УЕФА Лига Европа 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Од Екс-Југо:
Марибор во 1/16 финале.
Динамо Загреб се посрамоти.
Ријека солидно за нивното деби во Европските купови.

Тимовите кои продолжуваат во 1/16 финале...

Seeded
AZ Alkmaar, FC Basel 1893*, SL Benfica*, Eintracht Frankfurt, ACF Fiorentina, KRC Genk, PFC Ludogorets Razgrad, Olympique Lyonnais, SSC Napoli*, FC Rubin Kazan, FC Salzburg, Sevilla FC, FC Shakhtar Donetsk*, Tottenham Hotspur FC, Trabzonspor AŞ, Valencia CF.

Unseeded
AFC Ajax*, FC Anji Makhachkala, Real Betis Balompié, FC Chornomorets Odesa, FC Dnipro Dnipropetrovsk, FC Dynamo Kyiv, Esbjerg fB, Juventus*, SS Lazio, Maccabi Tel-Aviv FC, NK Maribor, PAOK FC, FC Porto*, FC Slovan Liberec, Swansea City AFC, FC Viktoria Plzeň*.

*Transferred from the UEFA Champions League

Лудогорец стварно луда екипа, во солидна група први со 5 победи и нерешена. Ако не им паднат некои од посилните, можат да прогураат и наредна рунда.
Иначе, Тотенхем-Јувентус би било јако.

Гледам кои екипи се квалификувале за 1/16 финале... Лудогорец, Черноморец, Анжи...
Па како што тргнало Бамбер ќе игра во ЛЕ пред некоја од нашиве екипи..

заслужено лудогорец се квалификуваа, ако ми се погоди времето во фебруари/март одам да ги гледам во бугарија.

посекако да речам браво и за Есјберг, Марибор, Либерец, а жал ми е пак за ПСВ, Бордо, Фрејбург, Ријек и Шахтар. Повеќе среќа друг пат.

заслужено лудогорец се квалификуваа, ако ми се погоди времето во фебруари/март одам да ги гледам во бугарија.

посекако да речам браво и за Есјберг, Марибор, Либерец, а жал ми е пак за ПСВ, Бордо, Фрејбург, Ријек и Шахтар. Повеќе среќа друг пат.

верувај ми,не ти е жал за ниту еден од тие,посебно за ПСВ.
Најочајен во последниве 10-на години и во Европа и во домашно првенство,иако имаат млади и талентирани играчи,сепак мислам дека Коку не е дораснат за да води тим како ПСВ и да се сноси со притисокот.
Бордо никогаш не ми бил тим за борба на некој од европските натпревари,додека за другите нема да трошам зборови.Освен за Ријека,која полека и стрпливо го градеше тимот и тоа им се исплати.Верувам дека и наредна сезона можат да изборат Европа,само да им остане костурот на тимот.

Ме изненади позитивно Марибор бидејќи во домашното првенство се мачат со некојси Заврц и примаат пет комада како од шала,а во Европа играат како на дрога.

Најочајен во последниве 10-на години и во Европа и во домашно првенство,иако имаат млади и талентирани играчи,сепак мислам дека Коку не е дораснат за да води тим како ПСВ и да се сноси со притисокот.
Бордо никогаш не ми бил тим за борба на некој од европските натпревари,додека за другите нема да трошам зборови.Освен за Ријека,која полека и стрпливо го градеше тимот и тоа им се исплати.Верувам дека и наредна сезона можат да изборат Европа,само да им остане костурот на тимот.

Ме изненади позитивно Марибор бидејќи во домашното првенство се мачат со некојси Заврц и примаат пет комада како од шала,а во Европа играат како на дрога.

Заврц се екипиште бе. :pos:

Мислам дека Базел ќе бидат големо изненадување. Имаат и константност и квалитет. Сепак да го плеснеш Чезли 2 пати не е на среќа.

Штета што изгубија дома бодови од Стеауа , иначе сеа ќе беа во 1/8 финале ЛШ.

знаеш која е мотивацијата во Словенска лига, а која е во Европа сигурно..неколку години се назад убедливо 10+ бода шампиони и годинава ќе биде така биди сигурен..со Заврч конкретно имаа големо патување до Казан и назад и после еден ден одма меч имаа сигурно и тоа влијаеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom