LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Настрана дел од постот што е малце нелогичен и безвезе , во однос на ова потполно се согласувам.

Со што се согласуваш, дека се користи хетеросексуалниот брак за лажен живот?

И јас се согласувам дека е така. Само до кога ќе биде така тоа зависи од светото мнозинство кое тука,надвор, по телевизии и секаде шири омраза, нетолеранција и идиотштија 24/7.

Што значи дека на 90 и кусур % од луѓето им одговара ова лажно функционирање.

Од една страна никој не сака педери, т.е. мрази педери и никој не сака да го сфати (прифати) фактот дека постојат. Од друга страна "настраните" кубурат цел живот со тоа како да не бидат видени и како повешто да се скријат и изманипулираат со сите останати само за да останат под неговото Величество, епитетот "нормални".

Ова е еден мал и незначаен извадок од книгата "Tрадиционални вредности за почетници, деца и младинци".

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Значи бејб,
Кога си одлучил/а да бидеш тоа што ќе бидеш, не давај отчет никому зошто си таква/ов. Незнам во кој степен на очај да те донесе светов не користи живи луѓе за штит.
Посебно не деца ако е тоа само за да ја докажеш геј политиката од тоа ми се гади најмногу

R

Rigel Kent

Гостин
Со што се согласуваш, дека се користи хетеросексуалниот брак за лажен живот?

.
Не можам и никако да оправдам да се користи хетеросексуален брак како параван за хомосексуалност . Тоа е нечовечки кон партнерот и ова е подло. Знам дека околностите на некого го принудуваат на хетеросексуален брак , но неверството во таков брак е недопустливо (како и неверство со лице со спротивен пол)

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
И парадите и циркусите по телевизии како боки . . . беден начин за барање права

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Значи бејб,
Кога си одлучил/а да бидеш тоа што ќе бидеш, не давај отчет никому зошто си таква/ов. Незнам во кој степен на очај да те донесе светов не користи живи луѓе за штит.
Посебно не деца ако е тоа само за да ја докажеш геј политиката од тоа ми се гади најмногу

За твое добро, иди малку описмени се па после пишувај тука кој одлучил што и како да биде.

Светов користи живи луѓе за штит од памтивек. Ти ако падна од Марс или сега ти стана јасно тоа,браво, еурека!

Ако ти се гади од геј политиката, тогаш запрашај се за политиката на Камени Мост каде деца питачат на - 10.
Натерани од родителите, стрејт родителите. Нормалните. Да.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А ти како очекуваш да се понаша дел од хомосексуалната популација во хетеронормативно општество како македонското? Мислиш дека во држава каде постои систематско ширење на хомофобија преку државните институции (министри, пратеници), цели партии, религиски здруженија, каде децата од мали ги учиме да го мразат и презираат различното од себе без притоа да знаат било што за другите, им останува нешто друго освен таков очајнички чекор, или пак иселување од државата?
Toa e твоја теорија, во пракса сосем поинаку изгледа, неколкуте особи во МК кои се произнесоа дкека се гејој (или асоцираат личат и се понашаат така) се живи здрави и безбедни. Коче - директор е на гејската организација гоодини уназат, се знам и лично со него - од Битола е, слободно патува, во Битола оди со друштво по кафиќи го гледав на ТВ со преставници на партии и странски амбасади, има фонд, пари, буџет, канцеларии..... Софија Теодор и е вработена и тоа како млад режисер, во театар, си режирра, гостува со претстави по други градови, ја имам гледано на ТВ во кафиќ со друштво весела насмеана.... Фифи, си живее солидно (према она што видов на ТВ, стан (дали негов (нејзин) или под кирија, ја (го) гледам на ТВ пее, и сам(а) изјави дека физички не ја малтретираат али и (му) пречеле погледите на улица...... Боки 13 имаше кариера во МК, по телевизии, концери, албуми, секогаш во скапи и нови гардероби, негуван, депилиран, накитен.... и тој џандарот шо мисли дека е жена, така како жена облечен излегува и се шета низ град.
Од друга страна многу други категории на граѓани се повеќе дискриминирани од гејојте, се тепаат секојдневно понекогаш и убиваат ради припадост тна друг народ, друга вера, друга партија, ако навиваат за дуг клуб, ако се богати.... Денес во Македонија е побезбедно да си геј од колку навивач на Вардар во Битола, Србин во Арачиново, албанец во струмичко, со Бранко на транспарент сред нитинг на ВМРО, со торба дневен пазар од менувачница ноќе низ чаршија, со љубовницата во нејзиниот стан на 5 спрат кога мажот и ненадејно иди дома......

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Не можам и никако да оправдам да се користи хетеросексуален брак како параван за хомосексуалност . Тоа е нечовечки кон партнерот и ова е подло. Знам дека околностите на некого го принудуваат на хетеросексуален брак , но неверството во таков брак е недопустливо (како и неверство со лице со спротивен пол)

Тоа ти е традиционална вредност каде партнерот од спротивниот пол, во текот на сексуалниот однос мисли на особа од истиот пол, а другиот не е свесен. И тоа не се смета за неверство и лага зошто, едноставно не постои. Исто како и "настраните".

Постојат, ама не постојат. Ги нема.

А човечки е според тебе заради нешто што не си го одбрал да легнеш 10 години во затвор, да пишуваат насекаде, како си болен, настран и како тоа сакаат да те сместат на гилотина, на клада да те спалат, да те сместат во затвор, Голи Оток, Јасеновац, лудачка кошула и 4 ѕида?

Или можеби е полесно да се жениш/мажиш и да имаш три пати секс во животот и да си земаш + 8000 денари за трето дете.

Избери што е понечовечно, кој е тој што се однесува нечовечки во случајов, какви последици предизвикува и колку животи загорчува.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
За твое добро, иди малку описмени се па после пишувај тука кој одлучил што и како да биде.

Светов користи живи луѓе за штит од памтивек. Ти ако падна од Марс или сега ти стана јасно тоа,браво, еурека!

Ако ти се гади од геј политиката, тогаш запрашај се за политиката на Камени Мост каде деца питачат на - 10.
Натерани од родителите, стрејт родителите. Нормалните. Да.
Светов користи ама јас не користам. Јас пак ќе кажам не ми е гајле кој со кого, додека не користи никого за да прави што сака.
За разлика од вас јас не ги штитам сите хетеросексуалци,
и како родител згрозена сум од сите врсти злоупотреба на деца.

R

Rigel Kent

Гостин
Избери што е понечовечно, кој е тој што се однесува нечовечки во случајов и какви последици предизвикува.
Нема што да степенувам , двете се нечовечни , и не ги оправдувам . Затоа не треба да се генерализира за никоја групација дека е настрана итн, но не треба и да се има различни критериуми во однос на неверство . Неверство е неверство дали тоа било во хетеро или геј врска.

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Светов користи ама јас не користам. Јас пак ќе кажам не ми е гајле кој со кого, додека не користи никого за да прави што сака.
За разлика од вас јас не ги штитам сите хетеросексуалци,
и како родител згрозена сум од сите врсти злоупотреба на деца.

Кој тука ги штити СИТЕ хомосексуалци? Ти очигледно ја немаш прочитано темата со внимание пред да се приклучиш во дебата.

Толку и ве интересира. Само за трици јадење.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Дете се ствара по природен пат меѓу маж и жена, никој не може да ме убеди дека луѓе што немаат животински инстинкт за правење деца имаат природна животинска желба за бебе или потомство, тоа вие од себичност и за некакви права сакате да ги искористите.

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Дете се ствара по природен пат меѓу маж и жена, никој не може да ме убеди дека луѓе што немаат животински инстинкт за правење деца имаат природна животинска желба за бебе или потомство, тоа вие од себичност и за некакви права сакате да ги искористите.

А ти дека имаш природен животински инстинкт за правење деца, тоа те прави одличен родител. Или родител со природна вистинска животинска љубов кон децата. Дај ти се молам.

Каде се купува тој животински инстинкт за потомство да кренам кредит и уште сега, одма да го нарачам,да си ги скратам маките со вакви малоумни изјави како алиби за да мразите луѓе што не се,не можеле и не можат да изберат да бидат како вас.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Кој тука ги штити СИТЕ хомосексуалци? Ти очигледно ја немаш прочитано темата со внимание пред да се приклучиш во дебата.

Толку и ве интересира. Само за трици јадење.
Признавам ретко читам пред да се раздрдорам.
Инаку го гледав документарецот за фифи пред некој ден. Мислам дека до тогаш имав мислење дека сте нормални со разлики и дека е до хормоните и генот од раѓање, оние што ги спомнав ги мрзев индивидуално

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Нема што да степенувам , двете се нечовечни , и не ги оправдувам . Затоа не треба да се генерализира за никоја групација дека е настрана итн, но не треба и да се има различни критериуми во однос на неверство . Неверство е неверство дали тоа било во хетеро или геј врска.

Дипломатски одговор. Ми се допаѓа. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom