HristijanWR10
Bryan Kearney
- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 10.768
- Поени од реакции
- 20.491
- Локација
- Охрид, Аеродром на вода
каков лист ?
Поштарот ќе ти го донесит дома, ќе му се потпишиш и со него ја земаш пратката од пошта.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
каков лист ?
ако не ти стигне дома пратката ти стига лист во сандаче дека пратката ти е во пошта и со листот и лична карта идеш ја подигаш. обично тоа се кутии или што знам таму што поштарот не може да ги носикаков лист ?
вчера нарачував некои тракатанци за телефонот, од кина , хонг конг и сл, за колку време би стигнале одприлика? од 3 работи само 1 ми е пратено, др 2 уште не се ама пишува дека во рок од 2 дена се праќаат пратките, така да би требало и другите две утре да ги пуштат
епа штом ја гледаат,значи ќе ти пратат на истата адреса у словенија ли ?дека навеле дека испорачуваат само на пејпал адресата ?еве на пример We will only ship to your Paypal registered Address.http://www.ebay.com/itm/181228220515?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649,ако го нарачам у словенија ќе го пратат ?дали при нарачка пазите да не пишува only ship to your Paypal registered Address.
Кратко и јасно, кога порачувате нешто ставете ја вашата адреса на eBay и уживајте, ќе ви стигне на домашна адреса а не на таа од PayPal.Многу ја мислиш бе човече, како прво и основно правилата на ПејПал јасно гласат дека Македонија не е земја во која тие работат така да тука не ти важат никакви одредби што тие ги прават.
Како второ ти треба сам да бидеш свесен дека ние сме еби ветер држава, и да порачаш нешто од eBay продавачот ќе ти го прати со сигурност од 99%, но дали нашава царина ќе ти дозволи да стигне до кај тебе тоа е веќе знак прашалник. Има сличаи каде вредни пратки се губат кога ќе стигнат до Царината во Македонија бидејќи на некој таму му се допаднало и си го земал за себе.
Како трето, ти реков дека пред или после нарачката контактирај го продавачот и објасни му дека тоа што си го купил е подарок за некој другар, роднина, женска итн. и кажи му дека сакаш дирекно на неговата адреса да биде пратено, но ти всушност стави ја твојата адреса.
И како што ти кажал членот погоре дури и да стаса во Словенија пратката тие ќе видат дека кај нив не постои тој град и адреса ( Пример: Skopje, Macedonia Ulica Car Samoil br. 10...) и ќе ја препратат пратката на таа адреса овде во Македонија. Нема тука ништо страшно ниту нејасно, многу пратки така стигнале тука во Македонија.
kako da registriram paypal za da mozam da prodavam na e-bay ? Znae nekoj kako sto ?
NEpostoi li nekoe care da se napravi paypal za prodavanje preku e-bay ?
нарачав некои работи на 11 месецов ми стигнаа денес, тоа брзо е или споро?