A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Јас од тие барања до советот не видов ниеден нов канал туку барања за продолжување на веке постоечките канали кој ги гледаме за нови канали ке чекаме на пролет.
Ќе има нови филмски канали, или пред нова година или во Јануари месец. Најголем приоритет се во моментов се работи за што побрзо да се вметнат во програмската шема.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Деновиве ми досаѓаат со продолжување на договорот... сепак ќе почекам да видам дали ќе се доплаќаат новиве филмски канали :coffee:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Деновиве ми досаѓаат со продолжување на договорот... сепак ќе почекам да видам дали ќе се доплаќаат новиве филмски канали :coffee:
Ти што мислиш? Кога за цинеманија пари бараат па што останува за некој друг.
АКо имаш можност да плаќаш поскапа претплата бегај на 3макс и мирна глава,ако не седи си не продолжувај договор може така да си тераш месец за месец

Член од
13 март 2013
Мислења
448
Поени од реакции
715
Едно 3-4 сати се рестартира дигиталниот ресивер и цело време враќа на прв канал. Се јавив ми кажаја ќе било средено и други се жалеле за ова денес. Се мислев дали да го продолжувам договорот ама после ова hello MAX-Tv. Одам утре, раскинвам договор и се пишам кај T-Home. Ако не се среди за 30 мин се јавувам во Близу и се по список редам. Една утакмица има на две недели ЛШ и та не можи да се гледа рајат

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Можеби работат за нови канали ама изгледа полека ја чистат аналогната телевизија бидејки од понеделник укинуваат 3 канали FOX,FOX Life и Nacional geographic а исто така ке кратат и на дигиталната тв а за нови филмски ни збор.Незнам дали е само кај мене на дигиталниот ресивер ја нема тв 1000.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Можеби работат за нови канали ама изгледа полека ја чистат аналогната телевизија бидејки од понеделник укинуваат 3 канали FOX,FOX Life и Nacional geographic а исто така ке кратат и на дигиталната тв а за нови филмски ни збор.Незнам дали е само кај мене на дигиталниот ресивер ја нема тв 1000.
Мене аналогната не ми е нешто важна, дигиталната ми е.
Што се однесува до ТВ1000, ресертирај го ресиверот и повторно ќе ја имаш.

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Момци какви и да се Близу, сепак фер им се цените. Ипак за 1000 добивате и 14HD канали, речиси дупло повеќе од конкуренцијата а и плус Conax картичка. Едино фиксната е 50 минути, ама дајте зар уште е тоа у мода. Кај мене од тие 250 што ги имам, само 20-30 се потрошени-џабе стојат.
Баш ме интересира што ке стане со Арена Каналите, не ми се верува дека само телекомците ке ги даваат, се надевам дека ке се промени и тоа.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Баш ме интересира што ке стане со Арена Каналите, не ми се верува дека само телекомците ке ги даваат, се надевам дека ке се промени и тоа.
Arena Sport каналите ќе останат само кај Телеком, ваков случајот е и во Хрватска (ако не се лажам). Освен ако не кренат глас кабелскиве па да се случи чудо, но сепак, UEFA Лига шампиони и Европа сепак ќе си останат само кај Телекомот :)

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Момци од вчера сите канали ми се отклучени. Значи каналите на оној супер плус пакет(SK3,Cinemania) како и оние албанските тринг, сите работат.
Инаку малку на интернет-прогуглав и дознав нешто повеќе за DOCSIS 3.0 и сега ми е јасно зошто уствари и ги укинуваат аналогните канали. Имено docsis 3.0 ја користи фреквенцијата на којашто порано биле ставени аналогните канали, претежно повеќе за UPStream сообраќај но и за Downstream. Па според тоа, единствен начин да се подобри целата мрежа, а и да се добијат поголеми брзини(upload-особено) неопходно бројот на аналогните да се намалува и накрај целосно да се укинат и да се прејде на дигитално, бидејќи дигиталната многу помалку фреквенци зима. Пример кај бугарскиот близу, аналогната е укината веќе 1 година, ама интернет пакетите се од 25 мегабити па до 150 мегабити(Download). Нормално ова не се должи само на docsis 3.0, напротив потребно е целосно да се среди хибридно-коаскиалната мрежа(HFC) со надградбата на Fiber нодови и појачувачите(amplifiers). Upload брзините кај docsis никогаш и неможат да бидат симетрични. Секогаш Download ке биде многу поголем, таква е самата технологија. Знам дека ова нема врска баш со темата, али и самата дигитална функционира во склоп со сето ова горе.
Ако има некој што повеќе се разбира во мрежа и такви ствари, нека ме поправи. Отсекогаш ме е интересирало всушност како се ова функционира.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Момци од вчера сите канали ми се отклучени. Значи каналите на оној супер плус пакет(SK3,Cinemania) како и оние албанските тринг, сите работат.
Инаку малку на интернет-прогуглав и дознав нешто повеќе за DOCSIS 3.0 и сега ми е јасно зошто уствари и ги укинуваат аналогните канали. Имено docsis 3.0 ја користи фреквенцијата на којашто порано биле ставени аналогните канали, претежно повеќе за UPStream сообраќај но и за Downstream. Па според тоа, единствен начин да се подобри целата мрежа, а и да се добијат поголеми брзини(upload-особено) неопходно бројот на аналогните да се намалува и накрај целосно да се укинат и да се прејде на дигитално, бидејќи дигиталната многу помалку фреквенци зима. Пример кај бугарскиот близу, аналогната е укината веќе 1 година, ама интернет пакетите се од 25 мегабити па до 150 мегабити(Download). Нормално ова не се должи само на docsis 3.0, напротив потребно е целосно да се среди хибридно-коаскиалната мрежа(HFC) со надградбата на Fiber нодови и појачувачите(amplifiers). Upload брзините кај docsis никогаш и неможат да бидат симетрични. Секогаш Download ке биде многу поголем, таква е самата технологија. Знам дека ова нема врска баш со темата, али и самата дигитална функционира во склоп со сето ова горе.
Ако има некој што повеќе се разбира во мрежа и такви ствари, нека ме поправи. Отсекогаш ме е интересирало всушност како се ова функционира.

И мене ми се отклучени сите канали. Имаат нешто гратис, временски или? Претходно имав само аналогни и МТВ1 беше дигитална, толку.

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
И мене ми се отклучени сите канали. Имаат нешто гратис, временски или? Претходно имав само аналогни и МТВ1 беше дигитална, толку.
Изгледа имаат некои проблеми со кодирањето на каналите и картичките. Пробај извади ја картичката додека гледаш било кој канал. Наместо да излезе "Вметни ја картичката", програмата на што си ја избрал на тв си продолжува. Можеш и да менуваш канали се буквално. Гарант оваа не е промоција ја зафркнале нешто работата. Тешко дека покрај ваков квар-ке се додаде денеска Сител HD, али баш ме гајле за сериите и вестите во HD.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Изгледа имаат некои проблеми со кодирањето на каналите и картичките. Пробај извади ја картичката додека гледаш било кој канал. Наместо да излезе "Вметни ја картичката", програмата на што си ја избрал на тв си продолжува. Можеш и да менуваш канали се буквално. Гарант оваа не е промоција ја зафркнале нешто работата. Тешко дека покрај ваков квар-ке се додаде денеска Сител HD, али баш ме гајле за сериите и вестите во HD.

Немам картица и немам ресивер, директно имам кабел во ТВ кој има DVB-T/C ресивер.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Почитувани,

од 15.12.2013 г., Телекомуникацискиот оператор „Близу“ ќе направи неколку промени во аналогните и дигиталните листи во сите градови.

Од 15 декември, HD понудата на операторот се зголемува за уште еден канал - отсега сите корисници на пакетот ќе можат да го следат македонскиот национален канал Сител во висока резолуција, без никаква дополнителна доплата. Со додавањето на Сител HD, бројот на HD каналите на „Близу“ изнесува 14.

Понатаму, заради ограничени технички капацитети во аналогната телевизија, каналите на платформата FOX (Fox, Fox Life и National Geographic) се целосно преместени во пакетот ДТВ, каде сите корисници можат да ги следат во дигитален квалитет со превод на истите.
Корисниците на аналогна телевизија сѐ уште можат да ја искористат ексклузивната понуда за дигитализација и да следат повеќе од 120 канали за само 50 денари месечно. Повеќе информации за оваа понуда корисниците на аналогна телевизија можат да добијат на 089 011 011, или пак во најблискиот продажен салон на „Близу“.

Исто така, заради неисполнување на потребните услови потребни за реемитување од страна на самите канали, каналите Disney XD и ТВ СОКО ќе престанат да се емитуваат во програмските листи на операторот. Disney XD ќе биде отстранет од пакетот ДТВ Плус, додека пак ТВ СОКО ќе престане да се емитува во пакетот ДТВ.

ТВ соко ја исклучиле лелелелелел:eek::place::place:
Не се нормални значи овие,без разлика на тоа што не сум ги пуштил ниту еднаш соко и дизни ,они мора да ги заменат тие канали со некој слични а не скроз да ги укинат:facepalm: истото ни го прават сеа и со новиот пакет со сите канали за 999 ,не важи за нас старонапатените корисници. Може ли некако да се пријави во АЕК за раскин на договор,пошо не го почитуваат овој стариот ако ја изгаснат аналогната скроз?
А за аналогната да не зборам,што ке се глеа на неа?Во соба имам аналогна и за пред спиење гледам дискавери,нат.гео, фокс или фокс лајф. И сеа за да ставам јас нов(трет) дигитален апарат треба да плаќам претплата цела само за дигитална.
--- надополнето: 16 декември 2013 во 01:38 ---
Еве откажи го договорот и пак потпиши нов со овој новиот пакет со сите канали што се отворени, старт делукс се вика:D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
намерно ги гасат квалитетниве телевизии од аналогна за сите да се префрлат на дигиталната за полесно гасење ако не платиш сметка. Нема да ја укинат ама ќе останат дм сат коперникус и остало срање.

Стара фора е ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom