Не е доволно. Не разбираш, целото доживување ти е сјебано кога го гледаш на комп. Значи нормално, можеш да си претпоставиш од виденото дека во кино ефектите би изгледале супер и се тоа, ама чувството што го доживуваш гледајќи во кино го нема, а тоа го прави филмот, тоа е целиот филм.Го гледав дома на DVDRip снимка, што е доволно за да се гледа солидно ( иако не е во 3D ) и да се процени квалитето на филмот.
Не е доволно. Не разбираш, целото доживување ти е сјебано кога го гледаш на комп. Значи нормално, можеш да си претпоставиш од виденото дека во кино ефектите би изгледале супер и се тоа, ама чувството што го доживуваш гледајќи во кино го нема, а тоа го прави филмот, тоа е целиот филм.
Со ова не сакам да ви кењам тебе и на wot зошто немате кино...
Еј, која држава сме, до пред 20 години секој град имаше функционално кино, сега сме као 21 век... Индиана Џонс 3-ката сум го гледал на кино како дете...'бем ти живот.
Не ми наметнувај мислења. ЛАЛАЛАЛАЛАЛААЛАЛА шо ве ебам ќе си гледам скринери.
Вака звучите бе Dave и iksi.
Имате пропуштено многу од визуелните и звучните ефекти кои го прават филмов тоа што е... и всушност те прават тотално нем и сконцентриран во киното. Кога рокна астероидот во станицата, се извадив од памет шо сум сигурен дека дома нема да ми беше ни 1/16 ист доживљајот. Само еден прост пример.
Којзнае колку ќе сте изнервирани, кога филмов ќе лапне доста оскари.
Не мора да е 3D, доволно е да е кино. Повеќето филмови на 3D имаат едвај моменти за 2-3 минути севкупно и не е ништо посебно, колку да се пофалат дека ги бива за тоа. Гравити ми е единствен филм досега во кој има добри моменти за 3D.
ах, ќе умрам од мука....Не ми наметнувај мислења. ЛАЛАЛАЛАЛАЛААЛАЛА шо ве ебам ќе си гледам скринери.
Вака звучите бе Dave и iksi.
Имате пропуштено многу од визуелните и звучните ефекти кои го прават филмов тоа што е... и всушност те прават тотално нем и сконцентриран во киното. Кога рокна астероидот во станицата, се извадив од памет шо сум сигурен дека дома нема да ми беше ни 1/16 ист доживљајот. Само еден прост пример.
Којзнае колку ќе сте изнервирани, кога филмов ќе лапне доста оскари.
имам и по дома релативно добра техника, за овој филмски квалитет сосем коректно...дај боже да ме натераше да одам у кино да го гледам пак, ама вака и на тв би го свртел каналот...
Webrip е, сосема коректно 480p....relativno ne e ednakvo na dobra tehnika
a i da imas, dzabe, od screener kakov kvalitet ocekuvas da izvadis so tehnikava ti?
znaci ja priznavam sekakov hejt, duri i za fightclub, ama da gledas screener snimki i da hejtas e najbezveza muabet.
ja skokam vakvi obicno za citanje.
Џабе дискутираме за филмови, кога се водиш според стереотипи за одредени актери и наметнати мислења. Демек Бен Афлек не чинел како актер, камоли за Бетмен, а филмов уште не излезен. Клуни и Булок ја изработија сосем солидно улогата што им беше дадена. Можеби не за Оскар, но не беа во никој случај лоши.ах, ќе умрам од мука....
Абе ене го кај ми е молон ....намерно не отидов, си напишав....Клуни и Булок ....уше новопечениов Бетмен и Џејло да улетаа и састав - комплетен
Извини за грешката, нема да се повтори. Формалностите со кои се служиш во конкретнава дискусија не го менуваат фактот дека филмов е квалитетен. А знам дека е квалитетен и интересен, ако не ми се приспало на него и ме заинтересирал до таа мера да не мрднам од место сат и 30 минути.Астероид во станица рокнал? - Сигурен си за истиот филм дека збориме? Да не мислиш на човечки вселенски отпад!?
Океј, се извинувам. Не знам каква опрема имаш дома ти, но сигурно немаш подобра од таа во Синеплекс. Не те заинтересирала содржината, fair enough. Можеби сум толку воодушевен бидејќи сум доста голем фан на вселенски драми и приказни за преживување.Знам што значи добра снимка, кино, 3д, не се секирај....имам и по дома релативно добра техника, за овој филмски квалитет сосем коректно...дај боже да ме натераше да одам у кино да го гледам пак, ама вака и на тв би го свртел каналот...
Neil deGrasse TysonП.С. Најјаки ми се коментарите од типот дека билe многу нереално прикажани некои работи. Демек сите ние за викенди одиме на кафе до некоја вселенска станица и знаеме каков е распоредот на копчињата, аутфитот на космонаутите и триста други смешни замерки што ги најдов по интернетов. Не се однесува ова на тебе Дејв.
Абе лабав муабет праиме, за филм....Извини за грешката, нема да се повтори.
И тој сам пишува дека уживал во филмот, ама забелешките му се сосема коректни.Откако ги прочитав твитовите на тој астрофизичарот коа даваше факти која е разликата од реалноста до тоа прикажано во филмот, ептен ми направи лош филм.
--- надополнето: 15 декември 2013 во 20:55 ---
Neil deGrasse Tyson
Ако мислиш на овој...Хејтовите (но и позитивните работи кажани) му се сосема на место и НЕ се банални
Го знам типов, the "we got a badass over here" guy.Откако ги прочитав твитовите на тој астрофизичарот коа даваше факти која е разликата од реалноста до тоа прикажано во филмот, ептен ми направи лош филм.
--- надополнето: 15 декември 2013 во 20:55 ---
Neil deGrasse Tyson
Ако мислиш на овој...Хејтовите (но и позитивните работи кажани) му се сосема на место и НЕ се банални