Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
Ајјјјј у чивчан нонен они на нас у вето. Че им го правиме у ембарко нема више Аљбански Ашиш и Мариуана за Оландези.
Ако мислиш на непослушност тоа што одбија да уништуваат хемиско оружје на нивна територија, да, може да е една од причините. Иако повеќе би ја сврстил таа причина ко добар изговор на Европјаните зошто не би ја примиле Албанија во ЕУ, а вистинската причина да лежи во тоа што се муслимани. 50 години е предолг период, доколку падне Скопје на што интензивно се работи, знаејќи го менталитетот на Македонците целиот тој процес ќе оди многу побрзо. Па не исклучувам и пак да се деси геноцид (дали милом или силом ќе видиме), ко што се случи во Егејска Македонија и пак да има раселување на Македонци по Бугарии, Србии и по цел свет. Само кога ќе ја снема Македонија следен проект ќе биде Турција и Албанија да се граничат меѓу себе и се така додека не се дојде до овој појасЗа фино не е фино, ама Македонија во овие граници за 50 години е муслиманска држава со муслиман премиер. Внуците на Грујо не можат да бидат везири во такво управување, а уште помалку големи. Се тоа е за внуците на Аљи резервирано.
Само ќе треба да видиме како ќе се развива ситуацијата прво. Дали Албанија е казнета за некоја непослушност или Германија и нив ги гледа исто како што ја гледа Турција. Ако е второво, нема да дозволат толкава колатерала во Македонија. Со ножици и во Македонија и во Босна се средуваат држави со етничка слика слична на бугарската и српската.
Еве, излегувам од кутијата! Сепак си во право.Пробај малку надвор од кутијата да размислуваш.
Не знам точно што сакаш да кажеш со ова, но ние денес на сите планови сме нула. На духовен план религијата ни е сведена на традиција, 90% од населението ги изедначува етникумот со религијата и да не почнам да зборувам за едукацијата и труењето со турски серии. Денес од духовност ни „д“ немаме.
За вториов дел апсолутно се согласувам на Македонија не и е потребна ЕУ, нас ни е потребно да сфатиме како нација дека мора сами да си ги решаваме проблемите.
Мене ме интересира за третиов дел доста, доколку Албанците влезат во ЕУ ќе имаме повеќе индиректни бенефити, не за џабе се потенцира „регион“ повторно и повторно не можеме ние изолирани да прераснеме во економска сила.
Сите земји кои се економски силни имаат соседи кои се исти како нив за разлика кај нас е обратната ситуација сите „нечиниме“.
Се согласувам. Германија не би ни помогнала затоа што многу не сака, туку затоа што не ја сака Турција. Ако зборуваме за геостратешки коридори, првото поврзување треба да биде Босна-Косово. При тоа клучни места се Косовска Митровица, Санџак и дел од Република Српска.Не знам зошто Германија не би дозволила колатерала на една шака народ кој реално не претставува никаков фактор и од кој нема никаков интерес. Моментално Германија може да се грижи само апетитите на Турција да ги задржи до границите на западен Балкан за кој искрено верувам ич уво не ја заболе Германија, тоа особено после 2001 година го увидов од неколку изјави на тогашен амбасадор на Германија за охридскиот договор. Плус и да сака Германија некому да помогне треба да има фидбек и спремност од другата страна. А тоа со Македонците не само што не е случај туку воопшто и не им е гајле што ќе се случи со нивната земја (ова особено со турските инвестиции, возобновување отомански споменици и џамии со турски пари на пример моментално у сред Битола, изградба на училишта по селата во Западна Македонија и се тоа со амин на владата на Македонија), така да резултатот е јасен уште сега. Никој нема да се нафати да ти помогне, а уште помалку твои битки да води ако прво не си способен тоа сам да го направиш.
Fuck Netherlands also Europe, Albania has lived under the regime of Otmani for 500 years. Today we must for Europe and for anyone Illyrian we will do great with Illyria our territories that have been left out in Serbia, Macedonia, Montenegro, Greece, and then after a FUCK for europe.
By :
Illyrian
- Posted on :
13/12/2013
The Netherland is the most racist nation of Europe. Their veto is nothing to do with actual standards, but rather with Albania having a Muslim majority population. This is a disgusting and dispicable stance by the Netherlands. Utterly racist. Centuries ago the Netherland began to steal wherever they could outside of Europe, slave trade and all. Now they want to lecture us Albanians on standrds. Please! The Dutch must be on crack...
By :
Robert
- Posted on :
13/12/2013
As if Netherlands is better than Albania, You go to Amsterdam see Drugs and Prostitution all over the place, you go to Tirana you see a young vibrant City with Lots of Potential. Albania shouldn't worry about getting a negative vote, we should follow Norway and UK who want nothing to do with EU which truly is a time bomb or the next Titanic
By :
Al
- Posted on :
13/12/2013
Абе ни Грција,ниту Шпанија, ниту Ирска, ниту Португалија, нит Италија.....ниту една од тие земји не била нешто развиена кога влегувала во ЕУ. Уствари освен неколку членки основачи никој не влегол многу јак во ЕУ.Најверојатно тоа што ниту една земја која влезе во ЕУ во последниве 10 - ина години не го заслужува тоа.(читај Бугарија, Романија, Хрватска и уште некоја од источниве)
Ние можеме да се удираме по гради, но реално сме светлосни години од една Германија или Холандија.
П.С Ова е логичниот одговор, а ако ја ставиш и политиката во равенката најверојатно има некоја позадинска намера.(можеби муслиманското население или производството на мара... во Албанија или нешто сосем трето)
Ќе ги пишев и нив ама ме мрзеше да должам. Поентата ми е ЕУ е синџир, а синџирот јак колку најслабата алка.Абе ни Грција,ниту Шпанија, ниту Ирска, ниту Португали, нит Италија.....ниту една од тие земји не била нешто развиена кога влегувала во ЕУ. Уствари освен неколку членки основачи никој не влегол многу јак во ЕУ.
Економската развиеност не е некој битен криетерум за влез во ЕУ.....ако воопшто може да е криетериум.
За овие други незнам, ама како Италија не била развиена кога и во втора светска војна била империја и сила, а во 60-ти, 70-ти, 80-ти, па и 90-ти имала неверојатен константен раст на економија некогаш и 20-30% годишен раст. Португалија, Ирска и Грција беа држави коишто влегоа неразвиени.Абе ни Грција,ниту Шпанија, ниту Ирска, ниту Португалија, нит Италија.....ниту една од тие земји не била нешто развиена кога влегувала во ЕУ. Уствари освен неколку членки основачи никој не влегол многу јак во ЕУ.
Економската развиеност не е некој битен криетерум за влез во ЕУ.....ако воопшто може да е криетериум.
Мислиш дека Алмакос или Алмацгкос би била држава со поголем капацитет за решавање на отворени проблеми од овие сега?НО според мене ќе се чека да се креира балкански бенелукс, mark my words!!!
Баш сакам да сум оптимист ко тебе. А и не можам да видам кој е влогот што ќе ја натера Германија да проба да спаси народ и земја кои и онака се во изумирање.Се согласувам. Германија не би ни помогнала затоа што многу не сака, туку затоа што не ја сака Турција. Ако зборуваме за геостратешки коридори, првото поврзување треба да биде Босна-Косово. При тоа клучни места се Косовска Митровица, Санџак и дел од Република Српска.
Германците кога се зафатија со решавање на косовскиот спор, им ја доделија Митровица на Србите, на последниве локални избори направија огромен притисок врз Косово за изборите во Митровица да бидат фер и да победи Србин, и дозволуваат на Србија да реагира во Санџак, му даваат логистичка поддршка на Додиќ да се бори против обидите за правење муслимански бајпас низ неколку градчиња и села во Српска од коалицијата Изетбеговиќ-Ердоган.
Јасно е дека полесно е ако ние сакаме помош, ама и да не ја сакаме, со сила ќе ни ја дадат. Преголем е влогот за Германија да си дозволи да гледа од страна.