказната се знае, две девојки, поточна едната ја открива својата сексуалност во цутот на раната младот.

Маестраллно, се поклонувам. :cuc::cuc::cuc::cuc:

a9da1e2da9250a5527c8b5245a5d70bd.jpg
На погрешни сајтови гледаш што да ти кажам... :)

@wot, јас само да ти пријавам разочарување во најава, за да имаш причина да лажеш дека ти се допаднал филмов, кога ќе го изгледаш :coffee:

Друга работа:

Adore (2013)

Ужасен филм , еден од најлошите кои ги имам гледано , како тапа сценарио , жити драмата безвезе.

Adore (2013)
Филмов го гледав стриктно ради рецензијата која ја имаше напишано @wot​
Очекував многу повеќе...​

MutleyLaugh-1.gif

@wot, јас само да ти пријавам разочарување во најава, за да имаш причина да лажеш дека ти се допаднал филмов, кога ќе го изгледаш :coffee:
MutleyLaugh-1.gif

Aj wot што напишал , ама јас се зезнав со ова :mad: :icon_lol:

Adore
По постот на wot решив да го симнам и да го изгледам. Не зажалив. Се што пиша тој е вистина. Фантастична драма со преубави пејсажи и приказна.
Како и самиот што рече, Наоми и Робин се одлични во филмот, страшна глума и емоција, ама и двајцава дечки кои досега ги немам видено во филм, одглумија одлично, особено Иан, овај другиов ми е Бен Афлек тип на глумец.
Си има своја карактеристична атмофсера и симболика филмчево кои ќе ги приметите уште од почетокот.
Како и да е, мене ќе ми остане едно од подобри филмови што имам гледано у последно време, и го препорачувам на сите.
Оценка: 8.5/10 :)

Не знам што филмови си гледал HoT IcE , ама ме прелажа нешто невидено :giggle:

На погрешни сајтови гледаш што да ти кажам... :)

Се знае за какви филмови зборам ;) Изгледај го кога ќе има снимка па фрли коментар, баш ме интересира твое мислење, филмот си вреди за сите можни освоени награди.

Се знае за какви филмови зборам ;) Изгледај го кога ќе има снимка па фрли коментар, баш ме интересира твое мислење, филмот си вреди за сите можни освоени награди.
Го изгледав. И ја и wot го очекувавме одамна, ама ја разочаран. Само не отворам дискусија ради спољери, нека изгледаат луѓево па ќе зборуваме.

Само што видов дека го има American Hustle да не е фејк снимката веќе го ставив ууу едвај чекам :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom