СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Odlicna zamena za Khedira e Gundogan.Boateng sigurno igra prva postava so Per najverojatno.

Jogi gi igra bavarcite,em voigrani em pojaki.

Јоги и тактика, магаре и музика. Што е најтрагично после изборен пласман му го продолжуваат договорот, демек готово сега што и да напрај успех е:pos:

Ако се паметни Германциве ќе си го стават Јуп за тренер и така изјави дека би можел да се врати повторно а во ситуација кога на клупско ниво не може подобро зошто не би се пробал на репрезентативно

Јоги и тактика, магаре и музика. Што е најтрагично после изборен пласман му го продолжуваат договорот, демек готово сега што и да напрај успех е:pos:

Ако се паметни Германциве ќе си го стават Јуп за тренер и така изјави дека би можел да се врати повторно а во ситуација кога на клупско ниво не може подобро зошто не би се пробал на репрезентативно
најпреценет менаџер евер

Џабе се пува толку Германија, јас не очекувам ништо од нив на ова СП. Прво и основно напаѓач немаат. Ете и да го земат Кислинг, кој е толку посакуван од германската јавност, пак не е таа класа. Нешто слично како кај Бразил.
Одбранава исто не ми е на највисоко ниво. Точно е дека тука има доста квалитетни имиња, ама од она што ги имам гледано не делуваат компактно. Шмелцер пример не знам дали има изиграно саглам утакмица. Хумелс добро одигра на ЕП, ама на квалификациите доста киксираше. Можда човекот не сака да се троши на квалификации, па пак ќе покаже добра игра на СП. Боатенг мислам дека е најдобар стопер во Германија, ама пак ќе игра Мертезакер.
Срединава ипак е една од најдобрите во свет. Не знам само како ќе биде со Кедира, затоа што е доста битен за нив. Не дека некој од браќата Бендер нема да го надомести како што треба, ама со Кедира се доста поуиграни. Играчи како Ројс, Геце, Озил, Швајнштајгер, Гундоган, Милер ваљда не треба да се спомнуваат.
Германија ќе биде исто како Челзи, ќе се ослонува на играчите од средина и ќе се надеваат тие од одбрана да имаат добро СП.
Мое мислење е дека ќе паднат на првиот посериозен тест после групите.

Па не би се сложил со тебе....

Прво околу напаѓачите,го имаат Гомез ако им треба класична 9ка,Клосе исто ќе биде викнат кои имаше добри партии со Лацио и секогаш дава се од себе за репрезентација иако е стар.Ројс исто е опција како напаѓач....Плус ќе играат и тактика слична на оваа на Баерн каде и нема да треба класичен напаѓач..И Шпанија не игра стално со класичен па освојува.

Второ,оваа репрезентација на пример у 2010 на светското стигна до полуфинале и изгуби од појаката Шпанија,али затоа на пример ги демолираше Англија и Аргентина али буквално онака.

Од тогаш,играчите се скоро сите исти,плус у доста проширен состав со многу други квалитетни игрчи како Ројс,Гетце на пример....Дракслер итн.
Сите тие играчи се денес многу поискусни и сите скоро имаат интернационално искуство.Лани Дортмунд ЛШ играа,Озил на пример е денеска страшно искусен у споредба со порано.

Такада реално гледано,имаат СЕ што им треба да освојат.Едино прашање е дали ќе успее Лев да го направиот правиот микс од сето тоа за да дојде до титула....И јас тоа се прашувам.
--- надополнето: 8 декември 2013 во 18:51 ---
најпреценет менаџер евер

Лев е повеќе револуционер.Он со Клинсман се едни од главните за оваа трансофмација на Германија во модерна фудбалска сила..

Мислам дека имаа проблем малце и во менталитетот...2008 на Европското на пример,Шпанија беше боља..2010 беше исто подобра...Лев тука мислам дека максимум извади од репрезентацијата...Едноставно Шпанија беше поквалитетна.

Главната грешка му е утакмицата со Италија на Европското каде не смееше така да заебе.

Голем плус на ова светско ќе му биде што играчите на пример на Баерн се ослободија од притисокот наречен ЛШ...На Дортмунд играчите имаат исто позади себе големо искуство и финале ЛШ такада мислам дека менталитетот нема да е проблем.

Најголем проблем ќе му биде, од тој огромен број на квалитетни фудбалери да го најде правиот микс....

Ченто да не те цитирам, ок тоа што има визии и се не негирам ама редно е веќе Германија да успее. Срамота е мислам да имаш три тима и а налеташ на попоткована репрезентација, одма аут.

У светско и европско, посебно во нокаут натпреварите, само еден натпревар. Најголем, ама најголем фактор е среќата и искуството, тоа шо го Германија го немаше последниве три големи натпреварувања, а и покрај тоа изиграа одлично. Друго е у ЛШ, ќе ја усериш на гости утакмицата, по две недели дома играш. Еден натпревар е трета приказна, јас стојам на мислење дека Јоги е добар тренер за репрезентацијата, е сега ќе се обиде нешто да направи. Многу сериозно ќе го фатат ова светско, од грешките се учи, а и играчите се каде каде поискусни.

До негде се согласувам дека премногу се ослонуваат на средниот ред, и дека има слаби точки, ама па и секоја репрезентација има слаби точки во тимов, репрезентации се, неможиш да купуваш играчи. Јас сум оптимист, има тука играчи шо се во страшна форма. :)

Ченто да не те цитирам, ок тоа што има визии и се не негирам ама редно е веќе Германија да успее. Срамота е мислам да имаш три тима и а налеташ на попоткована репрезентација, одма аут.

Се слагам....Иако реално гледано ко што реков,Германија на Европското 2008 и Светското 2010 загуби од поквалитетна репрезентација....Едино 2012 против Италија заебаа иако и таа година мислам дека Шпанија ќе ги победеше.

Сега во Бразил е идеалната прилика за освојување.Шпанија веќе не е надмоќна,можат комотно да ја тепаат.

Имаат кадар не само со квалиетни него со искусни играчи...Јадрото на репрезентацијата-Баерн е најака екипа у свет,играчите се полни со самодоверба,такада на ова светско НЕМА оправудвања за Лев.....Само титула се брои,се друго ќе биде катастрофа,и ќе мора да си оди по мое мислење!

Реално гледано според мене најголеми шанси за освојување има Германија. Тоа сепак ништо не значи, оти сепак Светско е и не можеш да предвидиш ништо. Многу фактори имаат удел во крајниот исход, премногу варијабили кои што не може ама баш никој да ги знае. Овде се разбира се Бразил и Шпанија кои што ќе имаат доста да кажат на ова првенство. Искрено цела јавност очекува Бразил да освои и тоа ме плаши од два аспекти, едниот позитивен другиот негативен за Бразил. Од една страна може да ги форсираат да освојат, а од друга може ептен да заебат некаде и да останат со прстот во уста поради големите очекувања. Овде е и Италија во чиј состав многу верувам, ама за жал не и во селекторот. Интересно ќе биде во секој случај, според мене ова е најочекуваното првентство во историјата.

^ Италија состав без идеја, напикани тука у средина Монтоливо, Пирло, Де Роси, Маркизио, Мота па нека се снаоѓаат. Напред Балотели гине сам..

^ Италија состав без идеја, напикани тука у средина Монтоливо, Пирло, Де Роси, Маркизио, Мота па нека се снаоѓаат. Напред Балотели гине сам..

Како прво не заебавај и тргни вакви антиталенти од составот. Овие може максимум вода да носат во успешна репрезентација, нешто што колку толку му текна на Прандели. Балотели ни од најдалеку не гине сам за репрезентацијата. Пирло и Де Роси се убедливо позначајни и повлијателни од него во играта, па и надвор од неа. Има состав Италија, ама како што реков селекторот не е доволно способен да ги склопи коцките.

Да е паметен Прандели нема да го повика воопшто во тимот Мота, и би му дал шанса на Верати.
Исто така треба да смета многу на Инсиње и на Шарави. И обавесно Џакерини да му е во прв состав:icon_mrgr:. Се надевам Балотели ќе ги остави дома глупостите и заедно со тој што ќе му е подршка во нападот ќе имаат првенство за паметење. Многу верувам во составов на Италија и сигурен сум дека ќе стигнат до завршницата.

Ја не знам што гледате во Шарави.Со една година го направија/направивте новиот Шевченко.

Поима си нема дечкото.Пушти топката и трчај како да те брка лав.
Дојде Балотели како голема конкуренција и го немаше нигде,па се повреди и така.Чист просек.

Ја не знам што гледате во Шарави.Со една година го направија/направивте новиот Шевченко.

Поима си нема дечкото.Пушти топката и трчај како да те брка лав.
Дојде Балотели како голема конкуренција и го немаше нигде,па се повреди и така.Чист просек.

Оди кажи им го тоа на миланезите. Инсиње за Ел Шарави е Дел Пиеро. Само треба да се инвестира повеќе во неговиот развој и да се форсира повеќе, затоа што има многу поголем потенцијал.

Јас бев тој што тврдеше дека Ламела е подобар играч од Ел Шарави но Миланезите ретардиран ме направија..штета само што неможи да се вклопи во Тотенхем иначе во Рома растураше но ете

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom