eBay (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки , имам нарачано 3-4 производи уште на 26ти септември и сеуште не ми стигнале, некој да не има идеа што би можело да биде проблемот ? Сите се со цена од околу 1$ и сите се нарачани од различни продавачи, ниедна од пратките нема tracking number.

Ако не ти стигнат за десетина дена тогаш тие го красат домот на некој цариник/поштар

Имам нарачано една дуксерка од ибеј и истата е испорачана на 6 ноември. До пред некој ден имаше estimated time of delivery 8 Декември но веќе го нема а пратката сеуште не е стигната. До кога од прилика треба да чекам?

Дечки досега сум нарачувал само ситни работи од 10-20 долари, не сум нарачал нешто поскапо.
Сакам да нарачам наочари за скијање па што мислите дали ќе ми ги царинат нашиве? Се работи за наочари кои чинат околу 100 долари.

Имам нарачано една дуксерка од ибеј и истата е испорачана на 6 ноември. До пред некој ден имаше estimated time of delivery 8 Декември но веќе го нема а пратката сеуште не е стигната. До кога од прилика треба да чекам?

Ми се деси и мене истото со Ксенон светла, естимејтед беше на 2ри декември ми стигна вчера (12ти) така да ако имаш тракинг намбер ѕирни си до кај е

Ми се деси и мене истото со Ксенон светла, естимејтед беше на 2ри декември ми стигна вчера (12ти) така да ако имаш тракинг намбер ѕирни си до кај е

Нема тракинг намбер иако имаше платено поштарина за истиот да се извади. Ќе си почекам уште некој ден па ќе барам рефоунд ако не стигне.
Фала ти во секој случај.

дали може да се направу paypal со картицка од охридска банка ?

Нема врска тоа што е дебитна?
Тоа не знам , а знам дека со виса електрон од нлб може 100 посто али дали дебитн или кредитна искрено не ни знам која што е

Sent from my iPhone using Tapatalk

Зависи до продавачот дали прима средства преку дебитна картичка. Скоро сите од американците сакаат да ги примат средствата преку PayPal.

Мене една пратка ми стигна за 56 дена , друга пратка ми ја врати царина назад на испраќачот . Една држава не дозволуваше извоз на пратката. Една пратка ми стиган по ’’скратен’’ пат одоколу , па сум имал ’’среќа“ попат царинските служби да ја проверуваат - но пратката стигна “малку“ закаснето.
Најчесто стигаат пратките во просек за околу 16-24 денови , но тоа не е провило . По обочна пошта од Америка ми стигнале пратки за точно 7 дена, од Германија за 4 дена. Досега не ми се случило да имам изгубена или исчезната пратка .
Секогаш оставете простор повторно да е бидете услужени .

имам 3 пратки 2 од ибеј 1 од dx.com ми немаат стигнато, тие од ибеј имаат фора до 24 т.е до утре, ако не стигнат денес, евентуално утре, како иде постапката да си барам рефунд и слично, исто и од ова од dx.com некој искуство што да праам... без тракинг намбер се иначе

имам 3 пратки 2 од ибеј 1 од dx.com ми немаат стигнато, тие од ибеј имаат фора до 24 т.е до утре, ако не стигнат денес, евентуално утре, како иде постапката да си барам рефунд и слично, исто и од ова од dx.com некој искуство што да праам... без тракинг намбер се иначе

Барај ти refund али од ибеј веројатно ќе ти ја проверат сметката и ако ти од овие нелегалниве преку нашиве банки може и да ти ја блокираат. После ќе останеш без сметка, без пари и без продукт.

Барај ти refund али од ибеј веројатно ќе ти ја проверат сметката и ако ти од овие нелегалниве преку нашиве банки може и да ти ја блокираат. После ќе останеш без сметка, без пари и без продукт.

е мн убаво

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom